Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Velký přehled comicsových seriálů


ikona
Sam.Vimes
comics
Průvodce po všem comicsovém na obrazovkách. Na co koukat a s čím neztrácet čas? 

Comicsoví hrdinové se poslední roky čím dál tím častěji prohánějí nejen na filmových plátnech, ale i na obrazovkách televizí. A nejen že se jejich řady neustále rozšiřují, ono jim to šlape čím dál tím lépe i po kvalitativní stránce. Na jednu stranu tak comicsoví fanoušci nemusí automaticky koukat na všechno, kde se chodí v barevných kostýmech, ale mohou si dovolit vybírat, a na druhou stranu i diváci, kteří comicsům na papíře neholdují, mají příležitost to kvalitnější z nich ochutnat v televizi. V tomto výběru vám nastíníme z čeho všeho můžete v rámci v současnosti vysílaných hraných comicsovek vybírat a zkusíme vás nasměrovat k sériím, jež byste si mohli užít. Dojde na superhrdiny potírající zločin, batmanovské počátky i obyčejné smrtelníky snažící se o přežití ve světě zombie apokalypsy. A pokud by vám to i tak bylo málo, vězte že se chystá ještě mnoho dalšího – marvelovští Luke Cage, Iron Fist, Punisher a týmovka Defenders od Netflixu, spin-off Agents of SHIELD s Mockingbird a Hunterem nazvaný Most Wanted, kultovní fantasy/western/road trip Preacher nebo horor o vymítání démonů Outcast podle předlohy od otce Živých mrtvých Roberta Kirkmana.

Lucifer

Nakladatelství: Vertigo (DC)
Stanice: Fox
Kolik toho je: vysílá se 1. řada

Lucifer opustí peklo a otevře si bar v Los Angeles (kde taky jinde). Pak znuděný padlý anděl narazí na detektivku, která ho zaujme svou imunitou vůči jeho schopnostem a tak jí začne pomáhat s vyšetřováním. Předloha patří k tomu nejlepšímu, co může comicsové médium i žánr temné fantasy nabídnout, seriál si z ní bohužel nebere prakticky nic. I tak by ale mohl být obstojně zábavným mixem Castlea a Constantinea, po pár dílech to ale zatím spíš vypadá, že bude plýtvat i tímto potenciálem. Tom Ellis si ovšem hlavní roli užívá na maximum, uvidíme kam se Lucifer posune koncem sezóny.

iZombie

Nakladatelství: Vertigo (DC)
Stanice: CW
Kolik toho je: vysílá se 2. řada

Liv je sympatická mladá slečna, z níž se však po jedné ošklivé nehodě stane zombie. Aby udržela své nemrtvé choutky na uzdě, nesežrala všechny okolo a nestala se z ní úplná zombice, začne pracovat v márnici, kde má o denní příděl mozků postaráno. Spolu s konzumováním mozkových pochoutek ovšem nejen, že zůstává tak trochu člověkem, ale získává také vlastnosti a poslední vzpomínky zemřelých. A díky tomu může místnímu detektivovi pomáhat řešit zapeklité případy. S comicsem nemá tato adaptace skoro nic společného. A jak jste asi uhádli, epizodní detektivní případy jsou, zejména kvůli nesympatickému detektivovi, celkem nuda. I přesto se ovšem jedná o slušnou stravitelnou jednohubku s příjemnou dávkou černého humoru a zajímavou hlavní zápletkou, kterou drží ve vodách slabšího nadprůměru zejména neskutečně sympatická Rose McIver v hlavní roli. O žádnou comicsovou povinnost se nicméně ani tak nejedná. (Spooner) 

The Walking Dead

Nakladatelství: Image
Stanice: AMC
Kolik toho je: vysílá se 6. řada

Bývalý šerif Rick Grimes musí ve světě zničeném zombie apokalypsou ochránit svoji rodinu a přátele a během boje o přežití neztratit svoji lidskost. Comicsová předloha patří k tomu nejlepšímu, co se v současnosti vydává, a vysokou úroveň si drží i po více než 150 sešitech. Se seriálem je to trošku složitější. Krátká první řada nabídla skvělou hororovou atmosféru i zajímavé hrdiny a vyostřené konflikty. Ta druhá zase ukecanou nudu a ježdění ve vypulírovaných product placementových autech. V třetí došlo opět ke zlepšení a pak už se to s Živými mrtvými neslo hlavně v duchu lákavých příslibů a jejich konstantního nenaplňování. Proč se seriál topí v břečkách, když by mohl čerpat z takového množství kvalitního materiálu předlohy, je mi záhadou. Obrovská čísla sledovanosti každopádně Živé mrtvé drží na pozici seriálového fenoménu.

Fear the Walking Dead

Stanice: AMC
Kolik toho je: 1 řada

Živí mrtví jsou už dlouhá léta obrovský hit a tak vlastně není divu, že si někdo v AMC konečně řekl, proč dojit jen jednu krávu, když máme k dispozici rovnou celý zombie svět. A tak vznikl spin-off zvaný Počátek konce, ve kterém se parta lidí z města padlých andělů na začátku ocitá přesně v momentě, kdy celá nákaza postupně začne propukat. Ačkoliv se to zprvu zdálo jako dobrý nápad, zhruba v polovině první řady už příběh začal lehce připomínat neduhy svého slavnějšího bratříčka a místo chytře dávkovaných motivů, postav a zápletek ze skutečného světa, servíroval ukecanou nudu s vojáky v uzavřeném komplexu baráčků uprostřed ničeho. Děj se tak víceméně rozjel až během samotného finále, kdy postavy konečně uniknou a vydají se vstříc nejisté budoucnosti. Trochu škoda, trochu jsme to mohli čekat. Zombíků ale není nikdy dost a ať si kdo chce říká co chce, Počátek konce je stále jedním z těch lepších seriálů, kde jediný definitivní způsob jak někoho zabít, je do hlavy. A to chcete. (do_Od)

Powers

Nakladatelství: Icon
Stanice: Playstation
Kolik toho je: 1 řada

Realistický a krutý náhled na svět superhrdinů. Christian Walker přišel o své schopnosti a tak se připojil alespoň k policejní jednotce dohlížející právě na lidi se schopnostmi – tzv. powers. Seriál vychází z autorského comicsu od Briana Michaela Bendise, autora Jessicy Jones nebo jednoho z nejlepších runů Daredevila. Do seriálu se přenesla osobitost a jistý cynický nádech předlohy, bohužel ale v příliš rozvláčném podání. Druhou velkou ranou byl bolestně viditelný nedostatečný rozpočet projevující se chudými triky a natáčením v pár kulisových interiérech, Playstation holt ani náhodou nemá na to, aby mohl konkurovat Neftlixu či Amazonu.

-----

Které comicsové seriály už sledujete? A které by vás lákaly vyzkoušet? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace