Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trailer: Čtvrtý True Detective


ikona
Sam.Vimes
jodie fostertemný případtrue detectivetrue detective: night country
Jodie Foster a Kali Reis vyšetřují na Aljašce.  

Trailerovou nálož posledních dní dnes doplňuje nová upoutávka na čtvrtou řadu True Detective. Ta ponese podtitul Night Country (Noční krajina) a premiéry se dočká v polovině ledna příštího roku. Tedy pět let od minulé série a celých deset let od první řady. Nový Temný případ se odehraje ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce, kde z místní výzkumné stanice zmizelo osm vědců. Vyšetřování se chopí dvojice detektivek, které spolu příliš nevychází. Trailer sází jednak na oscarovou Jodie Foster v jedné ze dvou hlavních rolí a jednak na depresivní a mírně strašidelnou atmosféru odlehlé Aljašky, kde ze zimy a tmy může hrábnout komukoliv. Nutno říct, že to funguje.

 

Ve čtvrté řadě detektivní antologie poprvé ustupuje do pozadí její tvůrce Nic Pizzolatto, nahradila jej režisérka Issa López, které její film Tigers Are Not Afraid vynesl spoustu festivalových cen. U nového Temného případu se podílela na scénářích a zrežírovala všech šest epizod. V roli detektivky Liz Danvers se objeví Jodie Foster, pro kterou to bude návrat na malou obrazovku po bezmála pěti dekádách. Ještě jako dětská herečka v seriálech účinkovala, od poloviny 70. let se už ale věnovala filmu, zatímco v seriálech si během té  doby střihla maximálně nějaké to cameo nebo pár dabingových štěků. Parťačku její postavy Evangeline Navarro hraje boxerka Kali Reis, pro niž jde o teprve třetí roli herecké kariéry. Natáčelo se koncem minulého a začátkem tohoto roku na Islandu, premiéra se pak zpozdila kvůli změnám vysílacích plánů v důsledku hollywoodských stávek.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: HBO Max
Zdroj: HBO Max

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace