Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejsledovanější seriály na streamu


ikona
Sam.Vimes
blacklistboss babycriminal mindscrowndisney+grey anatomychirurgovékanclkorunalongmirelovci duchůlucifermandalorianmyšlenky zločincenámořní vyšetřovací službaNCISnetflixnew girlnová holkaofficeozarkpán tygrůshamelessschitts creeksledovanoststreamsupernaturaltiger kingumbrella academyupíří deníkyvampire diariesyou
Jaké seriály v minulém roce slavily největší úspěchy na streamovacích platformách? 

Nedávno jsme tu měli tradiční žebříček nejstahovanějších seriálů minulého roku, teď se podíváme na nejsledovanější seriály přímo na streamovacích službách. Data pocházejí od společnosti Nielsen, jež se měřením sledovanosti dlouhodobě zabývá. V následujících žebříčcích jsou tituly seřazené podle celkového počtu odsledovaných minut. Nielsen vychází pouze z amerického trhu, měří jen čtyři streamovací služby – Netflix, Amazon Prime, Disney Plus a Hulu – a to jen na televizorech, chybí tedy data z počítačů a mobilů. Těch limitací je zkrátka poměrně dost, přesnější data ale dostupná nejsou, vzhledem k tomu, že streamovací platformy svá vlastní čísla sledovanosti nezveřejňují (nebo jen velmi specifické až zavádějící metriky jako „počet diváků, kteří si pustili alespoň dvě minuty daného pořadu“).

Následuje žebříček nejsledovanějších převzatých seriálů na streamovacích službách.

1) The Office (192 epizod) – 57,1 miliard minut
2) Grey’s Anatomy (366) – 39,4
3) Criminal Minds (277) – 35,4
4) NCIS (353) – 28,1
5) Schitt’s Creek (70) – 23,8
6) Supernatural (318) – 20,3
7) Shameless (122) – 18,2
8) New Girl (146) – 14,5
9) The Blacklist (152) – 14,5
10) Vampire Diaries (171) – 14,1

Nielsen sice měřil čtyři platformy, ale co se první desítky prvního žebříčku týče, vystačil by si i s jedinou. Všechny pořady výše má totiž v katalogu Netflix. Seznamu drtivě dominuje americká verze Kanclu, u níž loni američtí diváci v součtu strávili přes 57 miliard minut. Což je přibližně o čtvrtinu víc než u Chirurgů na druhém místě, kteří přitom mají skoro dvojnásobek epizod o dvojnásobné stopáži! Příště ale tento úspěch Netflix nezopakuje, jelikož si Kancl bere zpátky jeho domovská stanice NBC pro svou vlastní platformu Peacock. Následují kriminálky Myšlenky zločince a Námořní vyšetřovací služba, moderní fantasy Lovci duchů a Upíří deníky či sitcom Nová holka. Všechno to jsou pořádně dlouhé seriály, což je v řazení podle odsledované stopáže pochopitelně zvýhodňuje. Chirurgové a Supernatural mají dokonce přes tři sta epizod, zatímco jedině komedie Schitt’s Creek nepřesáhla stovku dílů.


Druhý žebříček obsahuje vlastní seriály streamovacích služeb:

1) Ozark (30 epizod) – 30,5 miliard minut
2) Lucifer (75) – 19,0
3) The Crown (40) – 16,3
4) Tiger King (8) – 15,6
5) The Mandalorian (16) – 14,5
6) The Umbrella Academy (20) – 13,5
7) The Great British Baking Show (65) – 13,3
8) Boss Baby: Back in Business (49) – 12,6
9) Longmire (63) – 11,4
10) You (20) – 11,0

I tady tvrdě vládne Netflix, jehož absolutní dominanci se podařilo narušit pouze Mandalorianovi (Disney+) se Sílou značky Star Wars v zádech. Na prvním místě možná poněkud překvapivě trůní kriminální drama Ozark s Jasonem Batemanem. Následuje fantasy kriminálka Lucifer, kde Netflix koupil první tři řady rozjetého seriálu a sám jej produkoval až od čtvrté série. Stejně je komické, že FOXové zaříznuli seriál, který pak na Netflixu dělá druhá nejvyšší čísla. Ale co čekat od stanice, která zrušila Firefly…


Dále se v žebříčku umístilo královské drama Koruna, komiksovka Umbrella Academy, soutěž v pečení Great British Bake Off nebo seriálové pokračování animovaného filmu Mimi šéf. Asi nejpozoruhodnější položkou je Pán tygrů, bizarní dokument, jenž se v první karanténě stal fenoménem a sledoval ho snad každý. S pouhými osmi epizodami (7 + 1 speciál) dosáhl na víc než 15 miliard streamovaných minut. Desítku uzavírají seriály Longmire a You, jež Netflix podobně jako Lucifera zachránil od jejich původních stanic a nyní s nimi slaví úspěchy.

V diskuzi dejte vědět, co vás v žebříčcích překvapilo a co jste sami sledovali.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace