Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Prehistorická planeta: Minisérie

příspěvky 1 - 1 Napsat příspěvek
Myslím, že není potřeba nutně srovnávat geniální Putování s geniální Prehistorickou planetou. Oba seriály jsou ve své třídě naprostou špičkou a dělí je nikoliv kvalita efektu, ale poznatky, které přináší. Efekty v Putování jsou možná zastaralé, ale stále víceméně obstojí, co však je již překonané je množství informací, které se za tu dobu v paleontologii a celkovém pohledu na prehistorii planety změnily. Jediné, co se tak v Putování změní pro budoucí divaky je to, že na místo historie dinosaurů budou sledovat historii našeho vnímání dinosaurů a to je dle mého názoru také cenné. Mně to například fascinuje skoro stejně, jako malebná historie naší planety znázorněná v tomto typu dokumentů.

Na Prehistorickou planetu jsem se těšil od doby, kdy jsem zjistil, že se připravuje. Zklamaný bych nebyl ani kdyby byla pouhou variací na téma, která přinese pár dinosauřích příběhů i bez notné dávky aktuálnějších informací. Nicméně na ty také došlo a to v nemalé míře a tak považuji Prehistorickou planetu za velký úspěch. Jediné, co mi ve srovnání s Putováním přišlo o trochu méně dobré byla hudba (neříkám, že se mi nelíbila, ale Putování mělo nesrovnatelně epičtější přednes), ale hlavně skutečnost, že příběhy byly zredukovány na sérii spotů a k situacím, které nastínily ani "postavám", které v nich účinkovaly, jsme se už nevracely.
Hodnocení 9/10 (ale silných devět)
255699
Myslím, že není potřeba nutně srovnávat geniální Putování s geniální Prehistorickou planetou. Oba seriály jsou ve své třídě naprostou špičkou a dělí je nikoliv kvalita efektu, ale poznatky, které přináší. Efekty v Putování jsou možná zastaralé, ale stále víceméně obstojí, co však je již překonané je množství informací, které se za tu dobu v paleontologii a celkovém pohledu na prehistorii planety změnily. Jediné, co se tak v Putování změní pro budoucí divaky je to, že na místo historie dinosaurů budou sledovat historii našeho vnímání dinosaurů a to je dle mého názoru také cenné. Mně to například fascinuje skoro stejně, jako malebná historie naší planety znázorněná v tomto typu dokumentů. Na Prehistorickou planetu jsem se těšil od doby, kdy jsem zjistil, že se připravuje. Zklamaný bych nebyl ani kdyby byla pouhou variací na téma, která přinese pár dinosauřích příběhů i bez notné dávky aktuálnějších informací. Nicméně na ty také došlo a to v nemalé míře a tak považuji Prehistorickou planetu za velký úspěch. Jediné, co mi ve srovnání s Putováním přišlo o trochu méně dobré byla hudba (neříkám, že se mi nelíbila, ale Putování mělo nesrovnatelně epičtější přednes), ale hlavně skutečnost, že příběhy byly zredukovány na sérii spotů a k situacím, které nastínily ani "postavám", které v nich účinkovaly, jsme se už nevracely. Hodnocení 9/10 (ale silných devět)
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se