Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velký přehled comicsových seriálů


ikona
Sam.Vimes
comics
Průvodce po všem comicsovém na obrazovkách. Na co koukat a s čím neztrácet čas? 

Comicsoví hrdinové se poslední roky čím dál tím častěji prohánějí nejen na filmových plátnech, ale i na obrazovkách televizí. A nejen že se jejich řady neustále rozšiřují, ono jim to šlape čím dál tím lépe i po kvalitativní stránce. Na jednu stranu tak comicsoví fanoušci nemusí automaticky koukat na všechno, kde se chodí v barevných kostýmech, ale mohou si dovolit vybírat, a na druhou stranu i diváci, kteří comicsům na papíře neholdují, mají příležitost to kvalitnější z nich ochutnat v televizi. V tomto výběru vám nastíníme z čeho všeho můžete v rámci v současnosti vysílaných hraných comicsovek vybírat a zkusíme vás nasměrovat k sériím, jež byste si mohli užít. Dojde na superhrdiny potírající zločin, batmanovské počátky i obyčejné smrtelníky snažící se o přežití ve světě zombie apokalypsy. A pokud by vám to i tak bylo málo, vězte že se chystá ještě mnoho dalšího – marvelovští Luke Cage, Iron Fist, Punisher a týmovka Defenders od Netflixu, spin-off Agents of SHIELD s Mockingbird a Hunterem nazvaný Most Wanted, kultovní fantasy/western/road trip Preacher nebo horor o vymítání démonů Outcast podle předlohy od otce Živých mrtvých Roberta Kirkmana.

Agents of SHIELD

Nakladatelství: Marvel
Stanice: ABC
Kolik toho je: vysílá se 3. řada

Agent Phil Coulson pomohl stmelit partu rozhádaných individuí v superhrdinský tým Avengers a pak se přesunul z plátna na malou obrazovku, kde dal dohromady malý tým elitních agentů organizace SHIELD. Jaké to je být obyčejným smrtelníkem ve světě supervojáků a bohů? Od Agentů SHIELDu jsme čekali hodně, jednak kvůli veleúspěšným Avengers, jednak kvůli angažmá geekovského oblíbence Josse Whedona. Čekalo nás ale vystřízlivění v podobě daleko obyčejnější podívané než jsme doufali a i ten Joss se kromě pilotu na seriálu skoro nepodílel. Věrné diváky však čekal ještě jeden šťastný zvrat, od dílu provázaného s výtečným druhým Kapitánem Amerikou v druhé polovině první řady totiž seriál nahodil vyšší rychlostní stupeň. A k našemu překvapení vzestupné kvalitativní tendence pokračovaly nejen po zbytek první řady, celou druhou řadu, ale i během aktuální třetí. Tým extrémně sympatických postav, nabušená kontinuální zápletka a dějem nabité epizody si momentálně podávají i slabší z filmových marvelovek. All hail Coulson!

Agent Carter

Nakladatelství: Marvel
Stanice: ABC
Kolik toho je: vysílá se 2. řada

Schopná i krásná agentka Peggy Carter pomáhala Kapitánovi Amerikovi během druhé světové války, po ní se připojí k SSR – organizaci, jež předchází modernímu SHIELDu. Hayley Atwell si svou comicsovou roli po Prvním Avengerovi zopakovala ještě ve vlastním krátkém filmu, pak dostala rovnou celý seriál. Agent Carter se možná nechytá na smrtící tempo současných Agentů SHIELDu, i tak ale nabízí zábavnou retro comicsovku se sympatickými postavami a hezkým rozšířením mytologie marvelovského filmového univerza.

Daredevil

Nakladatelství: Marvel
Stanice:
Netflix
Kolik toho je:
1 řada

Matt Murdock při nehodě přijde o zrak, ostatní smysly se mu ale zbystří natolik, že začne vnímat okolní svět dokonale přesným „radarem“. Svou domovskou čtvrť Hell’s Kitchen zachraňuje přes den jako idealistický právník a v noci jako maskovaný hrdina Daredevil. První série ze spolupráce Marvelu a Netflixu je asi vůbec to nejlepší, co v tomto seznamu najdete. Na Daredevilovi se povedlo prakticky všechno – perfektní casting, luxusně potemnělá a nekompromisní atmosféra, jistá realističnost místo barevné comicsovosti a absolutně dokonalý záporák. Více jsme si snad ani přát nemohli. Druhou řadou nás už pak Daredevil navíc poctí zhruba za necelý měsíc. Očekávání jsou opět na maximu. 

Jessica Jones

Nakladatelství: Marvel
Stanice: Netflix
Kolik toho je: 1 řada

Jessica Jones je bývalá superhrdinka, která pověsila kostým na hřebík a místo toho si otevřela detektivní kancelář. Traumata a vnitřní démony řeší sarkasmem a chlastem, jenže pak se s jedním z démonů minulosti bude muset znovu porvat… a nebude to hezké. Jessica Jones názorově rozděluje redakci, někteří byli zklamáni, jiní ji stavěli na úroveň Daredevila, ne-li ještě výše. Jessica nabídla k superhrdinům příchuť noirové detektivky, drsné pojetí a místo epizodních zápletek jeden provázaný příběh už od prvního dílu. Hlavně se ale mohla pyšnit výborně vykreslenými postavami a svěžím ženským pohledem, který je v comicsovkách pořád nedostatkovým zbožím. Ne každému pomalejší tempo sedlo, ostatním se ale dostalo bohaté divácké odměny.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace