Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Netflix, Louis C.K. a králové komedie


ikona
do_Od
dave chapellelouis c.k.netflix
Dave Chappelle, Louis C.K. a další komici míří na Netflix. Proč tomu tak je a jak se jim daří? 

Nevím, jestli jste to už postřehli, ale Netflix kromě vlastní filmové a seriálové tvorby nabízí nejen širokou škálu vlastnoručně produkovaných dokumentů (z nichž jeden jsme tu před časem dokonce zrecenzovali a na jeho nepřímé pokračování se z nějakého důvodu poměrně dost těšíme...ehm), ale především komediálních stand-upů, které se v posledních měsících staly terčem mnohých zákulisních debat. Proč? To se dozvíte na následujících řádcích. Protože však holá fakta (a místy taky mírné spekulace) mohou v některých případech působit trochu nudně (a v extrémních případech pak rovnou vést ke změně četby, a to teda fakt nechci), připojil jsem zároveň taky postřehy z celkem tří výše zmíněných vystoupení, a něco mi tak říká, že za tyhle kratičké minirecenze by vám už těch pár minutek nad tímto článkem stát mohlo. Co říkáte, máme deal? Paráda!

A zpátky k Chappellovi. Kdybych v sobě našel alespoň ždibek odvahy, nebo spíš kdybych v Amy Schumer našel alespoň ždibek lidskosti, asi by teď na tomhle místě byl její výstup. Jenže osud tomu chtěl jinak a tak z Amy Schumer udělal odpornou blbou krávu, o které potřebujete vědět jen to, že chtěla hrát novodobou Barbie a díkybohu jí to nevyšlo. Svět tak zůstal alespoň částečně v pořádku. Každopádně, místo ní se v téhle části raději budeme věnovat Daveovu druhému vystoupení, tentokrát z Austinu, hlavního města státu Texas. To je tam, jak se rodí rasismus, většina republikánů a vůbec všech, kteří spí doma s polštářem pod zbraní.

Tohle vystoupení je ovšem slabší hned v několika ohledech. Zaprvé se blbě dělá sranda z idiotů, pakliže ti idioti pravděpodobně tvoří většinu vašeho publika, a zadruhé v něm Dave stráví asi půl hodiny kecáním o Kevinu Hartovi. Pokud vás tedy slabší humor, zbytečné protahování historek a místy trapné pointy v půlce show neomrzí, je poměrně velká šance, že v té druhé budete chtít spáchat sebevraždu. Kevin Hart je totiž taková Amy Schumer s penisem a poslouchat, jaký má tenhle uřvaný osel úspěch, je asi tak zábavné, jako tříska v zadku.

Nicméně zbytek zase takové peklo není. Nejlepší část je ta, během níž se Chappelle rozpovídá trochu o své rodině, o svých dětech a z jeho vyprávění vycítíte jistý level upřímnosti, který v podobných věcech často chybí. Navíc obzvlášť páni si s ním pak budou v ledasčem nejspíš rozumět. Je to tedy zkrátka tak na půl. Pakliže si chcete dát obě jeho vystoupení po sobě, dá se to v klidu snést a rozhodně tím nic neztrátíte. Samostatně do toho ale nechoďte, to už raději dějte na mě a vydržte si na toho posledního pána na holení, s tím je teprve ta pravá zábava! 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace