Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Perníkový táta: 5. sezóna

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek

PetrM

Ten tvůj nápad se mi fakt líbil.

Co se týče toho ostatního: Walt je hrdinou seriálu a dostává pod nohy kupy klacků. Tyto problémy zvládá vyřešit, akorát u toho vzniká Collateral damage. Člověk nutně nechtěl, aby ten chemik (Gail?) zemřel, stejně tak to asi nikdo nepřál Hankovi, na druhou stranu, o tom je to drama. Každopádně na rozdíl od některých jiných dramat (SoA) jsou tady tyhle problémy řešené (v rámci možností!!!) pozitivně (Walt překonal počáteční rakovinu, vymknul se z několika různých oprátek, finančně podpořil svou rodinu, překonal manželčinu nenávist a "vítězně" umřel). Celé to ale píšu hlavně v kontrastu se SoA, kde taky umírají vedlejší postavy, taky se dějí né-úplně-cool věci, ale navíc je tam jakýkoli náznak oddychu, či úspěšného vyřešení nějakého problému okamžitě zadupán hluboko do země, s tím že v rámci kontrastu těchhle dvou pohledů mi je bližší ten Breaking Bad přístup, zatímco tvůj (opět: jinak super) závěr připomněl všechno to, co mi vadí na SoA.
11005
Ten tvůj nápad se mi fakt líbil. Co se týče toho ostatního: Walt je hrdinou seriálu a dostává pod nohy kupy klacků. Tyto problémy zvládá vyřešit, akorát u toho vzniká Collateral damage. Člověk nutně nechtěl, aby ten chemik (Gail?) zemřel, stejně tak to asi nikdo nepřál Hankovi, na druhou stranu, o tom je to drama. Každopádně na rozdíl od některých jiných dramat (SoA) jsou tady tyhle problémy řešené (v rámci možností!!!) pozitivně (Walt překonal počáteční rakovinu, vymknul se z několika různých oprátek, finančně podpořil svou rodinu, překonal manželčinu nenávist a "vítězně" umřel). Celé to ale píšu hlavně v kontrastu se SoA, kde taky umírají vedlejší postavy, taky se dějí né-úplně-cool věci, ale navíc je tam jakýkoli náznak oddychu, či úspěšného vyřešení nějakého problému okamžitě zadupán hluboko do země, s tím že v rámci kontrastu těchhle dvou pohledů mi je bližší ten Breaking Bad přístup, zatímco tvůj (opět: jinak super) závěr připomněl všechno to, co mi vadí na SoA.
PetrM
0 0
reagovat
Gonzi
No řekněme "feel good pocitem" pro Walta, ale myslím, že takový Gail, Gus, Mike nebo Hank se ve finále těch posledních sezón zas až tak skvěle necítili :-
Můj alternativní závěr byl motivován myšlenkou, co by se logicky stalo, kdyby Todd přežil a zjistil, že Lydia umírá. No a od toho jsem se posunul pár minut dozadu a uvažoval, co by mohla změnit jedna odražená kulka. Já ten originální závěr beru, ale myslím, že ten můj by potrestal "polepšeného" Heisenberga, který chce před smrtí udělat jeden dobrý skutek a je za to po zásluze potrestán. Ano, byly by u toho nějaké "collateral damage", ale chudáka Andrey se v minulém díle taky nikdo neptal, jestli chce mít z kluka sirotka :o
11004
[b]Gonzi[/b] No řekněme "feel good pocitem" pro Walta, ale myslím, že takový Gail, Gus, Mike nebo Hank se ve finále těch posledních sezón zas až tak skvěle necítili *:-* Můj alternativní závěr byl motivován myšlenkou, co by se logicky stalo, kdyby Todd přežil a zjistil, že Lydia umírá. No a od toho jsem se posunul pár minut dozadu a uvažoval, co by mohla změnit jedna odražená kulka. Já ten originální závěr beru, ale myslím, že ten můj by potrestal "polepšeného" Heisenberga, který chce před smrtí udělat jeden dobrý skutek a je za to po zásluze potrestán. Ano, byly by u toho nějaké "collateral damage", ale chudáka Andrey se v minulém díle taky nikdo neptal, jestli chce mít z kluka sirotka *:o*
0 0
reagovat

PetrM

Obecně nekoukám na Sons of Anarchy, protože to je pořád negativní, kdežto koukám na Breaking bad, protože jednotlivé řady končí s víceméně feel good pocitem. V rámci tohodle duchu seriálu by ten konec byl podle mě už nepasující. Jinak ale hodně fajn nápad a čelist bych si asi sbíral z podlahy ještě dlouho. :+
11003
Obecně nekoukám na Sons of Anarchy, protože to je pořád negativní, kdežto koukám na Breaking bad, protože jednotlivé řady končí s víceméně feel good pocitem. V rámci tohodle duchu seriálu by ten konec byl podle mě už nepasující. Jinak ale hodně fajn nápad a čelist bych si asi sbíral z podlahy ještě dlouho. *:+*
PetrM
0 0
reagovat
To by mi take vadilo. Ja to delam tak, ze dokud nemam komplet sezonu na disku, tak si to nepoustim a mezitim koukam na jine serialy, ktere uz komplet mam. Ale i tak si nikdy nedavam vice dilu za sebou, to by pak bylo rychle po sezone... Presto jsou ty moje 3-4 dily tydne luxus oproti tydenniho cekani8)
11002
To by mi take vadilo. Ja to delam tak, ze dokud nemam komplet sezonu na disku, tak si to nepoustim a mezitim koukam na jine serialy, ktere uz komplet mam. Ale i tak si nikdy nedavam vice dilu za sebou, to by pak bylo rychle po sezone... Presto jsou ty moje 3-4 dily tydne luxus oproti tydenniho cekani*8)*
0 0
reagovat
První 3 řady sem sjel úplně stejně, sice šlo teda o měsíc,kdy sem za den skouknoul při škole tak 3-4 díly, ale ta představa čekat na to tejden a skoro rok mezi sezónami mě děsila, protože takovej napínák nebyly ani ty nejlepší cliffhangery v lostu. seriál kterej už od první řady byl na plnej počet bodů a on se postupně dokonce zlepšoval? Ročně aktivně sleduju tak 20 seriálů a to už několik let a v průbehu doháním resty, ale tohle byla prostě nejlepší jízda jakou sem kdy viděl. A k tý nejlepší epizodě, finále bylo fajn, nevybočovalo z řady standartně výborných epizod, 14ka ale byla nervy drásající a konec 15ky zas nahnal hudbou husí kůži. Chci hned další várku od Gilligana (nevím jestli zrovna teda Saula, ale třeba překvapí)
11001
První 3 řady sem sjel úplně stejně, sice šlo teda o měsíc,kdy sem za den skouknoul při škole tak 3-4 díly, ale ta představa čekat na to tejden a skoro rok mezi sezónami mě děsila, protože takovej napínák nebyly ani ty nejlepší cliffhangery v lostu. seriál kterej už od první řady byl na plnej počet bodů a on se postupně dokonce zlepšoval? Ročně aktivně sleduju tak 20 seriálů a to už několik let a v průbehu doháním resty, ale tohle byla prostě nejlepší jízda jakou sem kdy viděl. A k tý nejlepší epizodě, finále bylo fajn, nevybočovalo z řady standartně výborných epizod, 14ka ale byla nervy drásající a konec 15ky zas nahnal hudbou husí kůži. Chci hned další várku od Gilligana (nevím jestli zrovna teda Saula, ale třeba překvapí)
0 0
reagovat
Pres den si musis najit nejakou jinou zabavu a vecer uz toho tolik nestihnes:)
11000
Pres den si musis najit nejakou jinou zabavu a vecer uz toho tolik nestihnes*:)*
0 0
reagovat

Richard_Fish

To nešlo jinak :D!!!
10999
To nešlo jinak *:D*!!!
Richard_Fish
0 0
reagovat
Fakt nechapu, ze kdyz nekoho neco bavi, tak si to alespon trochu nesetri a da 3 sezony za vikend?)
10998
Fakt nechapu, ze kdyz nekoho neco bavi, tak si to alespon trochu nesetri a da 3 sezony za vikend*?)*
0 0
reagovat

PetrM

Dost slušný nápad, já osobně jsem ale přesto hrozně rád, že jsem dostal, v co jsem doufal. Kamarád mi říkal, že to bylo vůbec poprvé, kdy přesně věděl, co od epizody Breaking Bad čekat, já souhlasím.. bylo to poprvé a bylo to perfektní. :)

Osobně nicméně *TOP* část volím patnáctý (předposlední) díl, specificky pak tu část od Waltova hovoru s juniorem, poslední drink, televize, frustrace a fatální vygradování za doprovodu geniálního extended theme... to je neskutečná slast sledovat. Viděno už asi 100x a stále mě to uchvacuje.

Nooo a nakonec teorie, z Jesseho se stal výrobce dřevěného nábytku. :+ buď a nebo hold zmizel, na několik let se vypařil a poté mě docela mrzí, že není natočená scéna o 10-15 let později, kdy Jesse s brýlemi a v košili učí na základní/střední škole chemii, pod falešným jménem. Třeba Mr. Green (nebo Blue?) ;)
10996
Dost slušný nápad, já osobně jsem ale přesto hrozně rád, že jsem dostal, v co jsem doufal. Kamarád mi říkal, že to bylo vůbec poprvé, kdy přesně věděl, co od epizody Breaking Bad čekat, já souhlasím.. bylo to poprvé a bylo to perfektní. :) Osobně nicméně *TOP* část volím patnáctý (předposlední) díl, specificky pak tu část od Waltova hovoru s juniorem, poslední drink, televize, frustrace a fatální vygradování za doprovodu geniálního extended theme... to je neskutečná slast sledovat. Viděno už asi 100x a stále mě to uchvacuje. Nooo a nakonec teorie, z Jesseho se stal výrobce dřevěného nábytku. *:+* buď a nebo hold zmizel, na několik let se vypařil a poté mě docela mrzí, že není natočená scéna o 10-15 let později, kdy Jesse s brýlemi a v košili učí na základní/střední škole chemii, pod falešným jménem. Třeba Mr. Green (nebo Blue?) *;)*
PetrM
0 0
reagovat

PetrM

Tak teď ale beze srandy:
Neuvažoval jsi někdy o kariéře seriálového scénáristy (pokud jím tedy již nejsi) :)? Protože tohle je zatraceně cool premisa, fakt povedený!
Samotné finále mazec, 100%ně jej ale nejspíš docením až po nefalšovaném, kompletním maratónu. Zatím jenom "hodně dobrý".
10995
Tak teď ale beze srandy: Neuvažoval jsi někdy o kariéře seriálového scénáristy (pokud jím tedy již nejsi) *:)*? Protože tohle je zatraceně cool premisa, fakt povedený! Samotné finále mazec, 100%ně jej ale nejspíš docením až po nefalšovaném, kompletním maratónu. Zatím jenom "hodně dobrý".
PetrM
0 0
reagovat
Měl jsem to štěstí, že jsem první sezónu viděl nedlouho po premiéře a mohl jsem se na ty další vždycky celý rok těšit. Kvůli pracovnímu vytížení a pomalejšímu tempu mě Breaking Bad na chvíli ztratil ve třetí sezóně, ale od poloviny čtvrté až do konce to byla jízda, na kterou se nezapomíná.

Závěr byl velmi dobrý, ale za výborný bych ho neoznačil. Přišlo mi, že z toho autoři nechali Walta vyváznout až velmi lehce a poeticky, když si vzpomenete, jaká byl v posledních dvou sezónách svině a bez milosti likvidoval byť i jenom potencionální ohrožení. Takhle se stihl rozloučit, srovnat všechny účty, vykonat jeden dobrý skutek a skončit na místě, kde byl nejšťastnější. Souhlasím s mcb, že vrcholem seriálu byla čtrnáctá epizoda Ozymandias, kde se Waltovi zhroutil celý svět, ztratil přítele, peníze, rodinu a vlastně i svobodu a celá jeho "říše" se mu v jednom dni rozpadla pod rukama. Geniální.

V pondělí mě napadl temnější alternativní konec seriálu, který bych já osobně té svini Heisenbergovi za to všechno co provedl ze srdce přál. Celé finále by proběhlo stejně, až na jednu minimální změnu v závěru, která by ale dost změnila konec:

Walt spustí kulomet, náckové umřou, ale tu kulku do břicha dostane Jesse místo Walta. Šokovaný Todd utíká, Jesse umře Waltovi v náručí a zhrouceného Walta sebere policie. Todd najde umírající Lydii a pomstí se návštěvou u Skylar s dětmi. Walt se ve vazbě dozvídá o smrti rodiny a umírá jako zlomená troska na rakovinu

Kdyby na něco podobného měli tvůrci koule, byl by to nejtvrdší závěr všech dob. Breaking Bad přesto dávám za těch šest let plných 10/10 jako jednomu z nejlepších dramat všech dob. Pozici nejlepší a nejdepresivnější závěrečné epizody si však u mě osobně udržel konec policejního The Shield.
10994
Měl jsem to štěstí, že jsem první sezónu viděl nedlouho po premiéře a mohl jsem se na ty další vždycky celý rok těšit. Kvůli pracovnímu vytížení a pomalejšímu tempu mě Breaking Bad na chvíli ztratil ve třetí sezóně, ale od poloviny čtvrté až do konce to byla jízda, na kterou se nezapomíná. Závěr byl velmi dobrý, ale za výborný bych ho neoznačil. Přišlo mi, že z toho autoři nechali Walta vyváznout až velmi lehce a poeticky, když si vzpomenete, jaká byl v posledních dvou sezónách svině a bez milosti likvidoval byť i jenom potencionální ohrožení. Takhle se stihl rozloučit, srovnat všechny účty, vykonat jeden dobrý skutek a skončit na místě, kde byl nejšťastnější. Souhlasím s mcb, že vrcholem seriálu byla čtrnáctá epizoda Ozymandias, kde se Waltovi zhroutil celý svět, ztratil přítele, peníze, rodinu a vlastně i svobodu a celá jeho "říše" se mu v jednom dni rozpadla pod rukama. Geniální. V pondělí mě napadl temnější alternativní konec seriálu, který bych já osobně té svini Heisenbergovi za to všechno co provedl ze srdce přál. Celé finále by proběhlo stejně, až na jednu minimální změnu v závěru, která by ale dost změnila konec: [spoiler] Walt spustí kulomet, náckové umřou, ale tu kulku do břicha dostane Jesse místo Walta. Šokovaný Todd utíká, Jesse umře Waltovi v náručí a zhrouceného Walta sebere policie. Todd najde umírající Lydii a pomstí se návštěvou u Skylar s dětmi. Walt se ve vazbě dozvídá o smrti rodiny a umírá jako zlomená troska na rakovinu [/spoiler] Kdyby na něco podobného měli tvůrci koule, byl by to nejtvrdší závěr všech dob. Breaking Bad přesto dávám za těch šest let plných 10/10 jako jednomu z nejlepších dramat všech dob. Pozici nejlepší a nejdepresivnější závěrečné epizody si však u mě osobně udržel konec policejního The Shield.
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se