Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komiksovky od DC se loučí


ikona
Spooner
arowversearrowbatwomancwdcflashlegends of tomorrow
Flash přichází o své komiksové parťáky. 

Když před deseti lety začínal na stanici CW své dobrodružství komiksový lučištník Arrow, kanál zaměrený na teenagery možná ani netušil, jak bohatou zlatou žílu tím trefil. Nejen, že první série byly úspěšné a vlastně i docela povedené, ale producenti v čele s Gregem Berlantim vycítili příležitost a postupně jsme se dočkali zatraceně plodného světa superhrdinů v čele s Flashem či Supergirl i mnoha rádoby velkolepých několikadílných crossoverů. Jenže po pár letech začaly být tyto seriály čím dál lacinější, pitomější a zejména nudnější, a tak tato komiksová bublina začala pomalu splaskávat. A od roku 2020, kdy se s námi rozloučil právě průkopník Arrow, to jde s univerzem od desíti pěti. Sledovanost každým rokem klesá a loni se s námi rozloučila hrdinná Supermanova sestřenka i méně úspěšný Black Lightning. A nyní stanice CW zrušila dvě své zavedené značky doslova během pár hodin a dá se tedy tušit, že doba Arrowverse i DC seriálů na této stanici se asi pomalu chýlí ke konci.

Stopku tak aktuálně dostala po třech řadách podivná Batwoman, u níž se vlastně osobně divím, že vydržela na obrazovkách tak dlouho. Už první série sice stála za starou belu, po odchodu Ruby Rose už se ovšem jednalo místy o nechtěnou parodii, u níž zůstával nad tvůrčími rozhodnutími často rozum stát. Netopýří hrdinka zkrátka nebude chybět asi nikomu. To odchod týmu Legends of Tomorrow možná nějaké fandy mrzet bude. Skupinka superhrdinů cestující časem, světy atd. se totiž vyprofilovala v pořádnou šílenost a v podstatě přiznané guilty pleasure, v němž bylo možné snad naprosto vše. A svým způsobem se tak jednalo o nejbizarnější a zároveň nejnápaditější ze všech DC seriálových kousků. I tato partička to však balí, i když alespoň po úctyhodných sedmi štacích.

Jaké komiksárny tedy na CW aktuálně zbývají? No, z kdysi vydatného portfolia už toho moc není. Stále tu sice máme veterána Flashe, jenž byl nedávno obnoven pro devátou sezónu, ta by ovšem měla být podle spekulací zároveň tou poslední. Stanici tak zbude na skladě pouze Superman a Lois a pubertální Stargirl, která ale operovala spíše mimo zaběhnuté universum a moc díru do světa zatím neudělala. CW pak ještě plánuje novinku Gotham Knights. Zda však při aktuální situaci dostane zelenou, je docela otázka. Je totiž více než zřejmé, že o seriálové universum už nikdo moc nestojí a za projekty této stanice se už začínají čím dál viditelněji zavírat vrátka. A je také vidět, že komiksová stáj DC se bude se svými projekty čím dál víc soustředit na HBO Max. Bude někomu Arrowverse při současné formě vůbec chybět, nebo to měly tyto seriály podle vás zabalit už dávno?

---

Autor: Milan Rozšafný
Foto: CW
Zdroj: CW

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace