Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

One Piece dostane další remake od Netflixu


ikona
Sam.Vimes
netflixone piece
Luffy a jeho posádka se vydají hledat One Piece už počtvrté.  

Netflix letos slaví velké úspěchy s první řadou hrané verze anime One Piece. Rovnou jí potvrdil druhou sérii, ale to je streamovacímu gigantovi u hitové značky pořád málo. A tak objednal ještě remake samotného anime. Netflix pravděpodobně počítá s tím, že se touto novou verzí zavděčí novým fanouškům, kteří naskočí do sledování s premiérou prvních epizod, ale od japonského anime by je odradil obrovský objem již natočeného materiálu. One Piece totiž patří mezi „nekonečné“ anime seriály a aktuálně má přes tisíc epizod. I když by se prý už měl chýlit k závěru a příští rok by měla začít poslední kapitola.

 

Nová anime verze od Netflixu si pro odlišení přidá do názvu určitý člen, bude se tedy jmenovat The One Piece. Produkovat ji má společnost WIT Studio, která má na kontě anime seriály jako Spy x Family nebo první řady Útoku titánů. Nový One Piece má být podle oficiálního prohlášení „odlišný“ od japonské verze. V originále je použito slovo „distinct“, což ukazuje spíš na snahu sdělit, že remake nebude zbytečný, než že by se mělo něco výrazně měnit na příběhu či postavách. Fanoušci spekulují, že by se zde mohly přeskočit tzv. fillery, tedy výplňové epizody, které autoři anime točí při čekání na nové díly manga předlohy. I tak by to ale příliš nezkrátilo objem děje, který na remake čeká k vyprávění, u japonského One Piece totiž fillery představují jen asi 9 % epizod.

Oznámení dále říká, že remake má „divákům poskytnout čerstvý, ale přesto povědomý zážitek za použití nejnovějších technologií, které oživí Luffyho dobrodružství v oblíbené sáze East Blue.“ One Piece vypráví dobrodružný fantasy příběh o pirátech, kteří hledají titulní legendární „one piece“, o kterém sice nikdo s jistotou neví co to přesně je, ale jeho nálezce se stane králem pirátů. Původní manga vychází od roku 1997 dodnes, jejím autorem je Eiičiró Oda. Manga má už přes tisíc sešitů, obdobně jako jeho anime adaptace vysílaná od roku 1999. Zhlédnout všechny epizody trvá přes 400 hodin. Obojí se už ale chýlí k závěru a sám Oda údajně má zakončení příběhu vymyšlené už celé roky. Snad je to pravda. Letos pak na Netflixu začala hraná verze, jejíž první řada o osmi epizodách sklidila pozitivní reakce od diváků i kritiků.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: Netflix, Toei Animation
Zdroj: Dark Horizons, Netflix

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace