Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Zaklínač: Pokrevní pouto: Minisérie

příspěvky 1 - 18 Napsat příspěvek
Hádka o ničem a už je to pořád dokola :D
256499
Hádka o ničem a už je to pořád dokola *:D*
0 0
reagovat
reaguje na: Ojik
Ono je to všetko pekné čo hovoríš, ano text je dôležitejší, to ti dávam za pravdu. Ale ja si myslím že dôležité je aj to číslo. Pretože ak napríklad chcem zistiť najlepšie alebo najhoršie hodnotené seriály roka podľa tvzone, musím sa pozrieť na tie čísla a až potom zostaviť ten rebríček. Text mi k tomu nepomôže. To číslo určuje pozíciu v tom pomyselnom rebríčku, nie text. Ak chcem napríklad zistiť ktorý seriál je podľa tvzone horší, či Zaklínač alebo RoP zase k tomu potrebujem to číslo pretože z textu to asi nezistím že jo.
256498
Ono je to všetko pekné čo hovoríš, ano text je dôležitejší, to ti dávam za pravdu. Ale ja si myslím že dôležité je aj to číslo. Pretože ak napríklad chcem zistiť najlepšie alebo najhoršie hodnotené seriály roka podľa tvzone, musím sa pozrieť na tie čísla a až potom zostaviť ten rebríček. Text mi k tomu nepomôže. To číslo určuje pozíciu v tom pomyselnom rebríčku, nie text. Ak chcem napríklad zistiť ktorý seriál je podľa tvzone horší, či Zaklínač alebo RoP zase k tomu potrebujem to číslo pretože z textu to asi nezistím že jo.
256496
0 -1
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Hned v tom nejvhodnějším případě, tedy u školy, lze spekulovat nad tím, jestli to o něčem vypovídá. Když dostaneš na vysvědčení trojku z matematiky, co si z toho jako student odneseš? Důležité je přeci i to slovní hodnocení. 

Ale to jen tak na okraj. Známky ve škole mají oproti tebou jmenovaným dalším věcem jednu podstatnou odlišnost - hodnotí objektivní výsledky. Když se ve škole píše test, existují správné odpovědi a existují nesprávné odpovědi. Podle toho se určí hodnotící škála. Kdežto u filmů, seriálů, her, pokrmů, hotelů a dalších věcí to vždy bude subjektivní hodnocení. 

Z toho důvodu bychom právě neměli u filmů a seriálů fetišizovat známkování a procenta a soustředit se na argumenty. Důvod, proč Pán prstenů, který se tobě líbil, zde dostal horší známku než Zaklínač, kterého považuješ za průser, pro Spoonera třeba tkvěl v tom očekávání a potenciálu. Nebo třeba v něčem úplně jiném. A o tom může být ta debata. 

Takže ano, lidi jsou líní a blbí a o tom, jestli se na něco podívat, si udělají úsudek podle toho, jestli to je na ČSFD modré, nebo červené. A skutečně s tím nic neuděláme, ale nemusíme na tohle sami naskakovat. To udělat můžeme. 
256496
Hned v tom nejvhodnějším případě, tedy u školy, lze spekulovat nad tím, jestli to o něčem vypovídá. Když dostaneš na vysvědčení trojku z matematiky, co si z toho jako student odneseš? Důležité je přeci i to slovní hodnocení.  Ale to jen tak na okraj. Známky ve škole mají oproti tebou jmenovaným dalším věcem jednu podstatnou odlišnost - hodnotí objektivní výsledky. Když se ve škole píše test, existují správné odpovědi a existují nesprávné odpovědi. Podle toho se určí hodnotící škála. Kdežto u filmů, seriálů, her, pokrmů, hotelů a dalších věcí to vždy bude subjektivní hodnocení.  Z toho důvodu bychom právě neměli u filmů a seriálů fetišizovat známkování a procenta a soustředit se na argumenty. Důvod, proč Pán prstenů, který se tobě líbil, zde dostal horší známku než Zaklínač, kterého považuješ za průser, pro Spoonera třeba tkvěl v tom očekávání a potenciálu. Nebo třeba v něčem úplně jiném. A o tom může být ta debata.  Takže ano, lidi jsou líní a blbí a o tom, jestli se na něco podívat, si udělají úsudek podle toho, jestli to je na ČSFD modré, nebo červené. A skutečně s tím nic neuděláme, ale nemusíme na tohle sami naskakovat. To udělat můžeme. 
256495
6 -1
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Ojik
Tak známkovanie je predsa normálna vec, robí sa to na školách, robí sa to v každej recenzii, či už na seriál, hru, film, dokonca ľudia hodnotia číslami recepty, články, knihy, čokoľvek, je to normálna známka ktorá urcuje ako kvalitný je počin ktorý človek hodnotí. Ak by to tak nebolo tak by sme predsa známky nemali, nemali by sme stupnicu bodovania. Ja viem že text je dôležitý, ale všetci vieme že číslo by malo zodpovedať textu a väčšinu ľudí dnes text nezaujíma, prídu na csfd a pozrú si hodnotenie, nikto tam nečíta recenzie, každému je to u .... čiže ano je to tak, bohužial v dnešnej dobe je to číslo dôležitejšie ako text, tak to je a neurobíš s tým nič. Je taká doba.

