Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velký přehled comicsových seriálů


ikona
Sam.Vimes
comics
Průvodce po všem comicsovém na obrazovkách. Na co koukat a s čím neztrácet čas? 

Comicsoví hrdinové se poslední roky čím dál tím častěji prohánějí nejen na filmových plátnech, ale i na obrazovkách televizí. A nejen že se jejich řady neustále rozšiřují, ono jim to šlape čím dál tím lépe i po kvalitativní stránce. Na jednu stranu tak comicsoví fanoušci nemusí automaticky koukat na všechno, kde se chodí v barevných kostýmech, ale mohou si dovolit vybírat, a na druhou stranu i diváci, kteří comicsům na papíře neholdují, mají příležitost to kvalitnější z nich ochutnat v televizi. V tomto výběru vám nastíníme z čeho všeho můžete v rámci v současnosti vysílaných hraných comicsovek vybírat a zkusíme vás nasměrovat k sériím, jež byste si mohli užít. Dojde na superhrdiny potírající zločin, batmanovské počátky i obyčejné smrtelníky snažící se o přežití ve světě zombie apokalypsy. A pokud by vám to i tak bylo málo, vězte že se chystá ještě mnoho dalšího – marvelovští Luke Cage, Iron Fist, Punisher a týmovka Defenders od Netflixu, spin-off Agents of SHIELD s Mockingbird a Hunterem nazvaný Most Wanted, kultovní fantasy/western/road trip Preacher nebo horor o vymítání démonů Outcast podle předlohy od otce Živých mrtvých Roberta Kirkmana.

Arrow

Nakladatelství: DC
Stanice: CW
Kolik toho je: vysílá se 4. řada

Floutkovský playboy Oliver Queen se po 5 letech co byl prohlášen za mrtvého vrací domů, změněný, zdrsnělý a pevně rozhodnutý své zločinem prolezlé město zachránit, i kdyby kvůli tomu měl osobně nasázet šípy do každého místního kriminálníka. Arrow byl v roce 2012 vlastně prvním ze seriálů oné nové comicsové vlny budující propojené vesmíry. I přes poněkud prkenný herecký výkon Stephena Amella se sahalo až k nadneseným přirovnáním k Batman začíná. Jasně, Arrow proti němu ztrácel na hercích, rozpočtu i scénářích, jenže místo intervalu několika let nabízel maskovaného mstitele každý týden. Sympatická realistická uzemněnost nalákala i spoustu diváků, kteří by jinak comicsovku převedenou z papírových stránek na obrazovku v poměru 1:1 neskousli, přitom ale bavila i věrné fanoušky. Od té doby začal Amell trochu líp hrát, postupně se přidávalo víc a víc nadpřirozených či sci-fi prvků a přibyly dokonce dva spin-offy. Po nadmíru zábavné druhé řadě a potemnělejší třetí je aktuální čtvrtá zase o něco comicsovější, kostým mezitím navlékly skoro všechny vedlejší postavy a mírně upadající zápletky i dialogy naznačují, že Arrow už má svá nejlepší léta za sebou.

Flash

Nakladatelství: DC
Stanice: CW
Kolik toho je: vysílá se 2. řada

Forenzní analytik Barry Allen při výbuchu urychlovače částic získá schopnost superrychlosti. Zároveň ale schopnosti nabyde i spousta dalších individuí méně čistého charakteru, kterým tak Barry musí jako maskovaný hrdina Flash čelit. Oproti svému bratříčkovi Arrow měl Flash rychlejší (ha! jak příhodné) a jistější rozjezd, stejný tým tvůrců tady zúročil své zkušenosti s lučištníkem. Flash jen oproti němu odlehčenější a nebojí se daleko větší porce comicsových prvků a sci-fi vědy. Jejich vzájemné cross-overy jsou pak malou náplastí za teprve teď se rozjíždějící filmové DC univerzum a Justice League. Těžko říct jak si povede za dva roky, při střetu současné 2. řady Flashe a 4. řady Arrow však vyhrává šarlatový rychlík.

Legends of Tomorrow

Nakladatelství: DC
Stanice: CW
Kolik toho je: vysílá se 1. řada

Člen tajemných vládců času Rip Hunter dává dohromady tým hrdinů i antihrdinů ze světa Arrow a Flashe, aby napříč časoprostorem bojovali proti nesmrtelnému tyranovi Vandalu Savageovi. Třetí přírůstek do malého DC univerza stanice CW se s ničím nepáře a rovnou na diváka vypálí cestování časem, televizního Iron Mana a reinkarnované egyptské polobohy. Naštěstí jsou si ale tvůrci dobře vědomi s čím pracují a díky patřičně odlehčenému podání servírují místo pitomého mišmaše zábavnou comicsovou týmovku.

Supergirl

Nakladatelství: DC
Stanice: CBS
Kolik toho je: vysílá se 1. řada

Kara Zor-El byla vyslána na Zem, aby chránila svého mladšího bratrance, během letu se ale cosi pokazilo a ona tak dopadla do cíle až o několik let později, kdy už její tou dobou slavný bratranec žádnou ochranu nepotřeboval. Ze Supermana se stal fenomén, ale ani zdaleka se nejedná o jediného Kryptoňana na Zemi a jelikož Clark Kent nemůže být na všech místech najednou, je na mlaďoulinké Kaře, aby se postarala o své město ve chvílích, kdy ji bude potřebovat. Zní to cheesy, je to cheesy. Stanici CBS to ale netrápí, Supergirl zatím ve své první řadě táhne, Melissa Benoist je castingovou trefou do černého a televizní divák si pod nánosem všech těch ultra těžkých dramat občas potřebuje trochu ulevit, odpočinout. V tomhle případě si zalétat s nesmírně roztomilou adolescentkou, která s oblibou dlabe pizzu zatímco dohání Game of Thrones nebo ráda hledá ty správné kombinace mini-sukní s přiléhavými svetříky. Guilty-pleasure nikdy nebylo tak málo guilty a tak moc pleasure. (do_Od)

Gotham

Nakladatelství: DC
Stanice: Fox
Kolik toho je: vysílá se 2. řada

Prequel Batmana nám ukazuje slavné comicsové město v dobách, kdy byl Bruce Wayne ještě ukňouraným puberťákem a Jim Gordon dělal na místním zkorumpovaném okrsku své první policejní krůčky. Jenže seriál, který má sloužit zejména jako origin slavných postav a záporáků, místo temného a drsného pojetí připomínal ve své první řadě spíše nesourodý guláš, do něhož se tvůrci snažili těžkopádně naroubovat co nejvíce slavných charakterů, aniž by jejich účast dávala aspoň trochu smysl. Druhá řada ale velmi výrazně přidala na obrátkách a hodně tomu pomáhá také fakt, že se scenáristé tentokrát v první polovině soustředili pouze na jednu hlavní zápletku. Nezajímavé postavy ustoupily většinou do pozadí a akcí ani sympatickými zvraty se nešetří. Navíc je tu jako bonus výtečný Tučňák v podání Robina Taylora, hláškující Donal Logue a stále cute Morena Baccarin. Gotham tak ve své druhé sérii konečně plní fanouškovská očekávání a je tou správně drsnou comicsovou zábavou. Společně s Agenty SHIELD a Flashem asi momentálně nejlepší žánrový kousek na celostátních stanicích. (Spooner) 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace