Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Král talk show se loučí


ikona
TedGeorge
téma
Legenda amerických talk show David Letterman po letech končí. Čím se zapsal do dějin televize? 

Je to tady. Pokud alespoň trochu sledujete americkou talk-show scénu, tak vám jméno David Letterman nemohlo uniknout. Legenda, která si tento rok odkroutí třiatřicátý rok na amerických obrazovkách, bohužel 20. května nadobro odešla z obrazovky. Pojďme společně nahlédnout za oponu nejenom jeho legendární Late Night show. Nebude toho málo. Talk show fajnšmekři (někde tam jste) jistě brzy poznají, že se v článku muselo hodně krátit a zjednodušovat. Pokud by totiž člověk chtěl obsáhnout opravdu všechno, tak by to vydalo na pořádně tlustou bichli. V tomto formátu to bude výživné tak akorát.

Pozn: Ve změněné podobě jste už tento článek mohli zaznamenat v jedné zapadlé TVzone diskuzi nějaký ten měsíc nazpátek. Po dohodě s redakcí tu teď máte mírně upravený článek. Budoucí generace by to tam nenašly.

Vybočíme z toho svazujícího časového životopisného členění a budeme se věnovat jeho show.

Hudba

Dave si vždycky zakládal na tom, že v jeho show hraje dobrá hudba. Nemyslím tím jenom Paula Shaffera a jeho CBS Orchestra. Myslím tím hlavně hudební hosty. Asi teď nemá smysl sem naházet 50 odkazů na výborná vystoupení v jeho show. Youtube dnes umí používat každý a tak jich vypíchnu jenom několik.

Foo Fighters - Everlong Dave: "My favorite band, playing my favorite song"
Gwen Steffani - Hollaback Girl
Blur - Tender
Radiohead - Karma Police
The Strokes - Someday

 

Oblíbení hosté

Howard Stern.
Howard je naprostá legenda, která si v současnosti užívá zlaté radiové časy na Sirius XM. Před několika lety podepsal novou smlouvu, která mu zaručuje neuvěřitelných 80 milionů dolarů ročně. Ano, za rádio. Jeho náklonost k Lettermanovi pramení z toho, že v osmdesátých letech to byla persona non grata, nenáviděná špičkami showbusinessu. Jediný Dave měl koule na to pravidelně ho zvát do své show a Howard mu to nezapomněl. Zajímavé na těch interview je hlavně to, že jako jediný se s Davem natvrdo baví o jeho rivalitě s Jayem, milenkách, penězích a dalších, jinak zapovězených, tématech. Klikejte sem, sem, sem nebo sem.

Brian Williams
Nedávno suspendovaný hlasatel a editor NBC Nightly News, padawan legendární televizní persóny Toma Brokaw, se velmi rychle stal oblíbencem Davea. Brian má oproti ostatním hlasatelům večerních zpráv obrovskou výhodu - neskutečný smysl pro humor. Málokdo dokáže přechytračit Davea jako on. Proto je už dobře šestým rokem pravidelným hostem Late Show a vidět ho tam můžeme několikrát ročně. V neposlední řadě také umí imitovat Regise Philbina. Je to prostě bůh. Klikejte sem, sem, sem nebo sem.

Harrison Ford
Když se do toho tihle dva důchodci pustí, tak létají třísky. Těžko najít většího suchara než je Harrison Ford. Ten člověk si jede svoje a většinou jsou jeho televizní vystoupení tak trochu bolestivou zkušeností. S Lettermanem si naštěstí sedli a jejich extrémně suchý styl humoru je přesně moje krevní skupina. Možná to nevíte, ale Han Solo rád vykládá ty nejlepší kameňáky. Klikejte sem, sem, sem nebo sem

Jennifer Lawrence
Asi nejnovější zástupce mezi vyvolenými hosty. Jennifer je strašně fajn, to víme všichni. Někteří jí ty oscary sice nepřejí, ale těžko najít v Hollywoodu sympatičtější tele. Pokud někde Jennifer vyloženě září, tak u Lettermana. Ten vyloženě ví, jak na ní. První oťukávací interview nepočítaje, pokaždé je to strašná „bžunda“. Klikejte sem, sem, sem nebo sem.

 

Klasika, která se jinam nevešla

Bruce Willis a jeho (nejenom) paruky. Klikejte sem, sem, sem, sem nebo sem.

Bill Murray a jeho pověstné příchody na scénu. Klikejte sem, sem nebo sem.

Richard Simmons (Fitness guru - pouze pro silné povahy). Klikejte sem, sem nebo sem.

Matt Damon vzpomíná na spolupráci s Matthew McConaughey. Klikejte sem, sem, sem nebo sem.

Profláklý Joaquin Phoenix

Kiefer Sutherland prohrál sázku

Dustin Hoffman vypráví sprostou Tootsie historku

Julia Roberts dostane nečekanou otázku od Paula Shaffera

Scullyová se líbá

Sienna Miller - celé interview je výborné, ale až na konci to Dave neskutečně zabije

 

The End

A teď to všechno skončilo. Těch důvodů je hned několik. Jednak je David unavený a starý (jeho slova), jednak už nemá motivaci si něco dokazovat. Velkou roli v bolestivém rozhodnutí hraje nástup mladých Jimmů (Kimmel a Fallon) a nedávný konec jeho velké nemesis - Jaye Lena. Nástup mladší generace ho zastihnul tak trochu nepřipraveného. Dnes všichni spoléhají na virální videa, twitter, facebook, prostě moderní komunikační kanály. Pro Davea jsou to sprostá slova a nemá už chuť ani náladu se přizpůsobovat nevyhnutelnému. Nahradí ho v mnoha směrech unikátní (a nejenom mnou uctívaný) Stephen Colbert. Ale to už bude úplně jiná show. S Davem tak končí jedna dlouhá éra a styl humoru, který s takovou pečlivostí a setrvačností dělal víc jak 30 let. Bude mi chybět. A vám taky. Jenom to možná ještě nevíte.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace