Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sandman: Pilot

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek
Abych byl upřímný, něco mi na tom nesedí a vadí, na druhou stranu je to v mnohém skvělé. Vizuálně je to uchvacující a hlavní protagonista Morfea je prostě Morfeus, o tom vůbec žádná. Jsou tam skvělé nápady, z kterých čiší komiks, ale... myslím, že se do seriálu až příliš promítají současné trendy, u kterých si nejsem jistý, jestli jsou vůbec součástí komiksu, ale nutno podotknout, že jsem jej ještě nečetl. 

Jako divákovy se mi nelíbí určitá všednost Věčných postav. Je tam i několik nelogičností a podotýkám, neznám komiks. Jak je ale možné, že Sandman potřebuje svou helmu, aby se mohl dostat do našeho světa, zatímco v epizodě 6 je úplně bez helmy a krmí holuby na lavičce? Jo, tam už je možná mocnější, ale předtím svou helmu hledal a dokázal cestovat bez ní. Tato epizoda je mimochodem ve své třetině neuvěřitelně nudná díky naprosto civilní a opravdu otravné postavě Smrti, která připomíná spíš Joeho Blacka, říznutého s Monickou Rambeau z WandaVison (kdyby jí aspoň udělali jiné vlasy, aby nevypadaly stejně...). Jinak je epizoda zachráněna zbývajícím příběhem o nekonečném životě, který byl skvělý.

 Zdá se mi to, nebo je tam trochu na sílu hozená tématika homosexuality a černošská agitka? Chvíli jsem si říkal, že lesbických a gay párů je tam na můj vkus až nějak moc, stejně tak, co dělá takové množství černochů v pozdně středověké hospodě uprostřed Anglie a proč se nikdo nepozastavuje nad tím, že je Smrt černá jeptiška, zatímco Sandman si dovolí změnit barvu kůže, když v pekle potká svou černošskou bejvalku?
255842
Abych byl upřímný, něco mi na tom nesedí a vadí, na druhou stranu je to v mnohém skvělé. Vizuálně je to uchvacující a hlavní protagonista Morfea je prostě Morfeus, o tom vůbec žádná. Jsou tam skvělé nápady, z kterých čiší komiks, ale... myslím, že se do seriálu až příliš promítají současné trendy, u kterých si nejsem jistý, jestli jsou vůbec součástí komiksu, ale nutno podotknout, že jsem jej ještě nečetl.  Jako divákovy se mi nelíbí určitá všednost Věčných postav. Je tam i několik nelogičností a podotýkám, neznám komiks. Jak je ale možné, že [spoiler]Sandman potřebuje svou helmu, aby se mohl dostat do našeho světa, zatímco v epizodě 6 je úplně bez helmy a krmí holuby na lavičce? Jo, tam už je možná mocnější, ale předtím svou helmu hledal a dokázal cestovat bez ní. Tato epizoda je mimochodem ve své třetině neuvěřitelně nudná díky naprosto civilní a opravdu otravné postavě Smrti, která připomíná spíš Joeho Blacka, říznutého s Monickou Rambeau z WandaVison (kdyby jí aspoň udělali jiné vlasy, aby nevypadaly stejně...). Jinak je epizoda zachráněna zbývajícím příběhem o nekonečném životě, který byl skvělý. [/spoiler] Zdá se mi to, nebo je tam trochu na sílu hozená tématika homosexuality a černošská agitka? [spoiler]Chvíli jsem si říkal, že lesbických a gay párů je tam na můj vkus až nějak moc, stejně tak, co dělá takové množství černochů v pozdně středověké hospodě uprostřed Anglie a proč se nikdo nepozastavuje nad tím, že je Smrt černá jeptiška, zatímco Sandman si dovolí změnit barvu kůže, když v pekle potká svou černošskou bejvalku?[/spoiler]
1 -2
reagovat
Úvod mě celkem mile překvapil o pár dílů později se však opět ukázalo, že je seroš určený spíše pro dnešní osvícené publikum a ne pro konzervy, jako já. Celkem škoda, našlápnuto to mělo chytře a například díl se smrtí a kámošem ze starých časů byl super, jakmile však nastoupil vír a s tím spojená linka, stala se z toho utahaná nuda.
255837
Úvod mě celkem mile překvapil o pár dílů později se však opět ukázalo, že je seroš určený spíše pro dnešní osvícené publikum a ne pro konzervy, jako já. Celkem škoda, našlápnuto to mělo chytře a například díl se smrtí a kámošem ze starých časů byl super, jakmile však nastoupil vír a s tím spojená linka, stala se z toho utahaná nuda.
2 -3
reagovat
Jsem u 6tého dílu - neznám komix - a nějak je to chaos a nudné pokecání u CGI pozadí, které je parádní a peníze z toho čiší. Postavy mi nepřirostly k srdci a je mi vlastně jedno, co se s kým stane. Dokoukám to, ale odvařený z toho nejsem. Politicky je to megakorektní - je tam snad každá minorita světa.
255836
Jsem u 6tého dílu - neznám komix - a nějak je to chaos a nudné pokecání u CGI pozadí, které je parádní a peníze z toho čiší. Postavy mi nepřirostly k srdci a je mi vlastně jedno, co se s kým stane. Dokoukám to, ale odvařený z toho nejsem. Politicky je to megakorektní - je tam snad každá minorita světa.
1 -2
reagovat
reaguje na: Karbunkule
Jsem fanoušek komiksů (první díl jsem četl čtyřikrát) a jsem spokojený :D
255835
Jsem fanoušek komiksů (první díl jsem četl čtyřikrát) a jsem spokojený *:D*
255834
2 -1
reagovat
Moje zklamání ze seriálu se odvíjí od několikrát přečtené komiksové série a její hloubky. Čekal jsem, že seriálu se nepodaří dosáhnout úrovně mojí představivosti, ale nakonec jsem byl i udivený, že řada scén a postav vypadá nudněji než jsem čekal (stačí porovnat třeba Johna Dee s předlohou a asi víte, co myslím) a řada rozhovorů je prostě nenápaditý statický pokec s CGI tapetou v pozadí. Herci nemají moc charizma, Morfeus je v podstatě takový obyčejný hubeňour, který vypadá, že se každou chvíli rozbrečí. Dějové změny oproti komiksu mi často přišly zbytečné, ale na druhou scénu se tvůrci odvážili aspoň v nějaké míře zadaptovat kapitolu "Bistro", což se cení. Dopadlo to o moc líp než Zaklínač, ale fanoušek komiksu spokojen být nemůže.
255834
Moje zklamání ze seriálu se odvíjí od několikrát přečtené komiksové série a její hloubky. Čekal jsem, že seriálu se nepodaří dosáhnout úrovně mojí představivosti, ale nakonec jsem byl i udivený, že řada scén a postav vypadá nudněji než jsem čekal (stačí porovnat třeba Johna Dee s předlohou a asi víte, co myslím) a řada rozhovorů je prostě nenápaditý statický pokec s CGI tapetou v pozadí. Herci nemají moc charizma, Morfeus je v podstatě takový obyčejný hubeňour, který vypadá, že se každou chvíli rozbrečí. Dějové změny oproti komiksu mi často přišly zbytečné, ale na druhou scénu se tvůrci odvážili aspoň v nějaké míře [spoiler]zadaptovat kapitolu "Bistro"[/spoiler], což se cení. Dopadlo to o moc líp než Zaklínač, ale fanoušek komiksu spokojen být nemůže.
0 -1
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
Za mě totální zklamání. První díl nalákal, ale postupem času jsem zjistila, že jsou mi všechny postavy ukradené, nic mě nevtáhlo. Atmosféru si má Sandman velkou touhu budovat, ale já z ní mám dojem jen nabubřelé prázdnoty. 
Hvězdný prach byl skvělý. Sandman mi hodně připomíná svým zpracováním ale spíše Americké bohy.
Přiznávám, že jsem hodně namlsaná, protože jsem nedávno dokoukala Bates motel, a byl to pro mě dost emotivní zážitek. Dokázala bych se na to dívat pořád dokola.
V Sandmanovi se nemám čeho chytit. Zbývají mi dva poslední díly. Dokoukám, ale jen ze zvyku. Je mi to docela líto, Gaimana mám načteného, i když Sandmana zrovna ne. A myslím, že by si autor zasloužil lepší zpracování svých děl.
255833
Za mě totální zklamání. První díl nalákal, ale postupem času jsem zjistila, že jsou mi všechny postavy ukradené, nic mě nevtáhlo. Atmosféru si má Sandman velkou touhu budovat, ale já z ní mám dojem jen nabubřelé prázdnoty.  Hvězdný prach byl skvělý. Sandman mi hodně připomíná svým zpracováním ale spíše Americké bohy. Přiznávám, že jsem hodně namlsaná, protože jsem nedávno dokoukala Bates motel, a byl to pro mě dost emotivní zážitek. Dokázala bych se na to dívat pořád dokola. V Sandmanovi se nemám čeho chytit. Zbývají mi dva poslední díly. Dokoukám, ale jen ze zvyku. Je mi to docela líto, Gaimana mám načteného, i když Sandmana zrovna ne. A myslím, že by si autor zasloužil lepší zpracování svých děl.
0 -3
reagovat
Je pravda, že zrovna ten vzorek není vzhledem k uváděným důvodům kdo ví jak relevantní :D Ale moje obavy to zatím nesnižuje. Z minulých projektů mám prostě pocit, že Gaiman je pro hodně úzkou skupinu lidí...
255831
Je pravda, že zrovna ten vzorek není vzhledem k uváděným důvodům kdo ví jak relevantní *:D* Ale moje obavy to zatím nesnižuje. Z minulých projektů mám prostě pocit, že Gaiman je pro hodně úzkou skupinu lidí...
0 0
reagovat
reaguje na: Chermy
Co takhle se na to podívat a neřídit se idioty z csfd, kteří tomu dávají odpad, protože tam je moc gayů?
Je to velmi dobré. Na složitost děje komiksu je to i dost přehledné. Takový pekelný díl by se méně šikovným tvůrcům mohl rozpadnout pod rukami a tady je ten děj snad i lepší, než v komiksu.
Šestý díl jsem viděl už dvakrát, jak skvěle ho z papíru převedli do hrané verze.
Nemohlo to dopadnout lépe, takže pokud člověk snese nějakou změnu pohlaví, či barvy kůže oproti předloze, tak se mu to nemá proč nelíbit. A to jsem tomu vůbec nevěřil.
255829
Co takhle se na to podívat a neřídit se idioty z csfd, kteří tomu dávají odpad, protože tam je moc gayů? Je to velmi dobré. Na složitost děje komiksu je to i dost přehledné. Takový pekelný díl by se méně šikovným tvůrcům mohl rozpadnout pod rukami a tady je ten děj snad i lepší, než v komiksu. Šestý díl jsem viděl už dvakrát, jak skvěle ho z papíru převedli do hrané verze. Nemohlo to dopadnout lépe, takže pokud člověk snese nějakou změnu pohlaví, či barvy kůže oproti předloze, tak se mu to nemá proč nelíbit. A to jsem tomu vůbec nevěřil.
255828
4 0
reagovat
Hmm... no nebudu říkat, že nemám velké obavy... Sandman je opředený aurou něčeho dokonalého, něčeho co musí každý znát asi jako Matrix, Pána prstenů, nebo Star Wars... nebo chcete-li Dunu, Úžasnou Zeměplochu atd...

No, já mám s Gaimanem zkušenost jen z parádního Hvězdného prachu... ale když se podívám jak dopadli Američtí bozi... jak jsem chcípal nudou u prvních tří dílů Dobrých znamení - které se tak za posledních 7 let stala asi jediný seriálem, který jsem nebyl schopný dokoukat...  a jak se to teď jen hemží "odpady" na čsfd u Sand Mana, říkám si, že to opět silně nebude pro každého... :)
255828
Hmm... no nebudu říkat, že nemám velké obavy... Sandman je opředený aurou něčeho dokonalého, něčeho co musí každý znát asi jako Matrix, Pána prstenů, nebo Star Wars... nebo chcete-li Dunu, Úžasnou Zeměplochu atd... No, já mám s Gaimanem zkušenost jen z parádního Hvězdného prachu... ale když se podívám jak dopadli Američtí bozi... jak jsem chcípal nudou u prvních tří dílů Dobrých znamení - které se tak za posledních 7 let stala asi jediný seriálem, který jsem nebyl schopný dokoukat...  a jak se to teď jen hemží "odpady" na čsfd u Sand Mana, říkám si, že to opět silně nebude pro každého... *:)*
1 0
reagují: (=LIFTY=)
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se