A neviem odkial si vytiahol že by som sa tu hádal vztekal, rozčuloval a podobne. Rozčúlil som sa až ked tu Avari napísal tú jeho múdrosť. Dovtedy som sa normálne pýtal. Na nikoho som neútočil.
256495
Tak známkovanie je predsa normálna vec, robí sa to na školách, robí sa to v každej recenzii, či už na seriál, hru, film, dokonca ľudia hodnotia číslami recepty, články, knihy, čokoľvek, je to normálna známka ktorá urcuje ako kvalitný je počin ktorý človek hodnotí. Ak by to tak nebolo tak by sme predsa známky nemali, nemali by sme stupnicu bodovania. Ja viem že text je dôležitý, ale všetci vieme že číslo by malo zodpovedať textu a väčšinu ľudí dnes text nezaujíma, prídu na csfd a pozrú si hodnotenie, nikto tam nečíta recenzie, každému je to u .... čiže ano je to tak, bohužial v dnešnej dobe je to číslo dôležitejšie ako text, tak to je a neurobíš s tým nič. Je taká doba. A neviem odkial si vytiahol že by som sa tu hádal vztekal, rozčuloval a podobne. Rozčúlil som sa až ked tu Avari napísal tú jeho múdrosť. Dovtedy som sa normálne pýtal. Na nikoho som neútočil.
256493
1 -3
reagují: Ojik
reagovat
reaguje na: Ojik
Hezky napsáno :+
256494
Hezky napsáno *:+*
256493
2 0
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Nikdy mě nepřestane udivovat, jak se lidi dokáží rozčilovat nad tím, jaké číselné skóre dostalo jedno dílo a jaké druhé. Ta snaha neustále něco srovnávat a pak se vztekat, jak je možné, že X dostalo takovou známku, když Y měl o bod víc, je směšná a únavná. Něděkujeme IMDb a ČSFD za tento negativní průvodní jev demokratizace psaní o filmu. 

Dovolím si připomenout základní pravidlo publicistických recenzentských textů - recenze je vždy subjektivní názor autora. Kdyby kolegové dali Prstenům moci 10/10, i když je to podle valné většiny diváků spíše nepovedený seriál, neudělá s tím nikdo nic, protože je to jejich názor, ne snaha o nějaké dogmatické stanovení faktů. 

Vsuvka:
Než se začneš durdit a podivovat, možná by sis mohl vzpomenout, že recenze na RoP byla makro, tzn. přispělo více autorů a výsledná známka je zprůměrovaná z dílčích známek jednotlivých recenzentů. Někdo byl smířlivější, někdo hodně zklamaný, proto 3/10. Pokrevní pouto psal jen Spooner. Zabralo mi 20 sekund zjistit, že dal Prstenům 4/10, tedy stejně jako Zaklínači. Takže se střílíš do vlastní nohy. 

Tímto by to šlo ukončit, ale nedá mi to. Proč tě to tolik štve, to číslo na konci? Mělo by tě zajímat to před ním - šest odstavců logicky členěného a argumentovaného textu, kde je psáno, co je na seriálu podle autora špatně, co mohlo být lepší apod. Ta čtyřka na konci je jen zjednodušujícím indikátorem, který ve výsledku nemá žádnou hodnotu a váhu, protože v sobě právě nenese vůbec žádné argumenty - můžeme z něj opravdu přečíst jen to, že Pokrevní pouto = She-Hulk. A to je hloupý omyl, kterého se ty dopouštíš. 

Píšeš tu o nějaké sprostotě. Promiň, ale sprostota je vyprdnout se na jakoukoliv podnětnou debatu, odignorovat text, s jehož sepsáním měl někdo jiný dost práce, a čílit se, že dal dílu o bod lepší známku než jinému, které je podle tvého názoru (což píšeš ty sám) o dost lepší. Zbytečnost. 
256493
Nikdy mě nepřestane udivovat, jak se lidi dokáží rozčilovat nad tím, jaké číselné skóre dostalo jedno dílo a jaké druhé. Ta snaha neustále něco srovnávat a pak se vztekat, jak je možné, že X dostalo takovou známku, když Y měl o bod víc, je směšná a únavná. Něděkujeme IMDb a ČSFD za tento negativní průvodní jev demokratizace psaní o filmu.  Dovolím si připomenout základní pravidlo publicistických recenzentských textů - recenze je [b]vždy subjektivní názor[/b] autora. Kdyby kolegové dali Prstenům moci 10/10, i když je to podle valné většiny diváků spíše nepovedený seriál, neudělá s tím nikdo nic, protože je to jejich názor, ne snaha o nějaké dogmatické stanovení faktů.  Vsuvka: Než se začneš durdit a podivovat, možná by sis mohl vzpomenout, že recenze na RoP byla makro, tzn. přispělo více autorů a výsledná známka je zprůměrovaná z dílčích známek jednotlivých recenzentů. Někdo byl smířlivější, někdo hodně zklamaný, proto 3/10. Pokrevní pouto psal jen Spooner. Zabralo mi 20 sekund zjistit, že dal Prstenům 4/10, tedy stejně jako Zaklínači. Takže se střílíš do vlastní nohy.  Tímto by to šlo ukončit, ale nedá mi to. Proč tě to tolik štve, to číslo na konci? Mělo by tě zajímat to před ním - šest odstavců logicky členěného a argumentovaného textu, kde je psáno, co je na seriálu podle autora špatně, co mohlo být lepší apod. Ta čtyřka na konci je jen zjednodušujícím indikátorem, který ve výsledku nemá žádnou hodnotu a váhu, protože v sobě právě nenese vůbec žádné argumenty - můžeme z něj opravdu přečíst jen to, že Pokrevní pouto = She-Hulk. A to je hloupý omyl, kterého se ty dopouštíš.  Píšeš tu o nějaké sprostotě. Promiň, ale sprostota je vyprdnout se na jakoukoliv podnětnou debatu, odignorovat text, s jehož sepsáním měl někdo jiný dost práce, a čílit se, že dal dílu o bod lepší známku než jinému, které je [b]podle tvého názoru[/b] (což píšeš ty sám) o dost lepší. Zbytečnost. 
256490
9 0
reagují: FallenMaia, HotShot
reagovat
reaguje na: esmo
Mne len nešlo do hlavy že RoP tu má horšie hodnotenie ako tento Zaklínač. Vôbec nebolo potrebné aby sa mi nejaký Avari začal posmievať že sa tu vraj "hádam" o hlúposti keď ja som sa vlastne ani hehádal.
256492
Mne len nešlo do hlavy že RoP tu má horšie hodnotenie ako tento Zaklínač. Vôbec nebolo potrebné aby sa mi nejaký [b]Avari[/b] začal posmievať že sa tu vraj "hádam" o hlúposti keď ja som sa vlastne ani hehádal.
256491
1 -2
reagovat
reaguje na: FallenMaia
A v tom bude zakopaný pes, my ostatní si myslíme že RoP je sračka ... :D
256491
A v tom bude zakopaný pes, my ostatní si myslíme že RoP je sračka ... *:D*
256490
2 -3
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: Avari
Nemudruj! Ak máš stupnicu od 1 do 10 tak je za mňa úplne normálne sa bavit o tom čo je lepšie a čo nie, aký by potom malo zmysel mať takúto stupnicu? To že pre teba a polku sveta je akékoľvek číslo pod 5/10 rovné "sračke" je tvoja sprostota nie moja :- Pre mňa RoP teda rozhodne nieje "sračka" ale klasické priemerné fantasy.
256490
Nemudruj! Ak máš stupnicu od 1 do 10 tak je za mňa úplne normálne sa bavit o tom čo je lepšie a čo nie, aký by potom malo zmysel mať takúto stupnicu? To že pre teba a polku sveta je akékoľvek číslo pod 5/10 rovné "sračke" je tvoja sprostota nie moja *:-* Pre mňa RoP teda rozhodne nieje "sračka" ale klasické priemerné fantasy.
256488
2 -4
reagují: Ojik, esmo
reagovat
Je mi Zaklínače dost líto. Knížky jsou famózní a když to poprvé ohlásili, tak jsem se těšil, jak nějaký kvalitní filmař spracuje epický fight na zamrzlém jezeře z Věže vlaštovky. Nebo jaký herec ztvární jednoho z nej fantasy záporáků (Leo Bonhart). Celé je to navíc skvěle napsané a hotové. Stačilo jen najít zkušenou partu, která by vytvořila věrnou adaptaci. A upravovala by jen tam, kde by to pomohlo ději. Jenže se tak nestalo... spolu s RoP jsou to největší promarněné šance na poli seriálové tvorby. Píšu záměrně seriálové, ne jen fantasy. Protože GoT dokonale připravilo cestu a žánr fantasy byl najednou opravdu mainstream. No nic no :D
256489
Je mi Zaklínače dost líto. Knížky jsou famózní a když to poprvé ohlásili, tak jsem se těšil, jak nějaký kvalitní filmař spracuje epický fight na zamrzlém jezeře z Věže vlaštovky. Nebo jaký herec ztvární jednoho z nej fantasy záporáků (Leo Bonhart). Celé je to navíc skvěle napsané a hotové. Stačilo jen najít zkušenou partu, která by vytvořila věrnou adaptaci. A upravovala by jen tam, kde by to pomohlo ději. Jenže se tak nestalo... spolu s RoP jsou to největší promarněné šance na poli seriálové tvorby. Píšu záměrně seriálové, ne jen fantasy. Protože GoT dokonale připravilo cestu a žánr fantasy byl najednou opravdu mainstream. No nic no *:D*
5 0
reagovat

:)

Obojí je sračka. Jak Rings of Power, tak tohle. Hádáte se o to co víc, což mi přijde srandovní a na hlavu zároveň. Je to jako si vybírat smrt oběšením či zastřelením.
256488
Obojí je sračka. Jak Rings of Power, tak tohle. Hádáte se o to co víc, což mi přijde srandovní a na hlavu zároveň. Je to jako si vybírat smrt oběšením či zastřelením.
:)
3 -5
reagují: FallenMaia
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Ano, to je onen legendární koeficient očekávání a koeficient zklamání. U LotR byl bezpochyby vysoký, u Zaklínače limitně blízký nule. Vlastně jen mi velmi smutno, jak dokázali "tvůrci" Zaklínačův svět zprasit. Ale je to genderově i rasově korektní, to je pro "tvůrce" či spíše prznitele to podstatné.
256487
Ano, to je onen legendární koeficient očekávání a koeficient zklamání. U LotR byl bezpochyby vysoký, u Zaklínače limitně blízký nule. Vlastně jen mi velmi smutno, jak dokázali "tvůrci" Zaklínačův svět zprasit. Ale je to genderově i rasově korektní, to je pro "tvůrce" či spíše prznitele to podstatné.
256486
4 0
reagovat
reaguje na: fabec
Aha čiže čím vyšší má projekt potenciál tým horšiu známku dostane ak vo výsledku sklame? To mi príde divné, prečo by som mal niečomu čo je evidentne lepšie dať horšiu známku ako tomu čo je horšie. To nemá logiku.
256486
Aha čiže čím vyšší má projekt potenciál tým horšiu známku dostane ak vo výsledku sklame? To mi príde divné, prečo by som mal niečomu čo je evidentne lepšie dať horšiu známku ako tomu čo je horšie. To nemá logiku.
256485
4 0
reagují: IjonT
reagovat
reaguje na: FallenMaia
Ale u RoP máš vzhledem k předloze potenciál na 11/10, což tady, kde vesměs mohli jen vařit z vody, nešlo.
256485
Ale u RoP máš vzhledem k předloze potenciál na 11/10, což tady, kde vesměs mohli jen vařit z vody, nešlo.
256483
1 -5
reagují: FallenMaia
reagovat
Toto dostane 4/10 a RoP len 3/10. Nechápem. Oproti tomuto je teda za mňa RoP omnoho lepší :-
256483
Toto dostane 4/10 a RoP len 3/10. Nechápem. Oproti tomuto je teda za mňa RoP omnoho lepší *:-*
4 -1
reagují: fabec
reagovat

4/10

Už loňský trailer neblaze naznačoval, že tady to asi bude docela velký, špatný a pro jednou vážně nekecal. Jedna velká křeč, marnost a bolest, zkrátka fuj. RoP vedle téhle série vypadá jako epický masterpiece. LOTR od Amazonu má alespoň prachy, které jsou na tom vidět a přes všechny blbosti se tam herci (tedy někteří), když už nic jiného, o něco snaží (navzdory kvalitě textu). Tady se všichni snaží tak akorát přežít na place do další pauzy na kafe. A to jak ti před kamerou, tak i ti za ní.

Mizerní herci (všichni bez výjimky, tj. včetně mé oblíbenkyně Yeoh), nudný quest to quest děj, totálně nevýrazné postavy, dialogy jakoby je vyprodukovala OpenAI, hrozné triky, odbytá výprava, poloprázdné lokace, záporáci k smíchu, přes zredukování počtu epizod kolísavé tempo, logické lapsy v příběhu, srandovní rádoby dojemná a osudová "kráska a zvíře" linka v závěru a samozřejmě se nezapomnělo na nepostradatelné sociálně-spravedlivé kvóty (ovšem ukázat takové trpaslice, zarostlé vousy, je očividně stále pro všechny no-go:D).

Ten kratičký animovaný sumář, rekapitulující lore před událostmi samotného Witchera, na začátku herní trojky je kvalitnější/poučnější/zábavnější, než jakákoliv minuta v tomhle neumětelském pokusu o další podojení značky. Netflix rozhodně umí dělat na poli sérií kvalitní věci, u téhle značky ovšem očividně pomůže jedině podobný krok, jako udělalo WB v rámci DC filmů - vyházet kreativně impotentní showrunnery a začít znovu a pokud možné lépe.
256482
Už loňský trailer neblaze naznačoval, že tady to asi bude docela velký, špatný a pro jednou vážně nekecal. Jedna velká křeč, marnost a bolest, zkrátka fuj. RoP vedle téhle série vypadá jako epický masterpiece. LOTR od Amazonu má alespoň prachy, které jsou na tom vidět a přes všechny blbosti se tam herci (tedy někteří), když už nic jiného, o něco snaží (navzdory kvalitě textu). Tady se všichni snaží tak akorát přežít na place do další pauzy na kafe. A to jak ti před kamerou, tak i ti za ní. Mizerní herci (všichni bez výjimky, tj. včetně mé oblíbenkyně Yeoh), nudný quest to quest děj, totálně nevýrazné postavy, dialogy jakoby je vyprodukovala OpenAI, hrozné triky, odbytá výprava, poloprázdné lokace, záporáci k smíchu, přes zredukování počtu epizod kolísavé tempo, logické lapsy v příběhu, srandovní rádoby dojemná a osudová [spoiler]"kráska a zvíře"[/spoiler] linka v závěru a samozřejmě se nezapomnělo na nepostradatelné sociálně-spravedlivé kvóty (ovšem ukázat takové trpaslice, zarostlé vousy, je očividně stále pro všechny no-go*:D*). Ten kratičký animovaný sumář, rekapitulující lore před událostmi samotného Witchera, na začátku herní trojky je kvalitnější/poučnější/zábavnější, než jakákoliv minuta v tomhle neumětelském pokusu o další podojení značky. Netflix rozhodně umí dělat na poli sérií kvalitní věci, u téhle značky ovšem očividně pomůže jedině podobný krok, jako udělalo WB v rámci DC filmů - vyházet kreativně impotentní showrunnery a začít znovu a pokud možné lépe.
4/10
1 0
reagovat
Já jsem si tam pár věcí našel, ale nakonec toho bylo málo. Z celé konjunkce sfér nebylo skoro nic  Škoda promarněného potenciálu.. 
256481
Já jsem si tam pár věcí našel, ale nakonec toho bylo málo. Z celé konjunkce sfér nebylo skoro nic  Škoda promarněného potenciálu.. 
0 0
reagovat
I přes to, že jsem knihu četl jen jednu, tak je mi Zaklínače vážně líto. První série se mi líbila, druhá začala dobře (první epizoda) a pak to ško prudce z kopce. A jak vidím, tak ten volný pád značky pokračuje. Doufám asi trochu marně, že v té třetí sérii se to alespoň trochu vzchopí alespoň na úroveň té první.

Každopádně po Prstenech moci mě docela mrzí to plýtvání značkami, které toho nabízí tolik.
256480
I přes to, že jsem knihu četl jen jednu, tak je mi Zaklínače vážně líto. První série se mi líbila, druhá začala dobře (první epizoda) a pak to ško prudce z kopce. A jak vidím, tak ten volný pád značky pokračuje. Doufám asi trochu marně, že v té třetí sérii se to alespoň trochu vzchopí alespoň na úroveň té první. Každopádně po Prstenech moci mě docela mrzí to plýtvání značkami, které toho nabízí tolik.
3 0
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se