Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Stranger Things: První část 4. řady

příspěvky 1 - 12 Napsat příspěvek
reaguje na: Robur
“Osudovost”? :) Ale no tak, ty klučino jeden.
Základem pro dobrý příběh je “úplatek”, “cena”. Autor musí poznat, kdy divák/čtenář dosáhl nejvyššího stupně emocionální vazby ku charakteru a poté ho musí oddělat. To jsou základy tvorby. Kvalitní příběh má vždy “váhu”. Takhle se tvoří dynamika mezi kvalitním příběhem a čtenářem/divákem. SPOILER … viz Spock ve Wrath of Khan, Iron Giant v Iron Giant:), Miller (Hanks) v Ryanovi, Gordon v Četě, atd.  
Pokud se tak nestane, divák začne být nejistý a může zpochybňovat riziko/napětí, které se snaží autor vytvořit. Jestliže v téhle sérii nikoho z téch dětí neoddělají, tak je to vrchol amatérismu a pohřbení všeho, co budovali.
255659
“Osudovost”? :) Ale no tak, ty klučino jeden. Základem pro dobrý příběh je “úplatek”, “cena”. Autor musí poznat, kdy divák/čtenář dosáhl nejvyššího stupně emocionální vazby ku charakteru a poté ho musí oddělat. To jsou základy tvorby. Kvalitní příběh má vždy “váhu”. Takhle se tvoří dynamika mezi kvalitním příběhem a čtenářem/divákem. SPOILER … viz Spock ve Wrath of Khan, Iron Giant v Iron Giant:), Miller (Hanks) v Ryanovi, Gordon v Četě, atd.   Pokud se tak nestane, divák začne být nejistý a může zpochybňovat riziko/napětí, které se snaží autor vytvořit. Jestliže v téhle sérii nikoho z téch dětí neoddělají, tak je to vrchol amatérismu a pohřbení všeho, co budovali.
255650
1 -1
reagovat

Divnější

První řada byla zjev, druhá byla slušné pokračování, které ovšem nedosáhlo na kvality první řady. Na rovinu se přiznám, že třetí řada se mi nelíbila a s odstupem času si vůbec nevybavuji, o čem vlastně byla (na rozdíl od prvních dvou řad), jediné, co mi v souvislosti s třetí řadou rezonuje v hlavě je scéna v obchoďáku, kdy několik metrů od hrdinů je velké monstrum, ale postavy mnohem víc trápí kdo komu lže. Takže to jen rekapitulace za mně.

Čtvrtá řada je rozhodně vylepšení po předchozím návratu do upsidedownu, i když stejně jako předchozí dvě řady je na míle vzdálená první řadě, jejíž laťku už tvůrci evidentně překonat nedovedou. Trochu mně mrzí, že se seriál odklání od "Alienovské" atmosféry směrem k atmosféře blíže podobné filmům jako Poltergeist nebo Noční můra z Elm Street. Nic na tom pro mně nemění ani skutečnost, že tato změna je provedena velmi slušně, ale v tomto bodě jsem spíš obětí vlastních očekávání a tužeb, než že by se jednalo o faktický nešvar.

Jediným vysloveně nešťastným rozhodnutím tvůrců seriálu tak zůstává (asi nejenom) z mého pohledu přepálená stopáž, která dějově nedosáhne dál, než kolik svedly epizody původní délky a následkem toho jsou v určitém nadpolovičním procentu natahovany scény, které namísto údernosti rychle začnou nudit.

Co se Vecny týče, fascinují mně nadšené ohlasy o nejlepším záporákovi (snad vůbec). Není nutno psát, že se s ními neztotožňuji, čímž ale netvrdím, že by byl záporákem špatným. Myslím, ale že existence Vecny (v obou jeho podobách), stejně jako absence některých monster z dřívějška, naznačují, že tvůrci seriálu jdou myšlenkově při kreativních mítincích málokdy dále, než je aktuální sezóna a určitá nekonzistentnost návazností a logika děje se mnohem víc podřizuje aktuální potřebě scénáře, než zavedeným pravidlům tohoto fiktivního světa z dřívějších epizod. Tím nemyslím přítomnost Brennera, kterou asi vysvětlí v dalších epizodách, ale třeba skutečnost, že když Steve barví podlahu uspidedownu kečupem, že jej místní nevyslídí... v první řadě to Demouš dokázal napříč dimenzí.

Za nejsilnější epizody považuji 4 a 6, nasledované 7 a 5. První tři byly nuda. Za největší překvapení (kladné) považuji vzestup postavy Max, která zde zastiňuje ostatní (včetně El) a pak Stevea (ruku na srce, kdo si v duchu neřekl, ať se Nancy vykašle na Jonatána a vrátí se k lamači ženských srdcí... :-) )
255658
První řada byla zjev, druhá byla slušné pokračování, které ovšem nedosáhlo na kvality první řady. Na rovinu se přiznám, že třetí řada se mi nelíbila a s odstupem času si vůbec nevybavuji, o čem vlastně byla (na rozdíl od prvních dvou řad), jediné, co mi v souvislosti s třetí řadou rezonuje v hlavě je scéna v obchoďáku, kdy několik metrů od hrdinů je velké monstrum, ale postavy mnohem víc trápí kdo komu lže. Takže to jen rekapitulace za mně. Čtvrtá řada je rozhodně vylepšení po předchozím návratu do upsidedownu, i když stejně jako předchozí dvě řady je na míle vzdálená první řadě, jejíž laťku už tvůrci evidentně překonat nedovedou. Trochu mně mrzí, že se seriál odklání od "Alienovské" atmosféry směrem k atmosféře blíže podobné filmům jako Poltergeist nebo Noční můra z Elm Street. Nic na tom pro mně nemění ani skutečnost, že tato změna je provedena velmi slušně, ale v tomto bodě jsem spíš obětí vlastních očekávání a tužeb, než že by se jednalo o faktický nešvar. Jediným vysloveně nešťastným rozhodnutím tvůrců seriálu tak zůstává (asi nejenom) z mého pohledu přepálená stopáž, která dějově nedosáhne dál, než kolik svedly epizody původní délky a následkem toho jsou v určitém nadpolovičním procentu natahovany scény, které namísto údernosti rychle začnou nudit. Co se Vecny týče, fascinují mně nadšené ohlasy o nejlepším záporákovi (snad vůbec). Není nutno psát, že se s ními neztotožňuji, čímž ale netvrdím, že by byl záporákem špatným. Myslím, ale že existence Vecny (v obou jeho podobách), stejně jako absence některých monster z dřívějška, naznačují, že tvůrci seriálu jdou myšlenkově při kreativních mítincích málokdy dále, než je aktuální sezóna a určitá nekonzistentnost návazností a logika děje se mnohem víc podřizuje aktuální potřebě scénáře, než zavedeným pravidlům tohoto fiktivního světa z dřívějších epizod. Tím nemyslím přítomnost Brennera, kterou asi vysvětlí v dalších epizodách, ale třeba skutečnost, že když Steve barví podlahu uspidedownu kečupem, že jej místní nevyslídí... v první řadě to Demouš dokázal napříč dimenzí. Za nejsilnější epizody považuji 4 a 6, nasledované 7 a 5. První tři byly nuda. Za největší překvapení (kladné) považuji vzestup postavy Max, která zde zastiňuje ostatní (včetně El) a pak Stevea (ruku na srce, kdo si v duchu neřekl, ať se Nancy vykašle na Jonatána a vrátí se k lamači ženských srdcí... :-) )
Divnější
0 -1
reagovat
reaguje na: Sweat55
Ne, je to bubák, který chce od malička zničit svět :D
255653
Ne, je to bubák, který chce od malička zničit svět *:D*
255651
2 0
reagovat

8/10

Sadie Sink měla hrát Ellie v adaptaci The Last of Us, to co předvádí tuhle sérii je fakt paráda. Druhou sérii si už vůbec nepamatuji, třetí byla fajn ale na první to nemělo. Čtvrá série to neskutečně nakopla a pro mě se to kvalitou blíží té první. Konečně jsme dostali záporáka s motivací, co není jenom bubák který chce ovládnout svět.
Trochu mě mrzí přeplácané CGI v některých scénách, podle mě by se tomu hodil mix praktických efektů a loutek společně s tím CGI, aby se těm osmdesátkám přiblížili co nejvíc (třeba "lámání kostí" je počítačový až běda).
255651
Sadie Sink měla hrát Ellie v adaptaci The Last of Us, to co předvádí tuhle sérii je fakt paráda. Druhou sérii si už vůbec nepamatuji, třetí byla fajn ale na první to nemělo. Čtvrá série to neskutečně nakopla a pro mě se to kvalitou blíží té první. Konečně jsme dostali záporáka s motivací, co není jenom bubák který chce ovládnout svět. Trochu mě mrzí přeplácané CGI v některých scénách, podle mě by se tomu hodil mix praktických efektů a loutek společně s tím CGI, aby se těm osmdesátkám přiblížili co nejvíc (třeba "lámání kostí" je počítačový až běda).
8/10
2 0
reagují: Chermy
reagovat
reaguje na: spoock
Tohle není seriál, kde by bylo potřeba kosit hlavní postavy. Hroznej nešvar poslední doby zvedat hodnocení na základě počtu úmrtí a předstírat, že tak se tvoří osudovost.
255650
Tohle není seriál, kde by bylo potřeba kosit hlavní postavy. Hroznej nešvar poslední doby zvedat hodnocení na základě počtu úmrtí a předstírat, že tak se tvoří osudovost.
255645
2 0
reagují: kfk
reagovat
Já to vzdal ve chvíli, když v závěru první série ty děcka  stříleli prakem na nějaký hnusně digitální monstrum. To sem si řek, že už stačilo a nebyl důvod v tom pokračovat...
255646
Já to vzdal ve chvíli, když v závěru první série ty děcka  stříleli prakem na nějaký hnusně digitální monstrum. To sem si řek, že už stačilo a nebyl důvod v tom pokračovat...
0 -3
reagovat
Na poli mainstream seriálů je to prostě výborné. Triky, postavy, hudba. Bohužel, odvážných kroků, kdy by jsme pokosili pár hrdinů tu moc není.
255645
Na poli mainstream seriálů je to prostě výborné. Triky, postavy, hudba. Bohužel, odvážných kroků, kdy by jsme pokosili pár hrdinů tu moc není.
1 0
reagují: Robur
reagovat

Vecna rulez.)

Ach jo, celkem Vám to nadšení závidím.. Dlouho jsem se rozmýšlela mezi šestkou a sedmičkou, ale Vecna + poslední čtvrthodinka to nakonec vytáhli:+
Ale jinak... kdyby to osekali na 5 dílů, vůbec bych se nezlobila. 
255644
Ach jo, celkem Vám to nadšení závidím.. Dlouho jsem se rozmýšlela mezi šestkou a sedmičkou, ale Vecna + poslední čtvrthodinka to nakonec vytáhli*:+* Ale jinak... kdyby to osekali na 5 dílů, vůbec bych se nezlobila. 
Vecna rulez.)
0 -1
reagovat
Taky se mi to líbí, scénář je skvěle napsaný a všechny díly mají potřebnou dynamiku. Hororovější ladění také vítám. Na druhou stranu já mám největší problém právě s herci.. Jedenáctka mě začíná strašně iritovat, podle mě Bobby neumí hrát. A vztah Nancy a Robin je taky takový divný, na sílu... 
255643
Taky se mi to líbí, scénář je skvěle napsaný a všechny díly mají potřebnou dynamiku. Hororovější ladění také vítám. Na druhou stranu já mám největší problém právě s herci.. Jedenáctka mě začíná strašně iritovat, podle mě Bobby neumí hrát. A vztah Nancy a Robin je taky takový divný, na sílu... 
2 0
reagovat
9/10. Druhá nejlepší série. Čekal jsem nastavovanou kaši a dostal rozvinutí mytologie na úrovni druhých Vetřelců. 
A Running up the Hills se stal na iTunes po 37 letech hitem číslo jedna:+
255642
9/10. Druhá nejlepší série. Čekal jsem nastavovanou kaši a dostal rozvinutí mytologie na úrovni druhých Vetřelců.  A Running up the Hills se stal na iTunes po 37 letech hitem číslo jedna*:+*
6 -1
reagovat
Čtvrtá série je podle mě naprosto skvělá. Už asi dvacetkrát jsem si na YouTube přehrál závěr čtvrté epizody a finálový souboj s konce sedmé. Sadie Sink a Millie Bobby Brown patří bez debat mezi nejzajímavější mladé herečky současnosti. ;) :+
255641
Čtvrtá série je podle mě naprosto skvělá. Už asi dvacetkrát jsem si na YouTube přehrál[url=https://youtu.be/bV0RAcuG2Ao] závěr [/url]čtvrté epizody a [url=https://youtu.be/3zPt9SNsAI4]finálový[/url][url=https://youtu.be/MMcK_co2CR0] souboj[/url] s konce sedmé. Sadie Sink a Millie Bobby Brown patří bez debat mezi nejzajímavější mladé herečky současnosti. *;)* *:+*
3 0
reagovat

Fantastickych 10/10

Za mě plná palba, krásné dobrodružství D&D! 
255640
Za mě plná palba, krásné dobrodružství D&D! 
Fantastickych 10/10
5 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se