Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočká se Koruna prequelu?


ikona
Spooner
korunanetflixpeter morganthe crown
Do jakého období se podíváme tentokrát? 

Oceňovaný seriál Koruna patří mezi korunovační klenoty Netflixu. Náhled do života královny Alžběty II. a její rodiny patří zároveň mezi nejsledovanější seriálové počiny streamovacího giganta. Jenže všechno dobré musí někdy skončit a britský hit se s námi rozloučí už za pár týdnů. Pátá série sice mírně zaostala za očekáváním, i přesto fanoušci doufají, že šestá a zároveň poslední řada ukončí vyprávění o Alžbětě II. důstojně a v nadstandardních kvalitách. Materiál k tomu má ostatně tvůrce Peter Morgan více než slibný. Zatímco v první čtyřdílné části, která dorazí na Netflix 16. listopadu, se bude řešit vztah princezny Diany s Dodi Fayedem a jejich tragická smrt, v druhé polovině řady nás čeká dospívání princů Harryho a Williama či svatba Charlese s Camillou. A pak přijde definitivní konec. Jenže jak to tak vypadá, tak Netflix ani Morgan se možná do zákulisí královské rodiny nepodívají naposledy.

Už dříve se objevily spekulace o tom, že by Netflix rád viděl případné spin-offy či prequely a Peter Morgan nyní v rozhovoru pro Variety přiznal, že už jeden konkrétní projekt v hlavě má a nejspíš je i krapet rozpracovaný. Jednalo by se o prequel, který by se prý odehrával ještě před vládou Alžběty II. a podívali bychom se s ním nejspíš daleko do minulosti. Je ovšem otázkou, jak moc do minulosti. Jednalo by se o jejího otce Jiřího VI., královnu Victorii, Alžbětu I. či někoho jiného? To nám asi Morgan jen tak neprozradí.

Dodal totiž, že do potenciálního seriálu zbývá ještě hodně času. Nejdříve se chce totiž věnovat jiným projektům a navíc by muselo dle jeho slov „vše správně zaklapnout dohromady“. Na Netflixu na něj každopádně rádi počkají. Šéf streamovací služby Ted Sarandos uvedl, že má Peter Morgan jeho absolutní důvěru a vezmou všemi deseti každý projekt, jimž si bude oceňovaný tvůrce absolutně jistý. I když je tedy prequel Koruny daleko, na Netflixu má svým způsobem zelenou už teď. Do jakého období byste chtěli, aby se tvůrci podívali tentokrát?

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix
Zdroj: Variety 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace