Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Andor: 1. řada

příspěvky 1 - 11 Napsat příspěvek
Jako... jsem za druhým dílem a půl a prozatím jsme měl vždycky tendenci u toho usnout. Je to extrémní nuda o nějakém ustrašeném nýmandovi, který se snaží někomu něco prodat, zatímco se do příběhu strašně blbě promítají flashbacky asi z jeho dětství. Přijde mi divné, že ani po druhé a půl epizodě se to nikam nehne. Zlatý Mandalorian. 
256438
Jako... jsem za druhým dílem a půl a prozatím jsme měl vždycky tendenci u toho usnout. Je to extrémní nuda o nějakém ustrašeném nýmandovi, který se snaží někomu něco prodat, zatímco se do příběhu strašně blbě promítají flashbacky asi z jeho dětství. Přijde mi divné, že ani po druhé a půl epizodě se to nikam nehne. Zlatý Mandalorian. 
0 -2
reagovat
reaguje na: gonzo
Nedivim se :D Možná jsem to měl víc rozvést. Jak sem psal, je to těžce subjektivní a jde mi hlavně o pocit a emoci, ale její postava mi byla strašně nepříjemná na koukání, stejně tak jako její herecký přednes. Bylo mi fakt až fyzicky nepříjemný sledovat její scény. Jak ale píšu v recenzi - vychází to pravděpodobně z toho, jak dobře to herečka zahrála. 
Co mě na tom asi hlavně mrzí je to, že záporáci se dají udělat i tak, že jim člověk fandí. Ať už charismatickým přednesem (Aemond v HotD) nebo zajímavým pozadím (zrovna mě nenapadl nikdo jinej, než Ed Harris ve Skále :D). Tady se ale podle mě sází jen na jednovrstevnatou nepříjemnost a striktní "imperiálnost", což je plně pochopitelný a legitimní přístup, který určitě mnoha lidem sedne, mně prostě zrovna ne. 
256432
Nedivim se *:D* Možná jsem to měl víc rozvést. Jak sem psal, je to těžce subjektivní a jde mi hlavně o pocit a emoci, ale její postava mi byla strašně nepříjemná na koukání, stejně tak jako její herecký přednes. Bylo mi fakt až fyzicky nepříjemný sledovat její scény. Jak ale píšu v recenzi - vychází to pravděpodobně z toho, jak dobře to herečka zahrála.  Co mě na tom asi hlavně mrzí je to, že záporáci se dají udělat i tak, že jim člověk fandí. Ať už charismatickým přednesem (Aemond v HotD) nebo zajímavým pozadím (zrovna mě nenapadl nikdo jinej, než Ed Harris ve Skále *:D*). Tady se ale podle mě sází jen na jednovrstevnatou nepříjemnost a striktní "imperiálnost", což je plně pochopitelný a legitimní přístup, který určitě mnoha lidem sedne, mně prostě zrovna ne. 
256430
0 0
reagovat

Jokolo

Výtky k Denise Gough jsem fakt nepobral. 
256430
Výtky k Denise Gough jsem fakt nepobral. 
Jokolo
0 0
reagují: Jokolo
reagovat
reaguje na: Gonzi
Well, to je dost pointa Andora. Ukazuje ze problem Imperia je v spolocnosti ako takej. Nie jeden Vader, ale 10 Syrilov si urobia to Imperium. Mas pravdu ze nieje nijak extra presvedceny o "zle rebelie", pretoze Syril je skalopevne presvedceny o zle vsetkeho co narusa poriadok. Syril je presne ten kto ta posle do lagru ked zahodis obal zo zuvacky na ulici. Je presne jeden z tych co bude utahovat sroby v zaujme verejneho poriadku a mieru. 

Inu nezhodneme sa, pre mna tam tieto veci boli vykreslene velmi dobre a porovnavat to s GoT ... no mozno s tym povodnym a aj to iba prvymi troma knihami. Toto je pre mna uplne ina liga. Toto su temy ktorym sa GoT venuje velmi okrajovo a ked tak prave tym archetypalnym sposobom, jeden Vader, I mean mad king, ktory je strojcom vsetkeho zla.
256427
Well, to je dost pointa Andora. Ukazuje ze problem Imperia je v spolocnosti ako takej. Nie jeden Vader, ale 10 Syrilov si urobia to Imperium. Mas pravdu ze nieje nijak extra presvedceny o "zle rebelie", pretoze Syril je skalopevne presvedceny o zle vsetkeho co narusa poriadok. Syril je presne ten kto ta posle do lagru ked zahodis obal zo zuvacky na ulici. Je presne jeden z tych co bude utahovat sroby v zaujme verejneho poriadku a mieru.  Inu nezhodneme sa, pre mna tam tieto veci boli vykreslene velmi dobre a porovnavat to s GoT ... no mozno s tym povodnym a aj to iba prvymi troma knihami. Toto je pre mna uplne ina liga. Toto su temy ktorym sa GoT venuje velmi okrajovo a ked tak prave tym archetypalnym sposobom, jeden Vader, I mean mad king, ktory je strojcom vsetkeho zla.
256425
2 0
reagovat
reaguje na: Will
Jen jsi nepochopil co myslím tím "záporákem s opačným pohledem". Mě nejde o to, že tam chci "Vadera", ale že se impérium sice roztáhlo z jedné zlé organizace... ale na 10 zlých lidí... Tomu policistovi obecně chybí nějaké přesvědčení o "zle rebelů, proti řádu a pořádku světa"...

"ze cela tato cesta od zapadnuteho mestecka niekde v prdeli k aktivnemu povstaniu proti Imperiu je pozvolna a prirodzena" - ale já neříkám, že není. Jen říkám, že ji extra neukázali. Já reálně nevím, kdo ten klučina s bombou byl. Ano, asi se tam někde 2 měsíce zpět na 10 sekund mihnul. To ale není "odvyprávěný dějový oblouk" že ano. Tipuju si, že to byl syn umučeného občana 

Anyways, jak jsem psal, nekritizuju to celkově, je to dobré, ale není to ani z daleka dokonalé. Není to GoT ze světa SW apod. Což je problém, protože pro typické SW fanoušky to bude už moc pomalé a zbytek to neuhrane.
256425
Jen jsi nepochopil co myslím tím "záporákem s opačným pohledem". Mě nejde o to, že tam chci "Vadera", ale že se impérium sice roztáhlo z jedné zlé organizace... ale na 10 zlých lidí... Tomu policistovi obecně chybí nějaké přesvědčení o "zle rebelů, proti řádu a pořádku světa"... "ze cela tato cesta od zapadnuteho mestecka niekde v prdeli k aktivnemu povstaniu proti Imperiu je pozvolna a prirodzena" - ale já neříkám, že není. Jen říkám, že ji extra neukázali. Já reálně nevím, kdo ten klučina s bombou byl. Ano, asi se tam někde 2 měsíce zpět na 10 sekund mihnul. To ale není "odvyprávěný dějový oblouk" že ano. [spoiler]Tipuju si, že to byl syn umučeného občana [/spoiler] Anyways, jak jsem psal, nekritizuju to celkově, je to dobré, ale není to ani z daleka dokonalé. Není to GoT ze světa SW apod. Což je problém, protože pro typické SW fanoušky to bude už moc pomalé a zbytek to neuhrane.
256419
0 0
reagují: Will
reagovat

5/5

Nečekaná pecka! Nejen, že je to suverénně nejlepší SW od Disneyho, ale jeden z nejlepších seriálů letošního roku! 
256421
Nečekaná pecka! Nejen, že je to suverénně nejlepší SW od Disneyho, ale jeden z nejlepších seriálů letošního roku! 
5/5
3 0
reagovat
reaguje na: verbst
Doporučený pattern je 3-3-4-2. 

Za mě bomba, rozhodně nejlepší SW na Disney, bavil mě každý dialog, každá postava a přesně chápu, proč to lidi, kterým se jim líbí moderní SW jako je Obi-Wan, nebaví.. pro mě to byla taková Ep V.
256420
Doporučený pattern je 3-3-4-2.  Za mě bomba, rozhodně nejlepší SW na Disney, bavil mě každý dialog, každá postava a přesně chápu, proč to lidi, kterým se jim líbí moderní SW jako je Obi-Wan, nebaví.. pro mě to byla taková Ep V.
256413
2 0
reagovat
reaguje na: Gonzi
Povstanie na Ferixe, ktore sa udeje nezavisle na Rebelii ktoru sa snazi odstartovat Luthen, vychadza z toho ako Imperium utahuje sroby. Finalny tipping point dokonca ani nieje Marvin preslov, ale eskalacia po vybuchu.

To ze Imperium utahuje sroby je jasne ukazane a je to priamy nasledok Syrilovej spackanej akcie. Nasledne sa do toho pridava hon na Andora, cize Imperium posiluje svoju pritomnost na Ferixe. Zacne sledovat a mucit ludi (seriozne ako ti toto uslo a preco si myslis ze mlady robil tu bombu?) a obmedzovat ich bezny zivot - obmedzenie pohrebu, ktory chceli zakazat uplne. Luthen v praxi vidi ze ano, ked ludi dozenies k extremu tak sa vzburia, presne to co chcel. Ludia si samozrejme nenechali srat na hlavu a kompletne odignorovali vsetky prikazy a obmedzenia.

To co je na Andorovi skvele, je presne to, ze cela tato cesta od zapadnuteho mestecka niekde v prdeli k aktivnemu povstaniu proti Imperiu je pozvolna a prirodzena. Prave to ze tam nieje jeden ideovy a antagonista (ako klasicky v SW je), ale je to sled prepletenych udalosti. Udalosti ktore eskaluju prirodzene, tym ze si kazda strana robi to svoje.

Rovnako Andorov prerod ktoreho vrchol prichadza po tom co vidi vsetky tie sracky, zachrani koho moze a ked uz naozaj nema co stratit, ide do toho stylom vsetko alebo smrt. Ziaden priamociary konstrukt, precital som si manifest a teraz verim v slobodu, demokraciu a parky na baseballe. Ale to co si realne zazil a videl. Ze ho Imperium posle do lagru lebo bol na zlom mieste v zly cas. Ze sa z toho nevymota dokym sam nezacne bojovat. Opat sa musim opytat, ty si preskocil niekolko epizod? Viac on screen, nez cela etuda s vazenim to uz ukazat neslo.
256419
Povstanie na Ferixe, ktore sa udeje nezavisle na Rebelii ktoru sa snazi odstartovat Luthen, vychadza z toho ako Imperium utahuje sroby. Finalny tipping point dokonca ani nieje Marvin preslov, ale eskalacia po vybuchu. To ze Imperium utahuje sroby je jasne ukazane a je to priamy nasledok Syrilovej spackanej akcie. Nasledne sa do toho pridava hon na Andora, cize Imperium posiluje svoju pritomnost na Ferixe. Zacne sledovat a mucit ludi (seriozne ako ti toto uslo a preco si myslis ze mlady robil tu bombu?) a obmedzovat ich bezny zivot - obmedzenie pohrebu, ktory chceli zakazat uplne. Luthen v praxi vidi ze ano, ked ludi dozenies k extremu tak sa vzburia, presne to co chcel. Ludia si samozrejme nenechali srat na hlavu a kompletne odignorovali vsetky prikazy a obmedzenia. To co je na Andorovi skvele, je presne to, ze cela tato cesta od zapadnuteho mestecka niekde v prdeli k aktivnemu povstaniu proti Imperiu je pozvolna a prirodzena. Prave to ze tam nieje jeden ideovy a antagonista (ako klasicky v SW je), ale je to sled prepletenych udalosti. Udalosti ktore eskaluju prirodzene, tym ze si kazda strana robi to svoje. Rovnako Andorov prerod ktoreho vrchol prichadza po tom co vidi vsetky tie sracky, zachrani koho moze a ked uz naozaj nema co stratit, ide do toho stylom vsetko alebo smrt. Ziaden priamociary konstrukt, precital som si manifest a teraz verim v slobodu, demokraciu a parky na baseballe. Ale to co si realne zazil a videl. Ze ho Imperium posle do lagru lebo bol na zlom mieste v zly cas. Ze sa z toho nevymota dokym sam nezacne bojovat. Opat sa musim opytat, ty si preskocil niekolko epizod? Viac on screen, nez cela etuda s vazenim to uz ukazat neslo.
256415
7 0
reagují: Gonzi
reagovat
Disclaimer: Líbilo se mi to, jen ne tak jak bych čekal a spíš přemýšlím, čím to bylo. To jen aby si to někdo nespletl s hatem.  
 
Má to hodně příjemnou kvalitu produkce a budování atmosféry je super. Přemýšlel jsem proč mě to nestrhlo a u finálního dílu to asi i dokážu pojmenovat. Problém je struktura děje:  
Celé finále se točí kolem povstání, ale vlastně nevím proč ti lidi povstávají. Není to tam vystavěné. Jdou protože řekla mrtvá matka. Proč to pro ně byl spouštěč? Nevím. Byla to jejich matka? Jejich starostka? Nevím. Cas si tam prostě pobíhá až se dostane kam potřebuje a zase odběhne pryč. Masterplan. A to platí vesměs všude. Totéž ve vězení. Nevím nic o žádné z postav, se kterými jsem strávil dva díly. Nic nebrání tomu, aby to byla banda sériových vrahů.  
Tím se do toho nesnažím "kopat", jako spíš narážím na to, že jsem moc neměl komu a proč fandit. Celý děj mi byl ukradený, což je trochu problém. Nikdo tam neměl žádné morální dilema nebo cokoli podobného. Nikde tam nebyl střed zájmů, charaktery proti sobě apod. Vyloženě tam chybí rebel který "věří ve svobodu" (podobně jako v tom deníku) proti kterému by stál někdo z impéria, který zas věří v nutnost pevného řádu tak aby oba měli "tu svou" pravdu (viz House of Dragon). Tenhle typ dialogu tam neexistuje. Stejně tak to neberu jako sled událostí, který nějak "aktivoval" Case. Do určité míry je to pravda, na to tam ale chybí jakýkoli dopad přímo na něj. Matka s ním nijak nezahýbá, v kriminále jen kalkuluje jak uteče apod. Nikdy se z ničeho "nezhroutí". Vždyť i na tu sestru vyloženě zapomene.

Ten seriál je skvělý na ploše jedné scény, ale jako celek ztrácí dech, což místy zbytečně dlouhá stopáž prostě zabíjí.  

PS: Chápu nízkou sledovanost. Není to dost dějově atraktivní pro běžnou populaci. To drama neobstojí proti "Game of Thrones". Cílovka jsou pořád fanoušci universa. Zároveň to ale není typické Star Wars, což bude hodně SW diváků spíše odrazovat. Jakkoli je "nejsou tam světelné meče a tak to nejsou hvězdné války" pohled až absurdní, tak jej bude v určité míře sdílet hodně lidí, kteří si to pustí.
256415
Disclaimer: Líbilo se mi to, jen ne tak jak bych čekal a spíš přemýšlím, čím to bylo. To jen aby si to někdo nespletl s hatem.     Má to hodně příjemnou kvalitu produkce a budování atmosféry je super. Přemýšlel jsem proč mě to nestrhlo a u finálního dílu to asi i dokážu pojmenovat. Problém je struktura děje:   [spoiler]Celé finále se točí kolem povstání, ale vlastně nevím proč ti lidi povstávají. Není to tam vystavěné. Jdou protože řekla mrtvá matka. Proč to pro ně byl spouštěč? Nevím. Byla to jejich matka? Jejich starostka? Nevím. Cas si tam prostě pobíhá až se dostane kam potřebuje a zase odběhne pryč. Masterplan. A to platí vesměs všude. Totéž ve vězení. Nevím nic o žádné z postav, se kterými jsem strávil dva díly. Nic nebrání tomu, aby to byla banda sériových vrahů.  [/spoiler] Tím se do toho nesnažím "kopat", jako spíš narážím na to, že jsem moc neměl komu a proč fandit. Celý děj mi byl ukradený, což je trochu problém. Nikdo tam neměl žádné morální dilema nebo cokoli podobného. Nikde tam nebyl střed zájmů, charaktery proti sobě apod. Vyloženě tam chybí rebel který "věří ve svobodu" (podobně jako v tom deníku) proti kterému by stál někdo z impéria, který zas věří v nutnost pevného řádu tak aby oba měli "tu svou" pravdu (viz House of Dragon). Tenhle typ dialogu tam neexistuje. Stejně tak to neberu jako sled událostí, který nějak "aktivoval" Case. Do určité míry je to pravda, na to tam ale chybí jakýkoli dopad přímo na něj. [spoiler]Matka s ním nijak nezahýbá, v kriminále jen kalkuluje jak uteče apod. Nikdy se z ničeho "nezhroutí". Vždyť i na tu sestru vyloženě zapomene.[/spoiler] Ten seriál je skvělý na ploše jedné scény, ale jako celek ztrácí dech, což místy zbytečně dlouhá stopáž prostě zabíjí.   PS: Chápu nízkou sledovanost. Není to dost dějově atraktivní pro běžnou populaci. To drama neobstojí proti "Game of Thrones". Cílovka jsou pořád fanoušci universa. Zároveň to ale není typické Star Wars, což bude hodně SW diváků spíše odrazovat. Jakkoli je "nejsou tam světelné meče a tak to nejsou hvězdné války" pohled až absurdní, tak jej bude v určité míře sdílet hodně lidí, kteří si to pustí.
2 -3
reagují: Will
reagovat
reaguje na: verbst
První tři díly: origin postavy, další tři: rebel heist, pak jeden jako mezičlánek (díl č. 7), další tři: prison break a poslední dva jako finále, ve kterém se víceméně nějak rozuzlí osudy všech postav.  
Jinak naprosto souhlasím s komentářem jokolo. Kdyby se to trochu prostříhalo a kdyby se Diego Luna nesnažil odehrát většinu svých scén s jediným konstantně útrpným výrazem, bylo by to na 10/10.
256414
První tři díly: origin postavy, další tři: [spoiler]rebel heist[/spoiler], pak jeden jako mezičlánek (díl č. 7), další tři: [spoiler]prison break[/spoiler] a poslední dva jako finále, ve kterém se víceméně nějak rozuzlí osudy všech postav.   Jinak naprosto souhlasím s komentářem [b]jokolo[/b]. Kdyby se to trochu prostříhalo a kdyby se Diego Luna nesnažil odehrát většinu svých scén s jediným konstantně útrpným výrazem, bylo by to na 10/10.
256413
2 0
reagovat
Jak na to koukat? 
Jaký jsou ty celky pls? Po třech? 
256413
Jak na to koukat?  Jaký jsou ty celky pls? Po třech? 
0 0
reagují: shv, Elerrina
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se