Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7 seriálů, které sledovat když teď nemůžete do kina


ikona
Sam.Vimes
high fidelitykiddingkingdomnew popeoutsidertopwestworldzerozerozero
Kina se zavírají nebo omezují provoz, premiéry se odkládají. Na co koukat doma? 

V rámci prevence epidemie jsou teď značně omezovány kulturní akce a kina zavírají úplně nebo výrazně omezují kapacitu projekcí, některé filmy dokonce odsouvají data svých premiér. Situace venku se mění s každým dnem, tak jako tak si ale můžete dopřát porci audiovizuální zábavy v pohodlí a bezpečí domova. A na následujících řádcích vám doporučíme, k jakým seriálům teď aktuálně směřovat pozornost:

Outsider
Minisérie podle románu krále hororu Stephena Kinga. Vyšetřování vraždy malého chlapce nejdříve vypadá naprosto jednoznačně, jenže pak si začnou protiřečit přímé důkazy a tím podivnosti jen začínají. Na začátku Outsider evokuje True Detective, pak se ale stáčí právě k nadpřirozenému zlu, o kterém se u Temného případu jen teoretizovalo. Benu Mendelsohnovi a Cynthii Erivo v hlavních rolích není co vytknout a celkovou pochmurnou atmosféru dokreslují barevné palety utopené v šedavých odstínech a znepokojivé hudební motivy. Jen těch deset epizod je vzhledem k materiálu příliš.


The New Pope (Nový papež)
Sorrentino navazuje na výborného Mladého papeže s Judem Lawem. Pius XIII. leží v kómatu a nevypadá to, že by se měl probudit, jenže Vatikán potřebuje svatého otce. A tak nastupuje na scénu John Malkovich. Pokračování je snad ještě lepší než Sorrentinova první výprava do srdce katolické církve. Nový papež je ve své podvratnosti ohromně zábavný, Malkovichovy dialogy jsou přímo brilantní a vizuálně minisérie přímo hýří záběry, které by se daly hned zarámovat a pověsit na stěnu. Navíc jsou Papežové ze Sorrentinovy tvorby nejdiváčtější, takže je klidně zkuste i v případě, že vám jeho filmy nesedly.


ZeroZeroZero (Nula Nula Nula)
Patříte mezi fanoušky drsné italské gangsterky Gomora nebo vám sedlo pokračování Sicaria? Tak právě vás by měla zaujmout pod radarem malinko se pohybující minisérie Nula nula nula, jež má se zmiňovanými projekty společného tvůrce a režiséra v jedné osobě, Stefana Sollimu. I v jeho novince pak poznáte režisérův nekompromisní rukopis. Série odhaluje svět obchodu s kokainem a nahlédneme v něm téměř do všech vrstev tohoto nelegálního byznysu od italských kmotrů přes drobné dealery až po zprostředkovatele. A je to opět velmi syrové, drsné a s divákem se Sollima rozhodně nepáře. Hlavně se však může projekt pochlubit precizním scénářem i zajímavým obsazením v čele s Gabrielem Byrnem a Danem DeHaanem. (Spooner)


High Fidelity
Seriálová variace na film Všechny moje lásky, resp. na jeho původní knižní předlohu. Místo Johna Cusacka tady obchod s deskami vede Zoë Kravitz, témata lásky k hudbě a lásky vztahové ale zůstávají, stejně tak sestavování žebříčků o obojím. Da'Vine Joy Randolph v jedné z vedlejších rolí je sice spíš otravná než vtipná a místy seriál přepadává přes onu hranici pozérství, na níž vyhraněné žebříčkování zákonitě balancuje. Ve výsledku ale High Fidelity nabízí příjemnou hudebně-romantickou dramedy s výbornou Zoë, jež v hlavní roli často mluví přímo k divákům.


Kidding (K smíchu)
Moderátor pořadu pro děti Jeff Pickles se špatně vyrovnává s tragédiemi v osobním životě a jeho negativní emoce, jež dlouho potlačoval, teď dosahují kritického bodu. Ten kontrast neobyčejně laskavého muže a nelaskavého reálného světa, v němž žije, tady funguje dokonale. Kidding je vtipné, absurdní, ale taky hořké a v mnohém originální. A Jim Carrey zase jednou dokazuje, že není jen gumovým ksichtem, ale že je to taky zatraceně dobrý herec.


Kingdom
Už jsem to zmiňoval v nedávném traileru na druhou řadu, ale klidně to napíšu ještě několikrát. Korejský seriál Kingdom je jednou z nejvíce přehlížených pecek minulého roku, kterou by měl dohnat (nejen) každý fanoušek zombie tématiky. Kousek ukazující, jak by to v korejském středověku vypadalo při nákaze nemrtvých, je sice ve svém úvodu malinko roztříštěný a zmatený, jakmile ovšem od druhé epizody začne jít do tuhého, už se ve zběsilém tempu v podstatě nepoleví. Kingdom je totiž parádní směsicí adrenalinové a skvěle zrežírované akce, boje o přežití a politických pletich jak ze Hry o trůny. Jen tady přiběhne ta nemrtvá hrozba o pár sérií dřív a zanechá vlastně i podstatně krvavější paseku. A jelikož druhá sezóna začíná stylově v pátek třináctého, kdy jindy tuhle krvavou lahůdku dohnat, než právě teď. (Spooner)


Westworld
Ambiciózní a velkolepé sci-fi ve westernovém kabátku se spletitými scénáři, áčkovými herci a špičkovým hudebním podkresem od Ramina Djawadiho. První řada seriálu od Jonathana Nolana nás nadchla, druhá už byla rozporuplnější (byť mně osobně se líbila také). V třetí řadě to Westworld zkouší zase jinak, přidává nové tváře a vydává se z prostředí zábavního parku dál ven. První epizody se dočkáme příští týden.


Bonus
Anebo místo seriálových novinek dožeňte nějaké starší kousky. Inspirovat se můžete třeba v našich výročních žebříčcích nejlepších nových seriálů a minisérií z posledních pár let:

TOP 7: Nejlepší nové seriály roku 2019
TOP 5: Nejlepší nové seriály roku 2018
TOP 5: Nejlepší nové seriály roku 2017
TOP 5: Nejlepší nové seriály roku 2016

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace