Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Trailer: Sci-fi Problém tří těles od tvůrců Hry o trůny

příspěvky 1 - 4 Napsat příspěvek
reaguje na: Os
Pokud hledáš silné sci-fi s komplexním budováním světa a plné velmi zajímavých myšlenek, mohu doporučit sérii Cantos Hyperionu od Dana Simmonse. Série obsahuje 4 knihy: 1. Hyperion 2.Pád Hyperionu 3. Endymion 4. Vzestup Endymionu.
Akorát Tě musím varovat, dílo má obrovské množství rozvětvených příběhů a počkáš si skoro až k závěru druhé knihy, než se vše zapadne na své místo. Nečetl jsem komplexnější dílo, než toto a v průběhu četby mi několikrát došla energie na čtení a musel jsem si dát přestávku. Výsledek ale nemá srovnání a ten, kdo se dobere konce druhé knihy je za svou snahu odměněn jako v málokteré knize.
256752
Pokud hledáš silné sci-fi s komplexním budováním světa a plné velmi zajímavých myšlenek, mohu doporučit sérii Cantos Hyperionu od Dana Simmonse. Série obsahuje 4 knihy: 1. Hyperion 2.Pád Hyperionu 3. Endymion 4. Vzestup Endymionu. Akorát Tě musím varovat, dílo má obrovské množství rozvětvených příběhů a počkáš si skoro až k závěru druhé knihy, než se vše zapadne na své místo. Nečetl jsem komplexnější dílo, než toto a v průběhu četby mi několikrát došla energie na čtení a musel jsem si dát přestávku. Výsledek ale nemá srovnání a ten, kdo se dobere konce druhé knihy je za svou snahu odměněn jako v málokteré knize.
256751
1 0
reagovat
reaguje na: max452
Hrůzu ve mně trilogie nevyvolala, ale na noční oblohu jsem se, po přečtení, dlouho díval s fascinací, jakou bych nikdy nečekal. Trilogie je skvělá, vřele všem doporučuju. A sám marně hledám něco podobně silného, co bych si mohl přečíst/poslechnout.
256751
Hrůzu ve mně trilogie nevyvolala, ale na noční oblohu jsem se, po přečtení, dlouho díval s fascinací, jakou bych nikdy nečekal. Trilogie je skvělá, vřele všem doporučuju. A sám marně hledám něco podobně silného, co bych si mohl přečíst/poslechnout.
256743
2 0
reagují: max452
reagovat
Potěšilo mne, že začátek se (dle traileru) bude odehrávat za čínské kulturní revoluce - tak jako v knize to, zdá se, bude začínat popravou vysokoškolského profesora odsouzeného za propagování kapitalistických zákonů (tedy např. Einsteinovy teorie relativity). Pokud vím, čínský seriál to taktně vynechal (asi umělecká zkratka).
Knihy jsem četl, souhlasím, že je to depka, ve které je lidstvo jen něco jako bezvýznamná kolonie bakterií uprostřed vesmíru. Co se týče nedoladěných triků, vzhledem k tomu, že to bude simulovat virtuální realitu, žíly mi to netrhá :).
256744
Potěšilo mne, že začátek se (dle traileru) bude odehrávat za čínské kulturní revoluce - tak jako v knize to, zdá se, bude začínat popravou vysokoškolského profesora odsouzeného za propagování kapitalistických zákonů (tedy např. Einsteinovy teorie relativity). Pokud vím, čínský seriál to taktně vynechal (asi umělecká zkratka). Knihy jsem četl, souhlasím, že je to depka, ve které je lidstvo jen něco jako bezvýznamná kolonie bakterií uprostřed vesmíru. Co se týče nedoladěných triků, vzhledem k tomu, že to bude simulovat virtuální realitu, žíly mi to netrhá *:)*.
1 0
reagovat
Jen málokterá novinka (chapejte v rozmezí posledních asi 20 let) na mně zanechala tak extrémně silný dojem, jako knižní trilogie Vzpomínka na Zemi (ano, tak se jmenuje, byť se zažilo označování trilogie coby 3Body... atd). Příběh, který byť zdaleka není horor, ve mně zasel existeční hrůzu, po které jsem se nedokázal s klidem dívat na hvězdnou oblohu několik měsíců.

Myslím, že adaptování tohoto eposu není nemožné, jen mám strach, že výsledek bude opět politicky korektní vykleštěná zrůda, jako to u adaptací klasik (ok, ale toto bude klasika časem) bývá.
Čínská verze seriálu poměrně sledovala knižní předlohu s velkým důrazem (i když kapitána Da'Shi bych si představoval jako staršího), takže nehledě na obavy, jsem zvědav, jak se k tomu Netflix postaví.

Na rovinu, byl bych raději, kdyby od toho dali svý pracky dál, ale když už se to má stát, ať to nepo***ou! V traileru jsem viděl dost ikonických scén z knih, které bylo snadné rozpoznat (plus některé, které se mi zcela nevybavují, ehm).
Ale jedna věc z traileru obavy vyvolává,  totiž ta postava s katanou. Jestli je to postava z třetí knihy, tak se nejspíš splní hrozivá předpověď, že seriál bude mixovat jednotlivé časové linie příběhu a kdo ví, jak to dopadne.
Myslím, že raději všem doporučím si trilogii přečíst (případně poslechnout jako audioknihu, kterou zpracovalo nakladatelství Bookmedia) a nespolehát na dnes už notorického kaziče Netflixe.
256743
Jen málokterá novinka (chapejte v rozmezí posledních asi 20 let) na mně zanechala tak extrémně silný dojem, jako knižní trilogie Vzpomínka na Zemi (ano, tak se jmenuje, byť se zažilo označování trilogie coby 3Body... atd). Příběh, který byť zdaleka není horor, ve mně zasel existeční hrůzu, po které jsem se nedokázal s klidem dívat na hvězdnou oblohu několik měsíců. Myslím, že adaptování tohoto eposu není nemožné, jen mám strach, že výsledek bude opět politicky korektní vykleštěná zrůda, jako to u adaptací klasik (ok, ale toto bude klasika časem) bývá. Čínská verze seriálu poměrně sledovala knižní předlohu s velkým důrazem (i když kapitána Da'Shi bych si představoval jako staršího), takže nehledě na obavy, jsem zvědav, jak se k tomu Netflix postaví. Na rovinu, byl bych raději, kdyby od toho dali svý pracky dál, ale když už se to má stát, ať to nepo***ou! V traileru jsem viděl dost ikonických scén z knih, které bylo snadné rozpoznat (plus některé, které se mi zcela nevybavují, ehm). Ale jedna věc z traileru obavy vyvolává,  totiž ta postava s katanou. Jestli je to postava z třetí knihy, tak se nejspíš splní hrozivá předpověď, že seriál bude mixovat jednotlivé časové linie příběhu a kdo ví, jak to dopadne. Myslím, že raději všem doporučím si trilogii přečíst (případně poslechnout jako audioknihu, kterou zpracovalo nakladatelství Bookmedia) a nespolehát na dnes už notorického kaziče Netflixe.
2 0
reagují: Os
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se