Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Rod draka: S01E06

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
Spokojenost. Takhle mi to stačí. Kvalitní pisálkovství, zajímavé postavy, nelítostný a nespravedlivý svět a k tomu krev a kozenky. Nemá cenu srovnávat s první a druhou řadou GOT, ale to není potřeba. Kdo hledá kvalitní, dospělou kratochvíli, zatím mohu jen doporučit.
256214
Spokojenost. Takhle mi to stačí. Kvalitní pisálkovství, zajímavé postavy, nelítostný a nespravedlivý svět a k tomu krev a kozenky. Nemá cenu srovnávat s první a druhou řadou GOT, ale to není potřeba. Kdo hledá kvalitní, dospělou kratochvíli, zatím mohu jen doporučit.
0 0
reagovat
reaguje na: Child
No jasně, vykašleme se na budování vztahů mezi hlavními hrdinkami. Jak se tvůrci mohli opovážit nastínit nám jejich cestu životem, od přátelství ke lžím, zradě a strachu o své děti... Pryč s budováním charakterů!!!  Proč jsme rovnou neskočili na šestý díl. Určitě by bylo lepší sledovat dvě dámy, mezi kterými to očividně ,,skřípe,, a nepídit se po tom, co se mezi nimi vlastně stalo, proč bychom se o ně vůbec měli zajímat......

Hele, já se takhle trápila u RoP... přestala jsem je sledovat, a svět je hned veselejší :+
 
256155
No jasně, vykašleme se na budování vztahů mezi hlavními hrdinkami. Jak se tvůrci mohli opovážit nastínit nám jejich cestu životem, od přátelství ke lžím, zradě a strachu o své děti... Pryč s budováním charakterů!!!  Proč jsme rovnou neskočili na šestý díl. Určitě by bylo lepší sledovat dvě dámy, mezi kterými to očividně ,,skřípe,, a nepídit se po tom, co se mezi nimi vlastně stalo, proč bychom se o ně vůbec měli zajímat...... Hele, já se takhle trápila u RoP... přestala jsem je sledovat, a svět je hned veselejší *:+*  
256145
3 0
reagovat
No, z tohoto dílu jsem trošku rozpačitá... (1-5 je pro mě topka, politické drama okořeněné draky na nejvyšší úrovni, skvělá práce s charaktery a světem Westerosu). Ale tenhle díl to tak trošku nabořil... Tolik jsem se soustředila na výměnu hlavních hereckých rivalek (obě jsou boží ), až jsem opomněla, co ten 10ti letí jump udělá s ostatními. Lyonel, Harwin a Laena odešli moc narychlo, klidně bych si s nimi ještě jeden díl dala... (mnozí fanoušci asi tvůrcům neodpustí to, že byli ochuzeni o v knize naznačovanou ,,trojku,, mezi Daemonem, Laenou a Rhaenyrou) 
Ale teď zase vážně... Viserys ne a ne umřít, drží se, seč to jen jde. Je to obdivuhodné, ale právě jeho dlouhověkost zbytečně vyhrocuje vztah mezi Rhaenyrou a Alicent ( a jejich stoupenci) 

Co mě ještě chybí, je nějaký výraznější kousek od Ramina..  
256154
No, z tohoto dílu jsem trošku rozpačitá... (1-5 je pro mě topka, politické drama okořeněné draky na nejvyšší úrovni, skvělá práce s charaktery a světem Westerosu). Ale tenhle díl to tak trošku nabořil... Tolik jsem se soustředila na výměnu hlavních hereckých rivalek (obě jsou boží ), až jsem opomněla, co ten 10ti letí jump udělá s ostatními. Lyonel, Harwin a Laena odešli moc narychlo, klidně bych si s nimi ještě jeden díl dala... (mnozí fanoušci asi tvůrcům neodpustí to, že byli ochuzeni o v knize naznačovanou ,,trojku,, mezi Daemonem, Laenou a Rhaenyrou)  Ale teď zase vážně... Viserys ne a ne umřít, drží se, seč to jen jde. Je to obdivuhodné, ale právě jeho dlouhověkost zbytečně vyhrocuje vztah mezi Rhaenyrou a Alicent ( a jejich stoupenci)  Co mě ještě chybí, je nějaký výraznější kousek od Ramina..  
0 0
reagovat
Sdílím výhrady k poslednímu dílu. Stále se tam najde mnoho zajímavých momentů a obsazení hraje na jedničku!:+ Nejvíc mi sedla starší Alicent. Její otrávenost všemi lidmi kolem, probublávající animozita s princeznou, i fakt že zatím úplně neovládá pletichy a spíš jen bručí na všechny strany, zároveň není takový démon jako Larys a jeho čin ji tak přirozeně šokuje.. To vše skvělé.. Naopak onen Larys moc prokreslený není.. naopak, jeho charakter představí "šokem" - ale dejme tomu :) 

Co skutečně moc nefunguje je Criston.. Jak už tu bylo zmíněno, jeho chladnokrevné rozšmelcování obličeje jakoby nemělo žádný dopad... a to vzplanutí Harwina bylo takové laciné.. nehodné dospělého rozumně myslícího člověka... Stejně divné mi přišlo podání toho jak se těhule nechala upálit... chvíli je na porodním sále obklopená spoustou lidí... pak střih a najednou stojí sama před drakem... a Daemon ji jakoby "dobíhá"...

To jsou přesně ty momenty, kde se nemůžu ubránit strachu, že co není v knize tady moc rozumně nikdo nedopsal... Dokonce i lecos vystřihli, jakoby se někam opět pospíchalo...

Možná jsem přísný, nejspíš ve mě tuhle opatrnost a hnidopišství vybudovaly poslední řady Hry o trůny. A nechci se ukolébat jen tím, že je to o míle jinde než Prsteny moci :) Ale baví mě to, to jo :+
256153
Sdílím výhrady k poslednímu dílu. Stále se tam najde mnoho zajímavých momentů a obsazení hraje na jedničku!*:+* Nejvíc mi sedla starší Alicent. Její otrávenost všemi lidmi kolem, probublávající animozita s princeznou, i fakt že zatím úplně neovládá pletichy a spíš jen bručí na všechny strany, zároveň není takový démon jako Larys a jeho čin ji tak přirozeně šokuje.. To vše skvělé.. Naopak onen Larys moc prokreslený není.. naopak, jeho charakter představí "šokem" - ale dejme tomu :)  Co skutečně moc nefunguje je Criston.. Jak už tu bylo zmíněno, jeho chladnokrevné rozšmelcování obličeje jakoby nemělo žádný dopad... a to vzplanutí Harwina bylo takové laciné.. nehodné dospělého rozumně myslícího člověka... Stejně divné mi přišlo podání toho jak se těhule nechala upálit... chvíli je na porodním sále obklopená spoustou lidí... pak střih a najednou stojí sama před drakem... a Daemon ji jakoby "dobíhá"... To jsou přesně ty momenty, kde se nemůžu ubránit strachu, že co není v knize tady moc rozumně nikdo nedopsal... Dokonce i lecos vystřihli, jakoby se někam opět pospíchalo... Možná jsem přísný, nejspíš ve mě tuhle opatrnost a hnidopišství vybudovaly poslední řady Hry o trůny. A nechci se ukolébat jen tím, že je to o míle jinde než Prsteny moci *:)* Ale baví mě to, to jo *:+*
1 0
reagovat
reaguje na: Jokolo
No, zrovna druhá řada Hry o trůny málem zapříčinila, že jsem seriál přestal sledovat :D Až ta třetí mě zase plně zaháčkovala!
256152
No, zrovna druhá řada Hry o trůny málem zapříčinila, že jsem seriál přestal sledovat *:D* Až ta třetí mě zase plně zaháčkovala!
256148
0 -1
reagovat
reaguje na: HotShot
Viserysovi chybí skoro celá levá paže. Při představování vnuka je vidět, jak je jeho rukáv nevyplněný a stažený. Podle tvůrců trpí leprou - s tou se i bez léčby dá žít i dvacet let. 
256151
Viserysovi chybí skoro celá levá paže. Při představování vnuka je vidět, jak je jeho rukáv nevyplněný a stažený. Podle tvůrců trpí leprou - s tou se i bez léčby dá žít i dvacet let. 
256150
3 0
reagovat
reaguje na: Nazgul
Jo, to s tím králem jsem taky moc nepochopil. Od začátku seriálu si dávali záležet, aby nám ukázali, že má dost zásadní zdravotní problémy. Rány se mu nejenže nehojily, ale navíc i přibývali a hlavní napětí spočívalo v tom, že tomu zákonitě nemůže utéct a předčasně skoná... a najednou hups a jsme o dekádu dál a z něj je místo kostry vlastně docela vitální stařík, kterýho jenom bolej klouby, jako wtf?!

K tomu ta paralela mezi důsledky chování prvního a druhého strážce princezny taky musela být do očí snad každému, když to je doslova v navazujících dílech.

Ani jedno z toho jsem moc nepobral.
256150
Jo, to s tím králem jsem taky moc nepochopil. Od začátku seriálu si dávali záležet, aby nám ukázali, že má dost zásadní zdravotní problémy. Rány se mu nejenže nehojily, ale navíc i přibývali a hlavní napětí spočívalo v tom, že tomu zákonitě nemůže utéct a předčasně skoná... a najednou hups a jsme o dekádu dál a z něj je místo kostry vlastně docela vitální stařík, kterýho jenom bolej klouby, jako wtf?! K tomu ta paralela mezi důsledky chování prvního a druhého strážce princezny taky musela být do očí snad každému, když to je doslova v navazujících dílech. Ani jedno z toho jsem moc nepobral.
256149
0 0
reagují: krauset
reagovat
Přiznám se, že pro mě byl ten skok velký. Doteď jsem dával všechny díly 8-9/10, ale tohle bylo tak za 6/10. Vůbec mi to nesedlo, v minulém díle bylo napětí na hranici únosnosti, doslova bylo vše připraveno jak sopka před výbuchem, nakonci tam Cole rozšmelcuje ksicht Laenorovu milenci, člověk čeká jestli to teda vyvolá už válku a ono šup a nic se nestalo, nikdo to evidentně neřešil i když se to stalo před celým dvorem na královské svatbě a celou jí to zkazilo, zatímco, když dostane jen do huby Cole někde při výcviku na dvorku, od velitele stráže, tak je to průser.

Rhaenyra jeden nebo dva díly zpět říká, že chce být královnou a dračí jezdkyní a ne jen pitomou rodičkou dětí a šup o díl později je hodnou a starostlivou rodičkou a starostlivou maminkou hned tří dětí. U jediné postavy Alicent se mi asi ten posun líbil, konečně dospěla. 

Vyseris už minulej díl vypadal, že nedá další zimu, ruku měl samej bolák a hnis, vypadalo to, že během posledního dílu asi třikrát umřel :D a pak šup a je tu dalších deset let a dokonce je jeden z mála původních herců, který stárne.

Daemon naopak nezestárl ani o den, je mu pořád zhruba 40, vzal si tu před dvěma díly 12 letou holku, kterou odmítl jeho brácha a jak se trefil, zatímco on je stejnej, ona ho dohnala a je jí taky kolem 36, takže se k sobě hodí, ale vypadá to divně, hlavně když jsem si v žádném předešlém díle nevšiml, že by ho přitahovala. Spousta novách postav se tu objeví, aby ještě v tom samém díle umřely, aniž by to vyvolalo nějaké emoce. Celej ten závěr pro mě byl spíš takovej proč, než wow.

Uvidíme další díl, třeba už si na ten posun zvyknu. 
256149
Přiznám se, že pro mě byl ten skok velký. Doteď jsem dával všechny díly 8-9/10, ale tohle bylo tak za 6/10. Vůbec mi to nesedlo, v minulém díle bylo napětí na hranici únosnosti, doslova bylo vše připraveno jak sopka před výbuchem, nakonci tam Cole rozšmelcuje ksicht Laenorovu milenci, člověk čeká jestli to teda vyvolá už válku a ono šup a nic se nestalo, nikdo to evidentně neřešil i když se to stalo před celým dvorem na královské svatbě a celou jí to zkazilo, zatímco, když dostane jen do huby Cole někde při výcviku na dvorku, od velitele stráže, tak je to průser. Rhaenyra jeden nebo dva díly zpět říká, že chce být královnou a dračí jezdkyní a ne jen pitomou rodičkou dětí a šup o díl později je hodnou a starostlivou rodičkou a starostlivou maminkou hned tří dětí. U jediné postavy Alicent se mi asi ten posun líbil, konečně dospěla.  Vyseris už minulej díl vypadal, že nedá další zimu, ruku měl samej bolák a hnis, vypadalo to, že během posledního dílu asi třikrát umřel *:D* a pak šup a je tu dalších deset let a dokonce je jeden z mála původních herců, který stárne. Daemon naopak nezestárl ani o den, je mu pořád zhruba 40, vzal si tu před dvěma díly 12 letou holku, kterou odmítl jeho brácha a jak se trefil, zatímco on je stejnej, ona ho dohnala a je jí taky kolem 36, takže se k sobě hodí, ale vypadá to divně, hlavně když jsem si v žádném předešlém díle nevšiml, že by ho přitahovala. Spousta novách postav se tu objeví, aby ještě v tom samém díle umřely, aniž by to vyvolalo nějaké emoce. Celej ten závěr pro mě byl spíš takovej proč, než wow. Uvidíme další díl, třeba už si na ten posun zvyknu. 
1 0
reagují: HotShot
reagovat
reaguje na: Child
To se mi úplně nezdá. Když mají tvůrci luxus během pěti epizod dopodrobna představit charaktery, proč toho nevyužít. A využili toho do posledního puntíku, narozdíl právě od RoP mám pocit, že každou postavu dobře znám a chápu její motivaci.
A úplně nerozumím tomu častýmu stěžování si na to, že se tam vlastně nic dramatickýho neděje. V každém díle nemůže být mega zvrat, který by posunul děj mílovými kroky kupředu. Kdyby si tahle měřítka použil například na druhou sezónu Hry o trůny, taky bys musel být zklamaný, protože krom Renlyho smrti a porážky u Černovody se tam nestane zhola nic, co by hlavní děj posunulo kupředu. 
256148
To se mi úplně nezdá. Když mají tvůrci luxus během pěti epizod dopodrobna představit charaktery, proč toho nevyužít. A využili toho do posledního puntíku, narozdíl právě od RoP mám pocit, že každou postavu dobře znám a chápu její motivaci. A úplně nerozumím tomu častýmu stěžování si na to, že se tam vlastně nic dramatickýho neděje. V každém díle nemůže být mega zvrat, který by posunul děj mílovými kroky kupředu. Kdyby si tahle měřítka použil například na druhou sezónu Hry o trůny, taky bys musel být zklamaný, protože krom Renlyho smrti a porážky u Černovody se tam nestane zhola nic, co by hlavní děj posunulo kupředu. 
256145
3 0
reagují: Chermy
reagovat
reaguje na: Child
Ani omylem ... :D
256147
Ani omylem ... *:D*
256145
2 0
reagovat
Upřímně jsem to nedokoukal. Je to podobný brak, jako Prsteny moci. Obě fantasy ságy jsou podprůměrnou nebo zcela průměrnou podívanou, která je nudná a nemám dojem, že by k něčemu vedla. Kdyby někdo odstranil všechny epizody s mladou Rhaenyrou, tak to se seriálem vůbec nic neudělá. Všechny ty události byly z dramatického hlediska vlastně zbytečné, stejně jako pidi konflikty mezi královskými braty, incestní romance, konflikt mezi rody... v knize to může být na pohodu, ale na plátně je každý díl o ničem a bez řádného dopadu. Asi mi trochu chybí někdo jako Jaime Lannister...
256145
Upřímně jsem to nedokoukal. Je to podobný brak, jako Prsteny moci. Obě fantasy ságy jsou podprůměrnou nebo zcela průměrnou podívanou, která je nudná a nemám dojem, že by k něčemu vedla. Kdyby někdo odstranil všechny epizody s mladou Rhaenyrou, tak to se seriálem vůbec nic neudělá. Všechny ty události byly z dramatického hlediska vlastně zbytečné, stejně jako pidi konflikty mezi královskými braty, incestní romance, konflikt mezi rody... v knize to může být na pohodu, ale na plátně je každý díl o ničem a bez řádného dopadu. Asi mi trochu chybí někdo jako Jaime Lannister...
0 -5
reagují: Syrax, Jokolo, esmo
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se