Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Sandman: 1. řada

příspěvky 1 - 4 Napsat příspěvek
Ano, linka s Rose je slabší, ale pořád je to propad z 9/10 na 7/10 u pár epizod.. a zase přijde skvělý poslední díl. Takže u mě celkově by to bylo silnějších 8/10, fakt jsem nadšený a nemůžu se dočkat druhé série:)
255865
Ano, linka s Rose je slabší, ale pořád je to propad z 9/10 na 7/10 u pár epizod.. a zase přijde skvělý poslední díl. Takže u mě celkově by to bylo silnějších 8/10, fakt jsem nadšený a nemůžu se dočkat druhé série:)
0 0
reagovat

7/10

Autoři si hodili trochu klacek pod nohy v tom, že vyvrcholení řady přijde právě v její půlce. Linka s vortexem není zdaleka tak strhující a sleduje vlastně poměrně nudné postavy z jejichž osudů mě zajímal v zásadě jen Jedův. Udržet laťku po až povídkových epizodách 5 a 6 asi nešlo, ale ten propad byl až moc velkej.

Předlohu jsem nečetl, takže nějaký hysterie kolem gender/race swapů mě nijak nepoznamenala. Cast byl ok, snad jen Rose mohla být míň unylá. Těším se, co přinesou další řady. Na komiks totiž nejspíš čas nebude.
255859
Autoři si hodili trochu klacek pod nohy v tom, že vyvrcholení řady přijde právě v její půlce. Linka s vortexem není zdaleka tak strhující a sleduje vlastně poměrně nudné postavy z jejichž osudů mě zajímal v zásadě jen Jedův. Udržet laťku po až povídkových epizodách 5 a 6 asi nešlo, ale ten propad byl až moc velkej. Předlohu jsem nečetl, takže nějaký hysterie kolem gender/race swapů mě nijak nepoznamenala. Cast byl ok, snad jen Rose mohla být míň unylá. Těším se, co přinesou další řady. Na komiks totiž nejspíš čas nebude.
7/10
0 0
reagovat
Souhlasím spíš s recenzí krauseta, ale i tak...

Jako prozatímního nečtenáře předlohy musím uznat, že mnohdy je vizuální stránka a obrazovost opulentní, ale přijde mi, že je to jen na oko. Rád bych opomenul šílené nesrovnalosti, s kterými se prostě nemůžu sžít, jako je mé nepochopení funkce Sandmanovi masky, ač je všudypřítomná. Nelíbí se mi ani příběhová tříštivost některých epizod, kdy jednu podvědomě rozděluju na dvě (viz epizoda se Smrtí a věčným životem - ano, symbolicky je to jasné, ale je to tak blbě natočené, že se mi to prostě do jedné epizody nehodí). 

Taky se mi nelíbí příliš velká civilnost Věčných postav, které přitom seriál ukazuje jako božské entity, které se berou příliš vážně a velmi mi u toho vadila postava Smrti a Sandmanovo melancholické krmení holubů. Jestli to bylo v komiksu nebo ne, to je mi jedno, já ho nečetl a jsem zatím konzumentem jen seriálu a někdy jsem měl pocit, jakoby to najednou byl úplně jiný seriál typu komediálního Good Place. Jestli je to prostě jen blbě natočené s blbými dialogy, netuším.

Nevím, jak moc důležitá je v komiksu infantilizace postav, ale tady mi to přišlo až dětinské na to, že se i samotný seriál bere příliš vážně. Má to být fantasy s prvky horroru, nebo ulítlá komiksárna o nebi, pekle, chtíči, apod.? Všechna ta témata mi přišla nejednotná, stejně jako nechápavé chování Sandmana, který na jednu stranu miluje zvířátka jako někde ve večerníčku a pak chce zabít všechny okolo. 

Jediná chvála je na první díl, který si ten prvotní feeling držel, pak to byly jen nuance v jednotlivých epizodách, jako například návštěva pekla nebo epizoda v bistru, která opět byla téměř jiným seriálem. 

Stejně tak mám opravdu dojem, že je v seriálu enormní snaha o sexuální a rasovou korektnost a znovu opakuji, nečetl jsem komiks a nevím, jak moc se k tomu stavěl autor předlohy. 

Mám z toho velmi rozpačité pocity a kromě některých scén bych nebyl ochoten si to celé pustit znovu. 

Ještě mě nějaké dvě epizody čekají, možná mě překvapí, ale za mě je to velké zklamání, a to jen proto, že to u mě vyvolalo zpočátku extrémní nadšení a upřímně pátrám po komiksové předloze. 
255846
Souhlasím spíš s recenzí krauseta, ale i tak... Jako prozatímního nečtenáře předlohy musím uznat, že mnohdy je vizuální stránka a obrazovost opulentní, ale přijde mi, že je to jen na oko. Rád bych opomenul šílené nesrovnalosti, s kterými se prostě nemůžu sžít, jako je mé nepochopení funkce Sandmanovi masky, ač je všudypřítomná. Nelíbí se mi ani příběhová tříštivost některých epizod, kdy jednu podvědomě rozděluju na dvě (viz epizoda se Smrtí a věčným životem - ano, symbolicky je to jasné, ale je to tak blbě natočené, že se mi to prostě do jedné epizody nehodí).  Taky se mi nelíbí příliš velká civilnost Věčných postav, které přitom seriál ukazuje jako božské entity, které se berou příliš vážně a velmi mi u toho vadila postava Smrti a Sandmanovo melancholické krmení holubů. Jestli to bylo v komiksu nebo ne, to je mi jedno, já ho nečetl a jsem zatím konzumentem jen seriálu a někdy jsem měl pocit, jakoby to najednou byl úplně jiný seriál typu komediálního Good Place. Jestli je to prostě jen blbě natočené s blbými dialogy, netuším. Nevím, jak moc důležitá je v komiksu infantilizace postav, ale tady mi to přišlo až dětinské na to, že se i samotný seriál bere příliš vážně. Má to být fantasy s prvky horroru, nebo ulítlá komiksárna o nebi, pekle, chtíči, apod.? Všechna ta témata mi přišla nejednotná, stejně jako nechápavé chování Sandmana, který na jednu stranu miluje zvířátka jako někde ve večerníčku a pak chce zabít všechny okolo.  Jediná chvála je na první díl, který si ten prvotní feeling držel, pak to byly jen nuance v jednotlivých epizodách, jako například návštěva pekla nebo epizoda v bistru, která opět byla téměř jiným seriálem.  Stejně tak mám opravdu dojem, že je v seriálu enormní snaha o sexuální a rasovou korektnost a znovu opakuji, nečetl jsem komiks a nevím, jak moc se k tomu stavěl autor předlohy.  Mám z toho velmi rozpačité pocity a kromě některých scén bych nebyl ochoten si to celé pustit znovu.  Ještě mě nějaké dvě epizody čekají, možná mě překvapí, ale za mě je to velké zklamání, a to jen proto, že to u mě vyvolalo zpočátku extrémní nadšení a upřímně pátrám po komiksové předloze. 
0 -2
reagovat
jsem zatím u 4. dílu a pecka jak blázen. Ale podle csfd se bojím, aby to neupadlo, když tam vidím těch 74% a šedé díly.. tak snad ne :) 
255845
jsem zatím u 4. dílu a pecka jak blázen. Ale podle csfd se bojím, aby to neupadlo, když tam vidím těch 74% a šedé díly.. tak snad ne :) 
0 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se