Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Pán prstenů: Prsteny moci: S01E05

příspěvky 1 - 9 Napsat příspěvek
reaguje na: Avari
Eh, "liberální fašismus" je přímo orwellovský protimluv. Kam na takové nesmyslné termíny chodíš, do kanceláře scenáristů Rings of Power?

Teď vážně. Seriál skýtá nekonečný prostor pro věcnou kritiku díla jako takového, není třeba se uchylovat k nějakým konspiračně-ideologickým výlevům. Pokud chceš psát o tom, jak "homo" propaganda kazí mládež, jsem si jistý, že snadno nalezneš fóra a weby, které tvému světonázoru odpovídají lépe. 
256146
Eh, "liberální fašismus" je přímo orwellovský protimluv. Kam na takové nesmyslné termíny chodíš, do kanceláře scenáristů Rings of Power? Teď vážně. Seriál skýtá nekonečný prostor pro věcnou kritiku díla jako takového, není třeba se uchylovat k nějakým konspiračně-ideologickým výlevům. Pokud chceš psát o tom, jak "homo" propaganda kazí mládež, jsem si jistý, že snadno nalezneš fóra a weby, které tvému světonázoru odpovídají lépe. 
256139
6 0
reagovat
Od začátku jsem měl obavu, že Isildur bude taková ta "teen" postava s "vnitřím problémem" v rámci začlenění společnosti a "vzpoury proti rodičům" jako někde z Beverly Hills...A bohužel se to potvrzuje.

Jinak souhlasim s tím závěrečným názorem, vesměs všude, když se něco řeší, tak je to jen o tom, že Kdo je tohle? Kdo bude tenhle? Co je v tomhle?...Což určitě ale není podstata Tolkienova vyprávění.
256144
Od začátku jsem měl obavu, že Isildur bude taková ta "teen" postava s "vnitřím problémem" v rámci začlenění společnosti a "vzpoury proti rodičům" jako někde z Beverly Hills...A bohužel se to potvrzuje. Jinak souhlasim s tím závěrečným názorem, vesměs všude, když se něco řeší, tak je to jen o tom, že Kdo je tohle? Kdo bude tenhle? Co je v tomhle?...Což určitě ale není podstata Tolkienova vyprávění.
2 0
reagovat
Naprostý souhlas, až na to, že i scény s Chluponohy jsou braková slátanina. Začínám je nesnášet a vůbec by mi nevadilo, kdyby všichni na té svojí cestě pochcípali. 

Galadriel ani tak není blbý cast, jako spíš, že je fakt extrémně blbě napsaná. 

Můj zájem o tento díl byl asi takový, že jsem to všechno přeskákal, abych viděl, jestli se vysvětlí, kdo je Meteor-Man, jestli se tam objeví ty bílé postavy (objevily, ale úplně k hovnu) a jestli bude nějaký náznak, kdo je Sauron. Jinak mě to vůbec nezajímalo a dokonce se těším, až všichni odjedou z toho debilního Númenóru, který mě totálně nebaví. Bohužel zůstává Miriel, která mě s.re možná ještě víc než Galadriel a nějaký dědic trůnu Jižních zemí, který je až moc nevýrazný na to, aby z něj byl Sauron. Nakonec se vsadím, že Sauron je ten černý Elf! Při tuposti scénáře bych to i čekal.
256143
Naprostý souhlas, až na to, že i scény s Chluponohy jsou braková slátanina. Začínám je nesnášet a vůbec by mi nevadilo, kdyby všichni na té svojí cestě pochcípali.  Galadriel ani tak není blbý cast, jako spíš, že je fakt extrémně blbě napsaná.  Můj zájem o tento díl byl asi takový, že jsem to všechno přeskákal, abych viděl, jestli se vysvětlí, kdo je Meteor-Man, jestli se tam objeví ty bílé postavy (objevily, ale úplně k hovnu) a jestli bude nějaký náznak, kdo je Sauron. Jinak mě to vůbec nezajímalo a dokonce se těším, až všichni odjedou z toho debilního Númenóru, který mě totálně nebaví. Bohužel zůstává Miriel, která mě s.re možná ještě víc než Galadriel a nějaký dědic trůnu Jižních zemí, který je až moc nevýrazný na to, aby z něj byl Sauron. Nakonec se vsadím, že Sauron je ten černý Elf! Při tuposti scénáře bych to i čekal.
2 0
reagovat
Skvěle napsáno :+ osobně jsem nečekal, že tu uvidím horší dialogy, scénář a návaznost scén než v druhé sezóně Zaklínače. Galadriel je pro mě miscast desetiletí (nebo je schválně tak blbě napsaná?). Ta šermířská scéna byl nesmysl na tolika úrovních a Krauset elegantně pojmenoval další.

Jinak ještě jeden příklad. Meteor Man zachrání harfooty před vrrky. Pak se jde do ústraní léčit. Chladil si ruku. Nori nenapadne nic lepšího, než na to sáhnout. A hle! Přimrzá ji ruka… Pak začne hlásit, že se možná spletla a Meteor Man je zlý. :D

Tyhle rozpory jsou v každé druhé scéně, jak se píše v rozboru. Hrozně mě to vytáčí, ale dám asi ještě jeden. Je fakt legrace, jak to graduje směrem dolů.
256142
Skvěle napsáno *:+* osobně jsem nečekal, že tu uvidím horší dialogy, scénář a návaznost scén než v druhé sezóně Zaklínače. Galadriel je pro mě miscast desetiletí (nebo je schválně tak blbě napsaná?). Ta šermířská scéna byl nesmysl na tolika úrovních a Krauset elegantně pojmenoval další. Jinak ještě jeden příklad. Meteor Man zachrání harfooty před vrrky. Pak se jde do ústraní léčit. Chladil si ruku. Nori nenapadne nic lepšího, než na to sáhnout. A hle! Přimrzá ji ruka… Pak začne hlásit, že se možná spletla a Meteor Man je zlý. *:D* Tyhle rozpory jsou v každé druhé scéně, jak se píše v rozboru. Hrozně mě to vytáčí, ale dám asi ještě jeden. Je fakt legrace, jak to graduje směrem dolů.
3 0
reagovat
Já jsem si už pátý díl nepustil. 
Ale děkuji ti za tenhle "výcuc", aspoň vím, že jsem udělal dobře ... 8)
256141
Já jsem si už pátý díl nepustil.  Ale děkuji ti za tenhle "výcuc", aspoň vím, že jsem udělal dobře ... *8)*
0 0
reagovat
Děkuji za krásný rozbor a žasnu nad schopností vyjádřit nespokojenost takto kultivovaně, protože mě ta všeobímající hloupost vytáčí takovým stylem, že začínám jednotlivé postavy opravdu nenávidět. 

V závěru jsi to vystihl přesně... ten seriál láká jen na laciné záhady... a to je vše.. Jsem přesvědčený, že se najdou naprosto nenároční lidé, kterým absolutně nevadí nelogičnost a amorálnost každé druhé scény.. ale je to "krásné" a můžeme spekulovat kdo je kdo... Materiál na úrovni Dalasu..

Je také neskutečně absurdní, že scénáristé jsou tak posedlí tématikou rasismu, že v tom seriálu je rasistický, závistivý, arogantní ničema každý druhý! A mě nebaví sledovat bandu těch nejhorších lidských charakterů , jak jsou k sobě odporní, manipulativní.. jak jsou urážiliví, popudivý, sociopatičtí... Prakticky každý se tam chová jako kretén a vévodí jim megera Galadriel, která začne naprosto každý dialog afektovaným útokem, nemá absolutně žádnou sebereflexi, kterou byste u osoby tak staré očekávali... můžete namítat, že to má být účel - že to má být postava která projde vývojem... a já se s vámi klidně vsadím, že jste naivní kdo si to myslí, že autoři nevidí jakou lidskou zrůdu stvořili... a že jak půjde seriál dál, bude megera jen arogantnější a bude jí seriál "dávat za pravdu"... protože tvůrci už dávno prokázali, že mají inteligenci slabikáře a všechny dialogy a konflikty jsou řešené jako v dětské školce..  "bum bum bum, ty jsi blbej, ty seš blblá, bum bum.. cháchá, teď jsem tě ale ponížil!! A měl jsem pravdu!! A smrdíš, cha cha chaa..."

a nebo se vyjadřují v šifrách mistra Leonarda: 

Pamatuju si, jak Elrond "vysvětlil" Durinovi co ho tíží "nepřišel jsem kvůli přátelství.. ale s ambicí. Nevěděl jsem to" To si někdo zas honil triko nad moudrostí svých lingvistických obratů..

"O čem to mluvíš?!" "Probereme to víc?" By byla asi reakce lidské bytosti... ale v tomto seriálu nemá absolutně nic nějaký smysluplný význam nebo důsledek... ne. Takže reakce Durina je "jasně, vezmi si mitrill, vše odpuštěno, můj dialog s otcem jsem zapomněl, nebo ho ignoruju, tak jako ignoruju, že je tvá přítomnost v Khazad dum zapovězena, po tom cos prohrál, protože by mě ostatní trpaslíci nemohli dál následovat, kdybych nedržel slovo, ale jim je to vlastně jedno, i to naše tajemství už není tajemství... Seš přece kámoš a když s tebou manipuluje tvůj rasistický velitel, tak proč nedůvěřovat všem elfům... všechno dobrý kámo" žádný konflikt, žádná potřeba chápat souvislosti, žádný důsledek činů, nebo nastřelených charakterů.. absolutně nekonzistentní, plochý, děravý...

A ano, na závěr ještě podtrhnu další slova... buďto předlohu znáte a rvete si vlasy jaké sebepopírající konstrukty vytvořili z původní mytologie... a nebo čumíte jak chleba z tašky když ji neznáte, protože tvůrci zhola nic nevysvětlují... žena se mě neustále vyptává na souvislosti.. 

Amazon dal peníze puberťákům a řekl hrajte si... škoda :(
256140
Děkuji za krásný rozbor a žasnu nad schopností vyjádřit nespokojenost takto kultivovaně, protože mě ta všeobímající hloupost vytáčí takovým stylem, že začínám jednotlivé postavy opravdu nenávidět.  V závěru jsi to vystihl přesně... ten seriál láká jen na laciné záhady... a to je vše.. Jsem přesvědčený, že se najdou naprosto nenároční lidé, kterým absolutně nevadí nelogičnost a amorálnost každé druhé scény.. ale je to "krásné" a můžeme spekulovat kdo je kdo... Materiál na úrovni Dalasu.. Je také neskutečně absurdní, že scénáristé jsou tak posedlí tématikou rasismu, že v tom seriálu je rasistický, závistivý, arogantní ničema každý druhý! A mě nebaví sledovat bandu těch nejhorších lidských charakterů , jak jsou k sobě odporní, manipulativní.. jak jsou urážiliví, popudivý, sociopatičtí... Prakticky každý se tam chová jako kretén a vévodí jim megera Galadriel, která začne naprosto každý dialog afektovaným útokem, nemá absolutně žádnou sebereflexi, kterou byste u osoby tak staré očekávali... můžete namítat, že to má být účel - že to má být postava která projde vývojem... a já se s vámi klidně vsadím, že jste naivní kdo si to myslí, že autoři nevidí jakou lidskou zrůdu stvořili... a že jak půjde seriál dál, bude megera jen arogantnější a bude jí seriál "dávat za pravdu"... protože tvůrci už dávno prokázali, že mají inteligenci slabikáře a všechny dialogy a konflikty jsou řešené jako v dětské školce..  "bum bum bum, ty jsi blbej, ty seš blblá, bum bum.. cháchá, teď jsem tě ale ponížil!! A měl jsem pravdu!! A smrdíš, cha cha chaa..." a nebo se vyjadřují v šifrách mistra Leonarda:  Pamatuju si, jak Elrond "vysvětlil" Durinovi co ho tíží "nepřišel jsem kvůli přátelství.. ale s ambicí. Nevěděl jsem to" To si někdo zas honil triko nad moudrostí svých lingvistických obratů.. "O čem to mluvíš?!" "Probereme to víc?" By byla asi reakce lidské bytosti... ale v tomto seriálu nemá absolutně nic nějaký smysluplný význam nebo důsledek... ne. Takže reakce Durina je "jasně, vezmi si mitrill, vše odpuštěno, můj dialog s otcem jsem zapomněl, nebo ho ignoruju, tak jako ignoruju, že je tvá přítomnost v Khazad dum zapovězena, po tom cos prohrál, protože by mě ostatní trpaslíci nemohli dál následovat, kdybych nedržel slovo, ale jim je to vlastně jedno, i to naše tajemství už není tajemství... Seš přece kámoš a když s tebou manipuluje tvůj rasistický velitel, tak proč nedůvěřovat všem elfům... všechno dobrý kámo" žádný konflikt, žádná potřeba chápat souvislosti, žádný důsledek činů, nebo nastřelených charakterů.. absolutně nekonzistentní, plochý, děravý... A ano, na závěr ještě podtrhnu další slova... buďto předlohu znáte a rvete si vlasy jaké sebepopírající konstrukty vytvořili z původní mytologie... a nebo čumíte jak chleba z tašky když ji neznáte, protože tvůrci zhola nic nevysvětlují... žena se mě neustále vyptává na souvislosti..  Amazon dal peníze puberťákům a řekl hrajte si... škoda :(
3 0
reagovat

Odpad

Mohu se podepsat pod celým článkem. Ale bylo jasné, že to takhle dopadne už po oznámení obsazení a sledování Zaklínače. Tyto společnosti využívají populární látky jen k šíření své ideologii (gender, multi kulti, homo). O ničem jiném to není. Je to obyčejná propaganda schovaná za líbivou fasádou, aby to natlačili především do mladých.

Ani nevím co v tomto seriálu pochválit. Je to tak umělý až to bolí. Je výsměch vůči Tolkienovi a Jacksonově práci dávat tomuto čtyři či pět hvězd. Tento seriál je ztracený. Mohu jen doufat, že v budoucnu skončí liberální fašismus likvidující kulturu našeho a západního světa, a někdo s úctou k Tolkienovi natočí něco z doby Númenoru či silmarilů tak jak si zaslouží.
256139
Mohu se podepsat pod celým článkem. Ale bylo jasné, že to takhle dopadne už po oznámení obsazení a sledování Zaklínače. Tyto společnosti využívají populární látky jen k šíření své ideologii (gender, multi kulti, homo). O ničem jiném to není. Je to obyčejná propaganda schovaná za líbivou fasádou, aby to natlačili především do mladých. Ani nevím co v tomto seriálu pochválit. Je to tak umělý až to bolí. Je výsměch vůči Tolkienovi a Jacksonově práci dávat tomuto čtyři či pět hvězd. Tento seriál je ztracený. Mohu jen doufat, že v budoucnu skončí liberální fašismus likvidující kulturu našeho a západního světa, a někdo s úctou k Tolkienovi natočí něco z doby Númenoru či silmarilů tak jak si zaslouží.
Odpad
0 -4
reagují: krauset
reagovat
Když jsem viděl, jak dáváš odpad na čsfd, začal jsem tenhle recap mocně vyhlížet. :D

Když se to takhle rozseká na kusy a zanalyzuje, těžko se s tím dá přít - ten seriál fakt není dobře napsaný. Na druhou stranu mi přesně ty záhady, ta production-value, ty sympatický postavy a hlavně vědomí, že jsem ve světě, který mám rád, ačkoliv je zde vykreslován trochu (pro někoho hodně) jinak, pomáhají se přes ten scénář přenést a užívat si to aspoň jako náramně koukatelnou fantasy ze světa Pána prstenů. Mě třeba šermování Galadriel bavilo, jakkoli pak ve srovnání s šermováním z Rodu draka prohrává, bavilo mě sledovat jak se hloupá půlka lidí sebere a jde slepě vstříc skřetům, a baví mě i zápletka mezi elfy a trpaslíky, třeba celá ta věc s mithrilem mi přijde vlastně zajímavá a jsem zvědavý, kam dál to povede. Jestli to v širším kontextu Tolkienových děl dává nebo nedává smysl, je pro mě to poslední, co bych u toho seriálu řešil.
256135
Když jsem viděl, jak dáváš odpad na čsfd, začal jsem tenhle recap mocně vyhlížet. *:D* Když se to takhle rozseká na kusy a zanalyzuje, těžko se s tím dá přít - ten seriál fakt není dobře napsaný. Na druhou stranu mi přesně ty záhady, ta production-value, ty sympatický postavy a hlavně vědomí, že jsem ve světě, který mám rád, ačkoliv je zde vykreslován trochu (pro někoho hodně) jinak, pomáhají se přes ten scénář přenést a užívat si to aspoň jako náramně koukatelnou fantasy ze světa Pána prstenů. Mě třeba šermování Galadriel bavilo, jakkoli pak ve srovnání s šermováním z Rodu draka prohrává, bavilo mě sledovat jak se hloupá půlka lidí sebere a jde slepě vstříc skřetům, a baví mě i zápletka mezi elfy a trpaslíky, třeba celá ta věc s mithrilem mi přijde vlastně zajímavá a jsem zvědavý, kam dál to povede. Jestli to v širším kontextu Tolkienových děl dává nebo nedává smysl, je pro mě to poslední, co bych u toho seriálu řešil.
1 -1
reagovat
Pokud se k tomu přistoupí jako k fanfiction - upřímně, jinak už to fakt asi nejde, tak je to místy i fajn. Třeba hobití píseň byla skvělá. Faktem ale je, že děj se vlastně moc neposouvá. Jsme za půlkou, neobjevil se Sauron, není jasné kdo je meteor man a scénáristé přicházejí s novinkami i tam, kde to není třeba (viz. mithril) a i když zhušťují čas, tak taky převracejí dějiny. Například (a to jsem si neuvědomil sám, ale je to fakt), když Galadriel přijíždí v prvních dílech poblíž Valinoru, tak je to vlastně ve verzi po pádu Númeronu, kdy už nebyla blažená říše normálně vidět. V této době to neměl být problém, ale z nějakého důvodu je. A to je holt úplně zbytečné. Doplnit co není popsáno nebo trochu něco předělat je ok, ale proč měnit to co je napsané a je to dobře vymyšlené?

Další nešvarem je skákání mezi liniemi. Někde v 8. minutě jsem si všiml už 4. dějové linie, kterou za tu chvíli vidím. Pak se i těžko vytváří pouto k postavám.

Přes to přese všechno mě občas něco dost baví a osciluju kolem 65% či slabých 7/10. Na řadu věcí se dobře kouká, někteří herci jsou zajímaví a některé momenty taky. Rod draka je ale i ve slabších dílech lepší než drtivá většina nejlepší scén tohohle seriálu. Aspoň jsem si dnes konečně doplnit 4k ultimátní edici Lotra a Hobita (31 disků), takže můžu v klidu žít a tohle brát jen jako alternativní vesmír ;)
256134
Pokud se k tomu přistoupí jako k fanfiction - upřímně, jinak už to fakt asi nejde, tak je to místy i fajn. Třeba hobití píseň byla skvělá. Faktem ale je, že děj se vlastně moc neposouvá. Jsme za půlkou, neobjevil se Sauron, není jasné kdo je meteor man a scénáristé přicházejí s novinkami i tam, kde to není třeba (viz. mithril) a i když zhušťují čas, tak taky převracejí dějiny. Například (a to jsem si neuvědomil sám, ale je to fakt), když Galadriel přijíždí v prvních dílech poblíž Valinoru, tak je to vlastně ve verzi po pádu Númeronu, kdy už nebyla blažená říše normálně vidět. V této době to neměl být problém, ale z nějakého důvodu je. A to je holt úplně zbytečné. Doplnit co není popsáno nebo trochu něco předělat je ok, ale proč měnit to co je napsané a je to dobře vymyšlené? Další nešvarem je skákání mezi liniemi. Někde v 8. minutě jsem si všiml už 4. dějové linie, kterou za tu chvíli vidím. Pak se i těžko vytváří pouto k postavám. Přes to přese všechno mě občas něco dost baví a osciluju kolem 65% či slabých 7/10. Na řadu věcí se dobře kouká, někteří herci jsou zajímaví a některé momenty taky. Rod draka je ale i ve slabších dílech lepší než drtivá většina nejlepší scén tohohle seriálu. Aspoň jsem si dnes konečně doplnit 4k ultimátní edici Lotra a Hobita (31 disků), takže můžu v klidu žít a tohle brát jen jako alternativní vesmír *;)*
2 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se