Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Naštve Zaklínač fanoušky?

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek
Já jsem pro to, aby to byl dobrý seriál. Vím že jsem v menšině. Ale jak se něco začne dělat čistě jen pro fanoušky, je z toho vždycky, VŽDYCKY strašnej průser.
23458
Já jsem pro to, aby to byl dobrý seriál. Vím že jsem v menšině. Ale jak se něco začne dělat čistě jen pro fanoušky, je z toho vždycky, VŽDYCKY strašnej průser.
0 0
reagovat
Jak být korektní? Kdyby byli korektní, tak dodrží předlohu. To by bylo v mentálně normálním světě korektní dle definice toho slova. Ale nevím, v dnešní době si tedy tvůrci představují korektnost asi tak, že se sami chovají rasisticky. A to tím, že jim jednoduše vadí bílá barva kůže. Ale co chtít po lidech, co se ohání rasismem a přitom se ho sami dopouštějí v největší míře. Protože když někdo např. řekne, že v seriálu musí být např. afroameričan či asiat, tak dělá co? Jasně tím říká, že mu vadí to, že v seriálu je dle nich moc bělochů. Rasismus jak z učebnice. A aby to byl paradox se vším všudy, tak někdo přišel s tím, že je to "korektní". Fascinuje mě, jak si poslední dobou nejen tyto ale i další výrazy zájmové skupiny upravují a vysvětlují po svém. Jako např. to, že rasismus je nepěkné chování bělochů vůči ostatním rasám. Ale s podivem ignorují fakt, že rasismus je to i v obráceném gardu. Z 99,9 % je běloch označen za rasistu jen proto, že je běloch, tedy kvůli jeho rase. Paradox, že ;) Asi by se opravdu mělo užívat celé označení, tedy politická (!) korektnost, protože ta má s reálnou korektností společné asi tolik, jako politik s poctivostí.

Ale proč se divit, když jde o trend, který teprve začíná. Krom afro-anglického Bonda o něm se mluví hodně dlouho (a realizace je za rohem) teď už uvažují např. o afro-americkém ztvárnění Supermana. A lesbická afro-asijsko-arabská transgender postava Ježíše tu bude co nevidět..... Hlavně že oni nejsou rasisti a jsou korektní.
23454
Jak být korektní? Kdyby byli korektní, tak dodrží předlohu. To by bylo v mentálně normálním světě korektní dle definice toho slova. Ale nevím, v dnešní době si tedy tvůrci představují korektnost asi tak, že se sami chovají rasisticky. A to tím, že jim jednoduše vadí bílá barva kůže. Ale co chtít po lidech, co se ohání rasismem a přitom se ho sami dopouštějí v největší míře. Protože když někdo např. řekne, že v seriálu musí být např. afroameričan či asiat, tak dělá co? Jasně tím říká, že mu vadí to, že v seriálu je dle nich moc bělochů. Rasismus jak z učebnice. A aby to byl paradox se vším všudy, tak někdo přišel s tím, že je to "korektní". Fascinuje mě, jak si poslední dobou nejen tyto ale i další výrazy zájmové skupiny upravují a vysvětlují po svém. Jako např. to, že rasismus je nepěkné chování bělochů vůči ostatním rasám. Ale s podivem ignorují fakt, že rasismus je to i v obráceném gardu. Z 99,9 % je běloch označen za rasistu jen proto, že je běloch, tedy kvůli jeho rase. Paradox, že ;) Asi by se opravdu mělo užívat celé označení, tedy politická (!) korektnost, protože ta má s reálnou korektností společné asi tolik, jako politik s poctivostí. Ale proč se divit, když jde o trend, který teprve začíná. Krom afro-anglického Bonda o něm se mluví hodně dlouho (a realizace je za rohem) teď už uvažují např. o afro-americkém ztvárnění Supermana. A lesbická afro-asijsko-arabská transgender postava Ježíše tu bude co nevidět..... Hlavně že oni nejsou rasisti a jsou korektní.
0 0
reagovat
Sakra Capsi, tos mi to tedy nandal. Akorát s těma Iluminátama nemám nic společného...
23448
Sakra Capsi, tos mi to tedy nandal. Akorát s těma Iluminátama nemám nic společného...
0 0
reagovat
A jejda, někdo si hrál venku, otočil pár šutrů a už nám tady běhaj hnědý švábi, z toho bude ještě mrzení :-

No nic, zpátky k diskuzi. Někdo tu zmiňoval LOTRa, k tomu bych rád podotkl, že jeho dílo se dá vnímat značně problematicky, je to taková mile nesnášenlivá třídnůstka z jiného století, plus samozřejmě elfové jsou rasistický hajzlové non plus ultra, ale přes to přese všechno musím říct, že mě osobně Hobit bavil víc než LOTR, já vím, jsem kacíř, tak si na mě neberte vidle a pochodně. Nemusím pak dodávat, že seriálovou Středozemi se moc těším, jestli tedy bude mít konceptem blízko k Hobitovi ;)

A podle posledních zpráv mohou strážci rasové čistoty fiktivních postav slézt z barikád, iluminátská propaganda se nekoná, konec světa odvrácen, řvoucí menšina si zase vyřvala svoje a vypadá to, že Ciri bude BÍLÁ, tak sláva. Za sebe bych jenom dodal že cítím smutek, všichni by si měli uvědomit, že existuje jenom jedna rasa- lidská a že ve finále by snad mělo být jedno, jakou kdo má barvu pleti. Nebo přes ní, pokud nebude jak padlý sníh neuvidíte ten seriál?
23447
A jejda, někdo si hrál venku, otočil pár šutrů a už nám tady běhaj hnědý švábi, z toho bude ještě mrzení *:-* No nic, zpátky k diskuzi. Někdo tu zmiňoval LOTRa, k tomu bych rád podotkl, že jeho dílo se dá vnímat značně problematicky, je to taková mile nesnášenlivá třídnůstka z jiného století, plus samozřejmě elfové jsou rasistický hajzlové non plus ultra, ale přes to přese všechno musím říct, že mě osobně Hobit bavil víc než LOTR, já vím, jsem kacíř, tak si na mě neberte vidle a pochodně. Nemusím pak dodávat, že seriálovou Středozemi se moc těším, jestli tedy bude mít konceptem blízko k Hobitovi *;)* A podle posledních zpráv mohou strážci rasové čistoty fiktivních postav slézt z barikád, iluminátská propaganda se nekoná, konec světa odvrácen, řvoucí menšina si zase vyřvala svoje a vypadá to, že Ciri bude BÍLÁ, tak sláva. Za sebe bych jenom dodal že cítím smutek, všichni by si měli uvědomit, že existuje jenom jedna rasa- lidská a že ve finále by snad mělo být jedno, jakou kdo má barvu pleti. Nebo přes ní, pokud nebude jak padlý sníh neuvidíte ten seriál?
0 0
reagovat

To Eleanor

Souhlas. Ale co, ty hnusný rasisty nám už stejně nikdo neodpáře.
23443
Souhlas. Ale co, ty hnusný rasisty nám už stejně nikdo neodpáře.
To Eleanor
0 0
reagovat
Člověk si nakonec říká, jak je dobře, že trilogie Pána Prstenů od Jacksona vznikla ještě v době, kdy se ještě tvůrci drželi při obsazování jakž takž předlohy... Tenhle Zaklínač mě už přestal zajímat od oznámení Kena Cavilla a jak je vidno, dál to bude už jenom směšnější. :D Jak už bylo psáno v jiných diskusích, kdyby Martina Luthera Kinga nebo Obamu hrál běloch, Amerika už by se bouřila, ale když má hrát světlou blondýnku černoška/asiatka/hispánka, je to naprosto v pořádku, a kdo to kritizuje, je rasista. Já se ptám, proč tedy Cirilla nemůže být Cirilem? Pokud tvůrcům nezáleží na rase, neměli by být takoví sexisti a nemělo by jim záležet ani na pohlaví postavy. :o Tady z Nilfgaardu bude Wakanda a všechny zdejší postavy se záměrně německými nebo "jako německými" jmény se tam budou muset kompletně předělat. A Emhyra bude hrát Idris Elba. Bude to strašně super, až na to, že takového Zaklínače nechci nikdy vidět. Ne proto, že bych byla rasistka, ale proto, že se od předlohy odchyluje tak, že to v rámci příběhu už nebude dávat žádný smysl.
23442
Člověk si nakonec říká, jak je dobře, že trilogie Pána Prstenů od Jacksona vznikla ještě v době, kdy se ještě tvůrci drželi při obsazování jakž takž předlohy... Tenhle Zaklínač mě už přestal zajímat od oznámení Kena Cavilla a jak je vidno, dál to bude už jenom směšnější. *:D* Jak už bylo psáno v jiných diskusích, kdyby Martina Luthera Kinga nebo Obamu hrál běloch, Amerika už by se bouřila, ale když má hrát světlou blondýnku černoška/asiatka/hispánka, je to naprosto v pořádku, a kdo to kritizuje, je rasista. Já se ptám, proč tedy Cirilla nemůže být Cirilem? Pokud tvůrcům nezáleží na rase, neměli by být takoví sexisti a nemělo by jim záležet ani na pohlaví postavy. *:o* Tady z Nilfgaardu bude Wakanda a všechny zdejší postavy se záměrně německými nebo "jako německými" jmény se tam budou muset kompletně předělat. A Emhyra bude hrát Idris Elba. Bude to strašně super, až na to, že takového Zaklínače nechci nikdy vidět. Ne proto, že bych byla rasistka, ale proto, že se od předlohy odchyluje tak, že to v rámci příběhu už nebude dávat žádný smysl.
0 0
reagovat
Cirillu nezná půlka světa, počkejte co se stane s internetem, až se dozvíme, že Gandalf bílý nebude ;)

link
23441
Cirillu nezná půlka světa, počkejte co se stane s internetem, až se dozvíme, že Gandalf bílý nebude *;)* https://www.youtube.com/watch?v=qdjRwpYM-Kw&feature=youtu.be&t=14
0 0
reagovat

2 Hairy Ass

No ... tam byli černí jen skřeti a Haradští na olifantech, že :D
23440
No ... tam byli černí jen skřeti a Haradští na olifantech, že *:D*
2 Hairy Ass
0 0
reagovat

Ještě ad Sapkowski

Pokud by někoho zajímalo, jestli se ozve Sapkáč, tak vás musím zklamat. Bude držet pysk. Už před nějakou dobou se vyjadřoval v rozhovoru pro jeden polský časopis, kde žádal, abychom to nesměšovali dohromady. Podle jeho vyjádření jsou tady knihy, vedle toho jsou tu hry a adaptace je zase něco jiného. Víc, že k tomu říct nemůže, protože ve smlouvě, kterou podepsal, jsou tvrdé postihy. Kdyby remcal, zasáhlo by ho to na jeho druhém nejcitlivějším místě. Peněžence. To první je ješitnost.
23439
Pokud by někoho zajímalo, jestli se ozve Sapkáč, tak vás musím zklamat. Bude držet pysk. Už před nějakou dobou se vyjadřoval v rozhovoru pro jeden polský časopis, kde žádal, abychom to nesměšovali dohromady. Podle jeho vyjádření jsou tady knihy, vedle toho jsou tu hry a adaptace je zase něco jiného. Víc, že k tomu říct nemůže, protože ve smlouvě, kterou podepsal, jsou tvrdé postihy. Kdyby remcal, zasáhlo by ho to na jeho druhém nejcitlivějším místě. Peněžence. To první je ješitnost.
Ještě ad Sapkowski
0 0
reagovat
No, a to ještě nevíme, co vyvede Amazon s Pánem prstenů... :D
23438
No, a to ještě nevíme, co vyvede Amazon s Pánem prstenů... *:D*
0 0
reagovat

Poslední vývoj

Poslední vývoj je následující: vyhlášení castingu na Ciri již není nadále dostupné. Netflix zastavil oficiální Twitter k Zaklínači. Hissrichová to doprovodila svými plky o tom, jak si prošla svou zkouškou trav – haha. Že by změnila názor, zapomeňte, je to tězkokaliberní SJW, přesvědčená o své pravdě - diverzita nade vše! Na což mimochodem upozorňovali fanoušci už od začátku. Zjevně oprávněně. Jediná šance na změnu je, že by si někdo z vedení Netflixu všiml hrozícího průšvihu a přitáhl jí otěže. Jít proti fandomu nemusí být moudré.
23437
Poslední vývoj je následující: vyhlášení castingu na Ciri již není nadále dostupné. Netflix zastavil oficiální Twitter k Zaklínači. Hissrichová to doprovodila svými plky o tom, jak si prošla svou zkouškou trav – haha. Že by změnila názor, zapomeňte, je to tězkokaliberní SJW, přesvědčená o své pravdě - diverzita nade vše! Na což mimochodem upozorňovali fanoušci už od začátku. Zjevně oprávněně. Jediná šance na změnu je, že by si někdo z vedení Netflixu všiml hrozícího průšvihu a přitáhl jí otěže. Jít proti fandomu nemusí být moudré.
Poslední vývoj
0 0
reagovat

Nirnaeth

Tak Poláci taky nebyli žádní svatouškové (Ukrajinci, Rusíni a další by mohli vyprávět)... ale jinak souhlas.
23436
Tak Poláci taky nebyli žádní svatouškové (Ukrajinci, Rusíni a další by mohli vyprávět)... ale jinak souhlas.
Nirnaeth
0 0
reagovat
Podepisuju se pod nespokojené ohlasy. A jen bych dodala, že je mi teď polských fanoušků docela líto. Američani jako by si nebyli schopní připustit, že i běloch může být kvůli svému původu utlačován. Nejsem odborník na historii, ale myslím, že Polsko má za sebou staletí vměšování a invaze zvenčí a že si Poláci zažili, jaké to je být podřadnou vrstvou obyvatel ve vlastní zemi - viz Trojí dělení Polska. Myslím, že Sapkowski z téhle historické zkušenosti do značné míry čerpal, a i proto je ta série v Polsku tak populární.

Takže přebarvit postavu sice smyšlenou, ale v příběhu čerpajícím z takové historie a z místního foklóru, mi přijde jako docela urážka. A ignoraci a "rasismus" vidím spíš na straně amerických tvůrců. Vždyť to je podobná situace, jako by si vzali fantaskní příběh čerpající třeba z kultury amerických indiánů, ale mysleli si, že to neosloví dost lidí, tak by je nahradili černochy... to by jim u nich asi neprošlo. Ale zkrátka Poláci jsou bílí, tak proč to nezměnit, že ano...:-
23435
Podepisuju se pod nespokojené ohlasy. A jen bych dodala, že je mi teď polských fanoušků docela líto. Američani jako by si nebyli schopní připustit, že i běloch může být kvůli svému původu utlačován. Nejsem odborník na historii, ale myslím, že Polsko má za sebou staletí vměšování a invaze zvenčí a že si Poláci zažili, jaké to je být podřadnou vrstvou obyvatel ve vlastní zemi - viz Trojí dělení Polska. Myslím, že Sapkowski z téhle historické zkušenosti do značné míry čerpal, a i proto je ta série v Polsku tak populární. Takže přebarvit postavu sice smyšlenou, ale v příběhu čerpajícím z takové historie a z místního foklóru, mi přijde jako docela urážka. A ignoraci a "rasismus" vidím spíš na straně amerických tvůrců. Vždyť to je podobná situace, jako by si vzali fantaskní příběh čerpající třeba z kultury amerických indiánů, ale mysleli si, že to neosloví dost lidí, tak by je nahradili černochy... to by jim u nich asi neprošlo. Ale zkrátka Poláci jsou bílí, tak proč to nezměnit, že ano...*:-*
0 0
reagovat

2 Hairy Ass

Ne, protože píšou scénář američtí experti, bude Emhyr Ind a Pavetta Mexičanka 8)
23434
Ne, protože píšou scénář američtí experti, bude Emhyr Ind a Pavetta Mexičanka *8)*
2 Hairy Ass
0 0
reagovat
Takže z Pavetty nebo Emhyra bude černoch, aby to nějak vysvětlili? A pak tam bude běhat černoška s bílými vlasy a bude se tvářit, že do té společnosti naprosto zapadá... No, ještě že alespoň Poláci udělali tu herní trilogii...
23433
Takže z Pavetty nebo Emhyra bude černoch, aby to nějak vysvětlili? A pak tam bude běhat černoška s bílými vlasy a bude se tvářit, že do té společnosti naprosto zapadá... No, ještě že alespoň Poláci udělali tu herní trilogii...
0 0
reagovat
chvilka satiry: Nebojte, ve Velké Británii jsou bílí lidé minoritou.
23432
chvilka satiry: Nebojte, ve Velké Británii jsou bílí lidé minoritou.
0 0
reagovat
Cavill je super ve vsem, nerozumite tomu...
23431
Cavill je super ve vsem, nerozumite tomu...
0 0
reagovat
Díky, ani jsem nedoufal, že to někdo napíše. Za mne souhlas. V té knize UŽ JE RASISMUS ODSOUZENÝ. Konkrétně zacházení s nelidmi (kdo to nečetl). Černoška navíc to nevyřeší, jen celý problém zesměšní. Černoška s bílými vlasy? Věděl bych i o herečce, naposled jsem takovou postavu zahlédl v prvních X-menech ;)
23430
Díky, ani jsem nedoufal, že to někdo napíše. Za mne souhlas. V té knize UŽ JE RASISMUS ODSOUZENÝ. Konkrétně zacházení s nelidmi (kdo to nečetl). Černoška navíc to nevyřeší, jen celý problém zesměšní. Černoška s bílými vlasy? Věděl bych i o herečce, naposled jsem takovou postavu zahlédl v prvních X-menech *;)*
0 0
reagovat
co se Cavilla týče ... v Krycí jméno UNCLE byl super skoro stejně jako v MI6. Jen ten film zapadl. U supermanů nemá moc co hrát, obzvláště když pracuje s tak stupidním scénářem. :D

Ta myšlenka Asiatů jako Elfů mi navadí, naopak by to bylo celkem fajn. Teda pokud seženou nějaké vysoké :D

Ciri - já si ji představuju jako drobnou pihovatou holčičku ... černošku prosím ne, ale jinak je mi to asi jedno. Všichni budou brblat teď, dva roky před premiérou, ale věřím, že při premiéře budeme zažraně hltat každou minutu. Pokud vím nepůjde o doslovné knižní ani herní adaptace. Určitá volnost tu uchopení příběhu tu je a skutečnost, že se seriálem vypomáhá sám Sapkowsky mě uklidňuje o to víc.:+
23429
co se Cavilla týče ... v Krycí jméno UNCLE byl super skoro stejně jako v MI6. Jen ten film zapadl. U supermanů nemá moc co hrát, obzvláště když pracuje s tak stupidním scénářem. *:D* Ta myšlenka Asiatů jako Elfů mi navadí, naopak by to bylo celkem fajn. Teda pokud seženou nějaké vysoké *:D* Ciri - já si ji představuju jako drobnou pihovatou holčičku ... černošku prosím ne, ale jinak je mi to asi jedno. Všichni budou brblat teď, dva roky před premiérou, ale věřím, že při premiéře budeme zažraně hltat každou minutu. Pokud vím nepůjde o doslovné knižní ani herní adaptace. Určitá volnost tu uchopení příběhu tu je a skutečnost, že se seriálem vypomáhá sám Sapkowsky mě uklidňuje o to víc.*:+*
0 0
reagovat
Ačkoliv mě většinou šachování s tím, jaké barvy je ta která postava, nechává chladným a nemám s tím problém, tohle by byla silná káva. Ani ne proto, že "Ciri bude prostě černoška/asiatka/whatever", ale že je to proti předloze už z principu. Nejde o to, že Ciri je popisovaná v předloze jako vyloženě světlý severský typ, ale celou ságou se silně prolínaly motivy rasismu - to prostě bylo v knihách (i hrách) velké téma. Lidi vs. nelidi, Scoia'tael, atd. Neumím si představit, jak to bude fungovat, když se tohohle bude účastnit černá Ciri.

Ale co je nejvíc k nasrání je ta hyperkorektnost - to, že prostě pro Ciri chtějí za každou cenu holku, která není bílá. Ještě bych pochopil, kdy černošku nebo asiatku obsadili proto, že na castingu všechny převálcovala a tak ji prostě vzali. Ale učelově hledat nebělošku jen proto, aby to bylo politicky korektní v dnešní době, a předloha tím pádem letí oknem, to mi hlava nebere.

Je takový problém si tam přidat třeba novou vedlejší postavu, která bude černoch / asiat? Proč místo toho překopávat to, co bylo dané?
23428
Ačkoliv mě většinou šachování s tím, jaké barvy je ta která postava, nechává chladným a nemám s tím problém, tohle by byla silná káva. Ani ne proto, že "Ciri bude prostě černoška/asiatka/whatever", ale že je to proti předloze už z principu. Nejde o to, že Ciri je popisovaná v předloze jako vyloženě světlý severský typ, ale celou ságou se silně prolínaly motivy rasismu - to prostě bylo v knihách (i hrách) velké téma. Lidi vs. nelidi, Scoia'tael, atd. Neumím si představit, jak to bude fungovat, když se tohohle bude účastnit černá Ciri. Ale co je nejvíc k nasrání je ta hyperkorektnost - to, že prostě pro Ciri chtějí za každou cenu holku, která není bílá. Ještě bych pochopil, kdy černošku nebo asiatku obsadili proto, že na castingu všechny převálcovala a tak ji prostě vzali. Ale učelově hledat nebělošku jen proto, aby to bylo politicky korektní v dnešní době, a předloha tím pádem letí oknem, to mi hlava nebere. Je takový problém si tam přidat třeba novou vedlejší postavu, která bude černoch / asiat? Proč místo toho překopávat to, co bylo dané?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se