Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Vše, co víme o chystaných Defenders


ikona
do_Od
daredevildefendersiron fistjessica jonesluke cagenetflix
Komiksová pecka roku se blíží a tohle jsou věci, které byste o ní měli vědět.  

Marvel to má rozjeté moc hezky. Fáze 3 je v plném proudu a už za rok se budou muset rozprášené zbytky Avengerů postavit jejich doposud asi nejzávažnější hrozbě. S Thanosem prý nebude žádná legrace, zatímco ale tito slavní superhrdinové budou bránit planetu jako takovou, někdo musí udržovat pořádek tady dole. Mezi obyčejnými lidmi, v ulicích, které se jen hemží zločinem. A ne, Batman to nebude.

Na Netflix totiž už letos dorazí jiná komiksová parta. Říkají si Defenders, zase tolik lidí je nezná a rozhodně nejsou tak super. Vlastně jsou to spíš takoví outsideři, lidi z masa a kostí, kteří mezi záchranou svých blízkých a městských čtvrtí, ve kterých žijí, musí zároveň žonglovat i se svými denními životy, prací, kamarády, svou minulostí a vlastně i budoucností. A o žádném z nich se nedá říct, že by nás zatím vyloženě zklamal (byť takový Luke Cage byl příběhově už vyloženě na hraně).

Každopádně osmidílná minisérie o těchto borcích už je nějakou dobu na cestě a tak jsem si řekl, že je na čase, abychom si to všechno hezky shrnuli. A nebojte, tentokrát pofrčíme zcela bez spoilerů.

Zatímco se tady vesele bavíme o Defenders, stále nás ještě čeká příchod posledního člena týmu, Danny Randa. Tenhle mistr bojových umění to neměl z počátku vůbec snadné, zatímco ostatní hrdinové se pořád ještě tak nějak drží při zemi, Iron Fist je celkem dost spirituální, lítají tady slovíčka jako magie a jakmile ho uvidíte v akci, nejspíš budete dost mrkat, co všechno umí. Není divu, že si na něm pár lidí vylámalo zuby, seriál měl původně dorazit už po Jessice Jones, nakonec ho ale vystřídal Cage, jehož popularita závratně vzrostla během účinkování vedle Jessicy.

Chvíli se dokonce uvažovalo o kompletní výměně za Punishera a přesunutí Iron Fista na velké plátno, nakonec se ale tvůrci dohodli, scénář byl konečně hotový a Iron Fist se začal pomalu ale jistě obsazovat. Tónem by měl být o něco lehčí než jeho předchůdci, Danny je koneckonců věčný optimista. Příběh pak bude balancovat mezi povinostmi Danny Randa coby navrátivšího se z mrtvých a jeho alter ega Iron Fista coby ochránce nevinných. Něco mi pak říká, že obojí dlouho kombinovat nezvládne.

Tým? Jaký tým?
Pokud máte dosavadní sólovky všech hrdinů nakoukané, pak si jistě dokážete představit, že ta úvodní spolupráce mezi všemi v týmu nebude úplně jednoduchá. Vlastně to ani nebude přímo spolupráce, minimálně v úvodu nás čekají hádky, morální rozepře i boj o to, kdo vlastně bude stát v čele. Stickova závěrečná slova z teaseru vypuštěném na loňském Comic-Conu koneckonců mluví za vše.

„You think the four of you can save New York? You can´t even save yourselves.“

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace