Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Komentář k Emmy 2016


ikona
do_Od
emmykomentářnominacetéma
Vše, co jste chtěli vědět o cenách Emmy ale báli jste se zeptat. 

Něco na způsob tohoto článku se tu mělo objevit už před pár měsíci, ale znáte to. Člověk míní a... ale nevadí. Po nedávném vyhlášení nominací jsem se konečně hecnul a článek pro vás tak přece jen sepsal (rozhodně z něj mám větší radost, jak z recenze úvodu k šesté sérii Kravaťáků...), jako bonus se v něm bude mnohem méně spekulovat (ačkoliv i na to dojde) a místo toho se zaměříme na způsob, jakým vlastně televizní akademici jednotlivé kategorie vybírají (a jak to krucinál souvisí s tím, že jsou kategorie mnohem diverznější než u Oscarů), pro úplnost si shrneme letošní nominace ještě číselně (přísahám, že u toho nebudete muset nic počítat, prosím neodcházejte) a nakonec si pobrečíme nad těmi největšímy "snuby," kterých se letos Akademie dopustila. No a aby toho nebylo málo, zahrajeme si ve finále ještě malou tipovačku. Za vás okay? To jsem rád, tak pojďme na to.

 

Jsou tři ráno a já si právě uvědomil, jak moc perfektní název kapitoly jsem právě vymyslel. Neřešte teď, že tím my, jsou myšleni oni a tím Kevinem, je myšlena hlavní postava seriálu Pozůstalí a zkuste jen ocenit tu krásu. Tak čistá. Nedotčená. No dobře, jsou tři ráno a já si vedle svého génia začínám uvědomovat i to obří sousto, které jsem si tímto článkem ukousl. Na mém odhodlání ho dokončit to naštěstí nic nemění a tak nyní vítejte v té části mého článku, ve které se bude brečet. Samozřejmě ne doslova. To by bylo dětinské. Jsou ale věci, které prostě bolí a ignorace serálu The Leftovers, který sice spadá pod HBO a dostává se mu tak veškerých možných benefitů s tím spojených, přesto ale z nějakého důvodu ne a ne prorazit, je jednou z těch věcí.

Pozůstalým se, alespoň co se různých ocenění týče, stále nedostává takového úspěchu, který bychom nazvali uspokojivým. A to i napříč faktu, že druhá série námi milovaného seriálu (uvědomuji si, že to námi momentálně zní především mnou, ale to jste na omylu, je nás víc, já jsem akorát ten nejhlasitější z nich) byla poměrně chválená i v zahraničí. Rozhodně nelze říct, že by TVzone byl jediný web, kde by seriálu přáli pokud možno co největší úspěch na letošních cenách. A když ne úspěch, tak alespoň to uznání. Jenže ne. Akademici se na to vypekli a Pozůstalí nezískali letos jedinou nominaci. Tím to ale bohužel nekončí, seznam věcí, na které se letos spolu s Kevinem zapomnělo, je mnohem delší. A přestože kategorie nejsou nafukovací a členové Akademie se nemohou zavděčit každému, tyhle vynechávky rozhodně stojí za zmínku. 

Začněme třeba Dobrou manželkou. Akademií kdysi milovaný seriál letos zakončil svou dlouhou pouť na stanici CBS, což samo o sobě volalo o nějaké té finální nominační rozlučce. Jenže snad až na scénář k finálové epizodě, si Dobrá manželka neodnesla téměř nic. Kruté. Mně už každopádně zbývají jediné dvě epizody do konce, tak snad se sympatické Julianne Margulies zavděčím alespoň já se svou recenzí.

Na druhém konci televize, v sekci talkshow, zase utřeli Stephen Colbert a velice zábavný host The Daily Show Trevor Noah. Tady to sice budu přát Johnu Oliverovi, protože je pokaždé intenzivně k věci, tvrdě nekompromisní a přitom pořád ukrutně zábavný, ale Noah jako nováček rozhodně nezklamal. Pokud jste jej ještě neviděli, zkuste mu dát šanci, hned po Oliverovi komentuje ze všeho nejlíp prezidentské volby v USA. A ano, pouští se do obou kandidátů.

Velkým překvapením jsou i opomínky seriálů Girls (poprvé za jeho historii) a Orange is the New Black (které má letos jedinou hereckou nominaci, oproti čtyřem z loňska a dvanácti z předminulého roku, čímž jen potvrzuje, jak slabá třetí řada vlastně byla). Také minisérie Show Me a Hero od HBO s Oscarem Isaacem poměrně dost zklamala. Naopak jedna z mála věcí, u kterých jsem upřímně rád, že zůstaly přehíženy, je druhá série Temného případu od Nica Pizzolatta. Má jedinou nominaci.

Dále tu je seriál American Horror Story: Hotel, který sice letos obdržel osm nominací, ale loni jich bylo devatenáct. Takže slabota. Z těch, kteří uspěli na Glóbech, ale neměli štěstí na Emmy, jsem už v předchozí kapitole zmínil Christiana Slatera, k němu teď ještě přidám rovnou celou stanici CW, resp. její dva poklady Jane the Virgin a Crazy Ex-Girlfriend, které moc lásky od členů Akademie nedostaly. A je to asi dobře. Solidně překvapilo i vynechání finančního drama Billions s Paulem Giamattim a miláčkem Akademie Damianem Lewisem. A fanoušky Louieho určitě nepotěší ani neúspěch série Horace and Pete. Ačkoliv tady ty šance nikdy nebyly nijak vysoké. A nakonec Taková moderní rodinka, z rekordních pěti výher Emmy v řadě seriál spadl k pouhým čtyřem nominacím celkem a poprvé v dlouholeté historii seriálu má hereckou nominaci jen jediný člen obsazení, Ty Burell. Blíží se konec? A zajímá to ještě vůbec někoho?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace