Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nový Temný případ letos nedorazí


ikona
Spooner
hbojodie fostertemný případtrue detective
Jodie Foster letos na Aljašce vyšetřovat nebude. 

Kabelovka HBO začala letošní seriálový rok ve velkém stylu. Adaptace videoherního hitu The Last of Us byla jednou z jejích nejúspěšnějších novinek posledních let a vypadalo to, že má stanice před sebou další silný ročník. Jenže od té doby to zase taková hitparáda není. Ano, poslední sezóna Boje o moc bude opět patřit mezi seriály roku, očekávané minisérie Láska a smrt s Elizabeth Olsen či Instalatéři z Bílého domu s Woodym Harrelsonem a Justinem Therouxem ale nakonec prošuměli pod diváckým radarem a Idol i přes rádoby kontroverzi a velký potenciál zklamal tak moc, že se před pár dny dle očekávání potvrdilo zrušení po první sérii. Ve výhledu do konce roku však stále mělo HBO jedno želízko, které mohlo náladu kravaťákům přeci jen zlepšit. To už ale teď neplatí.

Dlouho očekávaná čtvrtá řada antologie Temný případ totiž letos i přes dříve zveřejněný trailer nakonec nedorazí a odkládá se na příští rok. Kdy přesně se jí dočkáme, zatím není jasné. Vzhledem, k tomu, jak dobře se dařilo zmiňovanému The Last of Us na počátku tohoto roku, můžeme jen doufat, že HBO vybere kriminálce stejný slot a nebudeme čekat přehnaně dlouho. Důvody odsunu pak kabelovka nesdělila. Dá se však očekávat, že půjde o podobné důvody jako v případě mnoha filmů v čele s odloženou druhou Dunou. Za vším zkrátka hledejte scenáristickou a hereckou stávku, omezené možnosti propagace a fakt, že očekávané projekty ročníku 2024 nyní mají v natáčení pauzu, a tak se musí jejich místo pokrýt již hotovými kousky.

Musíme tedy doufat, že už poměrně dlouhé čekání (čtvrtá řada dorazí až pět let po té třetí) bude stát za to. Připomeňme si alespoň, že nový kriminální příběh nám představí detektivní duo Jodie Foster a neznámou Kali Reis, jež budou na Aljašce vyšetřovat záhadné zmizení osmi lidí a budou přitom konfrontovány se svou temnou minulostí. Nica Pizzolatta na tvůrčí pozici střídá Issa Lopez, která zrežírovala také všechny díly, a producentský dohled nad sérií přebírá Barry Jenkins. 

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: HBO
Zdroj: HBO 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace