Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku 10 nejočekávanějších seriálů konce roku

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek
reaguje na: Viral
Před nějakou dobou jsem viděl podcast, nebo interview s Ty Frankem, myslím, tam říkal něco v tom smyslu, že by konec 6. série opravdu nemusel být koncem celého seriálu, ale tak jako tak nás čeká pauza. Leviathan Fall vychází v listopadu, tak třeba jak to bude kompletní, nějak smysluplně to zakončí. Respektive, ještě nás po deváté knize čeká poslední novela, Memory's Legion. Stejně si myslím, že budeme muset vzít za vděk i ten kraťoučký záběr na Tempest a o moc víc Laconie se nedočkáme.

Co se Nadace týče, souhlasím, že to vypadá spíš na adaptaci Předehry k Nadaci, je tam Eto Demerzel (i když jako "ona") a ten záběr palácových zahrad evokuje právě začátek této knihy, kdy se Eto a Cleon baví o Harim.
255009
Před nějakou dobou jsem viděl podcast, nebo interview s Ty Frankem, myslím, tam říkal něco v tom smyslu, že by konec 6. série opravdu nemusel být koncem celého seriálu, ale tak jako tak nás čeká pauza. Leviathan Fall vychází v listopadu, tak třeba jak to bude kompletní, nějak smysluplně to zakončí. Respektive, ještě nás po deváté knize čeká poslední novela, Memory's Legion. Stejně si myslím, že budeme muset vzít za vděk i ten kraťoučký záběr na Tempest a o moc víc Laconie se nedočkáme. Co se Nadace týče, souhlasím, že to vypadá spíš na adaptaci Předehry k Nadaci, je tam Eto Demerzel (i když jako "ona") a ten záběr palácových zahrad evokuje právě začátek této knihy, kdy se Eto a Cleon baví o Harim.
255008
0 0
reagovat
reaguje na: max452
Souhlas - Expanse je i pro mě nejvíc očekávaná věc, jsem zvědavý, jestli se tvůrci urvou ze řetězu a naservírují nám i adaptaci knížek po tom časovém skoku (trochu se po intertech šušká, že by Bezos rád zadaptoval své oblíbené sci-fi jako celek, tak uvidíme).

Nadace je opravdu nezfilmovatelná, pokud by mělo jít o převod bezmála 1:1 (z těch opravdových klasik se tomuto ideálu asi nejvíce přiblížil LOTR a i ten obsahuje pro hardcore puristy spoustu "neodpustitelných" změn oproti předloze). Na mě to z trailerů působí s ohledem na postavu Seldona jako částečný prequel (oproti knihám) + aby to fungovalo jako seriál, tak se tam bude muset spousta věcí upravit již jen s ohledem na to, že knižní předloha se moc nezaměřuje na postavy jako takové, tak snad se dočkáme vedle očividně líbivého vizuálu taky funkčního příběhu...

Jinak za sebe můžu z toho výběru určitě doporučit minimálně Yellowstone, to je v podstatě neo-western a Costner tam hraje jako zamlada, za mě velká (u nás neprávem opomíjená pecka) a pokud tě to zaujme tak rovnou zkus i Longmire, taktéž výborná (již navíc ukončená) záležitost ze stejného žánru.
255008
Souhlas - Expanse je i pro mě nejvíc očekávaná věc, jsem zvědavý, jestli se tvůrci urvou ze řetězu a naservírují nám i adaptaci knížek po tom časovém skoku (trochu se po intertech šušká, že by Bezos rád zadaptoval své oblíbené sci-fi jako celek, tak uvidíme). Nadace je opravdu nezfilmovatelná, pokud by mělo jít o převod bezmála 1:1 (z těch opravdových klasik se tomuto ideálu asi nejvíce přiblížil LOTR a i ten obsahuje pro hardcore puristy spoustu "neodpustitelných" změn oproti předloze). Na mě to z trailerů působí s ohledem na postavu Seldona jako částečný prequel (oproti knihám) + aby to fungovalo jako seriál, tak se tam bude muset spousta věcí upravit již jen s ohledem na to, že knižní předloha se moc nezaměřuje na postavy jako takové, tak snad se dočkáme vedle očividně líbivého vizuálu taky funkčního příběhu... Jinak za sebe můžu z toho výběru určitě doporučit minimálně Yellowstone, to je v podstatě neo-western a Costner tam hraje jako zamlada, za mě velká (u nás neprávem opomíjená pecka) a pokud tě to zaujme tak rovnou zkus i Longmire, taktéž výborná (již navíc ukončená) záležitost ze stejného žánru.
255006
1 0
reagují: max452
reagovat

Expanse, 6. a poslední řada

...tedy, pokud se jí dočkáme koncem roku podobně jako u předchozích dvou řad. Nicméně všemi pády skloňovaný covid možná odsune premiéru poslední
řady. Dokud to však nebude oficiální, budu se nejvíc těšit právě na
tento seriál.

Co se Nadace týče, i když poslední trailer nabídl některé pohledy jakoby vyhřezlé z předlohy, stále nevěřím, že adaptace
tohoto vele-díla přežije přesun na obrazovky, který by fanoušci knih
skutečně ocenili. Trailery (respektive ten poslední) jsou epické a
seriál asi zaboduje a pokud dnešní divák neočekává nic jiného než
obrovské bitvy, spoustu efektů a s vážnou tváří pronášené technobláboly,
asi bude uspokojen, ale o tom knižní Nadace není. A pokud o tom bude ta
seriálová, vtírá se neodbytně otázka, jestli název "Nadace" není jen
pozlátko, aby se seriál lépe prodával a autoři nám namísto toho
nenaservírovali dnes již obvyklou dávku politické korektnosti a občanské
výchovy zabalené v hávu na pohled líbivé science-fiction, avšak v duši
stejně prázdné jako většina dnešní produkce.

Marvelovky určitě vynechávám. Jsem si jistý, že mají svou početnou cílovou skupinu, ale naštěstí pro mně se do ní už nepočítám.

Většinu zde jmenovaných seriálu jsem neviděl (týká se těch, které přichází s dalšími řadami) a ani to neplánuji. Některé jsou
určitě dobré, zejména když si vrství Emmy a jiné ceny, které jsou
spravedlivě rozdělovány všem seriálům, které splní povinné kvoty
auditorů na směsku všeho "podstatného a opravdu důležitého". To vyznělo
špatně, věřím, že některé jsou opravdu dobré (...asi), ale prostě mně
tematicky míjejí.

Každopádně děkuji za přehled toho, co nás čeká.
255006
...tedy, pokud se jí dočkáme koncem roku podobně jako u předchozích dvou řad. Nicméně všemi pády skloňovaný covid možná odsune premiéru poslední řady. Dokud to však nebude oficiální, budu se nejvíc těšit právě na tento seriál. Co se Nadace týče, i když poslední trailer nabídl některé pohledy jakoby vyhřezlé z předlohy, stále nevěřím, že adaptace tohoto vele-díla přežije přesun na obrazovky, který by fanoušci knih skutečně ocenili. Trailery (respektive ten poslední) jsou epické a seriál asi zaboduje a pokud dnešní divák neočekává nic jiného než obrovské bitvy, spoustu efektů a s vážnou tváří pronášené technobláboly, asi bude uspokojen, ale o tom knižní Nadace není. A pokud o tom bude ta seriálová, vtírá se neodbytně otázka, jestli název "Nadace" není jen pozlátko, aby se seriál lépe prodával a autoři nám namísto toho nenaservírovali dnes již obvyklou dávku politické korektnosti a občanské výchovy zabalené v hávu na pohled líbivé science-fiction, avšak v duši stejně prázdné jako většina dnešní produkce. Marvelovky určitě vynechávám. Jsem si jistý, že mají svou početnou cílovou skupinu, ale naštěstí pro mně se do ní už nepočítám. Většinu zde jmenovaných seriálu jsem neviděl (týká se těch, které přichází s dalšími řadami) a ani to neplánuji. Některé jsou určitě dobré, zejména když si vrství Emmy a jiné ceny, které jsou spravedlivě rozdělovány všem seriálům, které splní povinné kvoty auditorů na směsku všeho "podstatného a opravdu důležitého". To vyznělo špatně, věřím, že některé jsou opravdu dobré (...asi), ale prostě mně tematicky míjejí. Každopádně děkuji za přehled toho, co nás čeká.
Expanse, 6. a poslední řada
1 0
reagují: Viral
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se