Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 8: Nejlibovější hudební chvilky Vol. 2


ikona
do_Od
epizodyhudbatop 8
Upgradujte svoje oblíbené seriálové momenty na další level! 

!! Pozor, článek může obsahovat spoilery !!

Tak jsem viděl potřetí Logana. Což, hádám, není úplně věta, kterou byste čekali u volného pokračování článku na téma TOP 8 nejlibovějších hudebních momentů. Jenže věřte tomu nebo ne, soundtrack Marca Beltramiho mi za poslední týden vypálil do hlavy takovou díru, že na mě zkrátka přišla šílená chuť probírat se další tunou hudebních momentů ze seriálů a minisérii, které jsem od posledně shlédl a které byly tak skvělé, že zkrátka a dobře stojí za to vám je poslat dál.

Úvod a pravidla už opakovat nebudu, všechno bylo popsáno v první části, kterou máte v odkazu o něco výše, každopádně jsem pro tentokrát zvolil tak nějak mix všeho (dojde i na instrumentální hudbu) a zároveň si neodpustil jeden zásadní rest, který většina pravidelných čtenářů TVzone a Moviezone bude velmi dobře znát, zbytek by ho ovšem pořád mohl celkem ocenit. A teď už bez dalšího zdržování, Volume 2 je tady! 

Trpaslík - Make Eminem Great Again

Eminem - Without Me

Jako první si nemůžu odpustit jednoduše nejzábavnější scénu z českého seriálu, jakou jsem snad doposud viděl. Trpaslík mě jako celek pobavil, nenadchnul, ale ani neurazil, čtvrtá epizoda byla ovšem od začátku až do konce jedno velké komediální zlato a následující scéna pak působila už jen jako vyložená třešnička na dortu. Řádně sexy dortu, hodí se zmínit. Kdo by to byl řekl, že Eminema takovýmhle způsobem oživi právě český seriál, hm?

Westworld - Teď tady loupíme my

Rolling Stones - Paint it Black 

Taky si pamatujete ten pocit, když se první epizoda dlouho očekávaného Westworldu chýlila ke konci a tvůrci nám poprvé nabídli ochutnávku toho nekompromisního mindfucku, který nám posléze začali dávkovat s čím dál tím pravidelnější frekvencí? Jasně, kdo by si to nepamatoval. Tenhle parádní cover songu Paint it Black se tady zkrátka povedlo vyždímat na maximum a i díky tomu už ho z hlavy jen tak nevyženeme.

River - Zpívej, ty blázne

Tina Charles - I Love to Love

Na tomhle místě to bylo trochu složitější. Na jednu stranu jsem si jistý, že už jsem následující moment někdy zmínil, na tu druhou je ale opakování matkou moudrosti, takže tak. Každopádně intro do seriálu River vás dostane přesně ze tří důvodů.

1. Je nečekaně pozitivní (rozhodně do britské detektivky nejdete s očekáváním carpool karaoke).
2. Pokud se tak již nestalo, objevíte během pár vteřin jak bravurním hercem je Stellan Skarsgard (duh).
3. Důvod čísla jedna je lež (doporučuji si dát ten první díl celý, video naštěstí nic nespoileruje).

Rick a Morty - "Za co seš tady?"  "Za všechno."

Nine Inch Nails - Hurt 

Milujeme Ricka a Mortyho. Prostý fakt, který se tu a tam hodí připomenout. Pevně přitom věřím, že v redakci nejsme sami, koneckonců, k Rickovi si za ty roky už našla cestu pěkná řádka diváků a s příchodem třetí řady ten trend jistě bude pokračovat, každopádně k důvodu, proč o té třetí sérii vlastně píšu. Může za to samozřejmě konec dvojky, který máte níž a obsahuje spoilery, takže si ho pusťte pouze na vlastní nebezpečí. Zároveň je však tak perfektně depresivním klipem k písni Hurt, že se vám z něj chce brečet ještě doteď. Což samo o sobě ještě není nic tak zvláštního, mimořádnost celé sekvenci dává teprve fakt, že ty epizody mají dvacet minut a většinou strávíte devatenáct z toho s úsměvem od ucha k uchu. Jenže ne tady, tady to je ta vzácná výjimka, kdy se tvůrci rozhodli zahrát na emoce a zatraceně, že mi na ně fakt zahráli.

Mimochodem, alternativně jsem ještě zvažoval nejtemnější závěr epizody ever

The Newroom - Všechno bude OK

Coldplay - Fix You

A konečně se dostáváme k onomu restíku. Aaron Sorkin je bůh a jedna hudební pecka ze Studia 60 se dokonce už minule objevila, to mě ale pořád neomlouvá. Newsroom a Fix You je totiž scéna, která by se pravidelně měla nejen objevovat v každém seriálovém žebříčku, ona by je měla rovnou i vyhrávat. Až tak je skvělá, ano. Od přesných herců, po parádní dialogy, až k výborně vygradované pointě, těchto pár minut člověka zkrátka pokaždé dokáže rozemlít a je úplně jedno, kolikrát to viděl. 

Pozůstalí - Svět hoří

Max Richter - November 

Co k tomu dodat, tohle asi nebude zdaleka tolik fungovat na diváky nezasažané kultem Leftovers, o to větší důvod to ale napravit. Následující (spoileroidní) scéna dokonale uzavírá první sérii a po té jízdě, kterou si Kevin na začátku seriálu užil, to byla fakt neskutečná ždímačka emocí. Dopadne to tragicky, nebo z toho bude happy-end? A věřili byste mi, že tu odpověď doteď neznám?

The Crown - Král je mrtev, ať žije královna

Rupert Gregson-Williams - Duck Shoot

Důvod číslo dvě, proč tohle pokračování vzniklo. The Crown má fakt vražedný soundtrack, to znamená, že jakmile se někdo rozhodně zatlačit na pilu, je to hodně silný zážitek. V tomhle případě to je (a tohle snad pro nikoho spoilery nebudou) smrt krále a především otce mladé Elizabeth, z jejíhož zpracování mě mrazí ještě teď. Tolik emocí, taková tíha, bloody hell!

Hra o trůny - Když se kolo konečně zlomí

Ramin Djawadi - Light of the Seven

No a jsme u konce a co bychom to byli za poctivý seriálový web, kdybychom nezmínili Hru o trůny. Sedmá řada stále v nedohlednu (léto je hrozně daleko) a očekávání jen rostou a rostou. Své na tom dělá i fakt, že šestou sérii považujeme za možná nejlepší doteď a následující božské intro k desáté epizodě to akorát podtrhuje. Ano, tu scénu jsem si loni přehrál víckrát než se odvážím přiznat, o to víc si myslím, že tady zkrátka nesmí chybět. 

No a teď je jako obvykle řada na vás. Nějaké nové hudební momenty, o které se chcete s ostatními podělit? Diskuze je jenom vaše. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace