Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Svět Zaklínače definitivně končí. Netflix po seriálu ruší i spin-offy


ikona
Jax
netflixthe witcherzaklínač
Očekávané fantasy universum podle slavných předloh putuje na Netflixu k ledu dříve, než se očekávalo. 

Fanoušci Zaklínače nezažívají v posledních týdnech zrovna nejlepší chvíle. Netflix totiž nedávno oficiálně oznámil, že následující čtvrtá a pátá série, jež se budou natáčet souběžně, seriálový příběh Geralta definitivně uzavřou a seriál tím ukončí svou štaci o něco dříve, než se čekalo. Streamovací gigant tak reagoval na klesající sledovanost seriálu, ale také nevalné kvality a časté nářky fanoušků, kteří si stěžovali na to, že adaptace nemá s předlohami od Andrzeje Sapkowského už mnoho společného. Už teď je navíc jasné, že odchod Henryho Cavilla a jeho vystřídání Liamem Hemsworthem asi moc nových diváků nepřiláká. I když showrunnerka Lauren Schmidt tedy původně snila o sedmi řadách, putování Geralta, Ciri a Yennefer nakonec skončí o poznání dříve. A s ním i celý seriálový svět.

Netflix se netajil ambicemi vybudovat okolo Zaklínače univerzum plné spin-offů a prequelů. Tyto plány nám zatím přinesly jen animovaný film Zaklínač: Vlčí sen a obří propadák Zaklínač: Pokrevní pouto, který se potýkal s velkými produkčními problémy. Letos nás pak čeká ještě animovaný kousek Zaklínač: Sirény z hlubin… a tím všechny další zaklínačské projekty skončí. Podle zákulisních zpráv je totiž animák označován za poslední spin-off z tohoto fantasy světa a Netflix zároveň zrušil dva další plánované projekty – seriál Rats a doposud nepojmenovaný seriál pro děti.

Zatímco druhý jmenovaný se zasekl v preprodukční fázi, novinka Rats už byla nejen obsazena, ale dokonce i roztočena. Seriál měl pojednávat o skupince mladých zlodějíčků, která se objevila ve finále třetího Zaklínače. Projekt pak měl být prequelem zkoumajícím, jak se tato partička dala dohromady a v jedné z hlavních rolí se měl objevit i Dolph Lundgren. Jenže vedení Netflixu nebylo s natočeným materiálem spokojeno, a tak se rozhodlo seriál nekompromisně zrušit. Natočený materiál by pak mohl být podle zákulisních zpráv použit v rámci flashbacků ve čtvrtém Zaklínači. Netflix tím zrušil poslední dva plánované projekty a dává tím jasně najevo, že za tímto fantasy světem po posledních dvou řadách definitivně zavře brány. Vzhledem ke klesajícímu zájmu o tuto franšízu, fanouškovskému zklamání i řadě produkčních problémů se jim vlastně ani nemůžeme divit.

---
Autor: Adam Poslušný
Foto: Netflix
Zdroj: What´s on Netflix/Redanian Intelligence 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace