Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Král talk show se loučí


ikona
TedGeorge
téma
Legenda amerických talk show David Letterman po letech končí. Čím se zapsal do dějin televize? 

Je to tady. Pokud alespoň trochu sledujete americkou talk-show scénu, tak vám jméno David Letterman nemohlo uniknout. Legenda, která si tento rok odkroutí třiatřicátý rok na amerických obrazovkách, bohužel 20. května nadobro odešla z obrazovky. Pojďme společně nahlédnout za oponu nejenom jeho legendární Late Night show. Nebude toho málo. Talk show fajnšmekři (někde tam jste) jistě brzy poznají, že se v článku muselo hodně krátit a zjednodušovat. Pokud by totiž člověk chtěl obsáhnout opravdu všechno, tak by to vydalo na pořádně tlustou bichli. V tomto formátu to bude výživné tak akorát.

Pozn: Ve změněné podobě jste už tento článek mohli zaznamenat v jedné zapadlé TVzone diskuzi nějaký ten měsíc nazpátek. Po dohodě s redakcí tu teď máte mírně upravený článek. Budoucí generace by to tam nenašly.

CBS dalo Lettermanovi dvakrát víc peněz, tvůrčí svobodu a plnou důvěru. Letterman sám brzy poznal, že "With great power, comes great responsibility". Přece jenom - ten program začínal dřív a počítalo se s tím, že dívat se tentokrát budou i rodiny. Změnilo to Davea? Ani moc ne. Ano, z vícero důvodů už můžeme zapomenout na Kaufmanna zmateně pobíhajícího po jevišti v plenkách, ale Dave má pořád koule. A pozval si Madonnu.

 

O tom nezapomenutelném interview, při kterém si Madonna zapálila, mluvila jako dlaždič a maminky doma omdlévaly, se už napsalo mnoho. Kdyby byl za tím pultíkem kdokoliv jiný, tak tu show přeruší a Madonnu vyžene ven na déšť. Ne tak Dave. Zvládnul to, bylo to vtipné a hrdá Madonna se k němu pak několikrát vrátila. Při jedné z posledních návštěv na tohle interview přišla řeč a diva se přiznala, že tenkrát přišla do studia zhulená jak pašík. No, vysvětluje to mnohé. Ale podívejte se sami.

A co dál? V programu se ukázala i Drew Barrymore a ukázala narozeniny slavícímu Dejvovi kozy  (do článku bylo třeba dodat odkaz, na který kliknou úplně všichni). Pak přišel další milník - Oscaři. Bavič na vrcholu popularity se rozhodl, že je na čase být hostem nejdůležitějšího předávání filmových cen a naprosto geniálním stylem při tom vyhořel. Sál narvaný těmi nejdůležitějšími lidmi na světě (celebritami) sledoval jeden špatný vtip za druhým (Vede "Oprah - Uma. Uma - Oprah. Už jste děti potkaly Keanu?"´), a začalo se spekulovat o tom, že to celé odpálil naschvál. No, kdo ví, kde je pravda, ale o tom večeru se tenkrát mluvilo hodně dlouho.

 

Znovu popojedeme. Ve stejném čase startovala na NBC Tonight Show s nenáviděným Jay Lenem a faktem je, že ratingy měla až na výjimky lepší jak Letterman. Stejně jako u nás se slušná společnost dělí na fanoušky Sparty a Zbrojovky Brno, v USA se diváci dělili na fandy Davea a Jaye. Když v devadesátých letech souboj dvou titánů vrcholil, došlo k nepříjemné události. Při rutinní prohlídce v nemocnici doktoři odhalili Daveovy vážné problémy se srdcem a výsledkem bylo přerušení show a čtyřnásobný bypass. Po návratu na obrazovky to byl přece jenom trochu jiný Letterman. Jakoby blízkost smrti trochu ubrala na ostrosti, se kterou večer co večer předstupoval před národ. Jeho show pomalu ale jistě nabrala kontury, jaké známe dnes.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace