Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové střípky: Hra o trůny, Pán prstenů a návrat Ricka k Živým mrtvým


ikona
Sam.Vimes
andrew lincolnhouse of the dragonlittle demonlord of the ringspán prstenůprsteny mocirings of powerrod drakaseriálové střípkythe rookiewalking deadživí mrtví
Nové projekty a adaptace, castingové změny, obnovení i rušení seriálů a další drobné novinky. Tentokrát z Comic-Conu. 

Hlavní novinky a trailery z letošního Comic-Conu jsme si již probrali samostatně (Rod draka, Prsteny moci, Sandman, She-Hulk), plány Marvelu na filmy i seriály v nadcházejících fázích sepsal KarelR tady a přehled zbývajících seriálových trailerů je zde. Zůstává už jen shrnout ostatní novinky.

Dříve hlavní hrdina Živých mrtvých Rick Grimes v podání Andrew Lincolna již před pár lety a sezónami v seriálu zdánlivě zemřel, jen aby pak v tajemné helikoptéře odletěl vstříc sólovým televizním filmům. Z těch ale dosud nic nebylo a nyní již víme, že ani nebude. Ricka totiž čeká minisérie, a to společně s postavou Michonne (Danai Gurira), která se ho později vydala hledat. Jejich opětovné setkání prý nebude úplně jednoduché a budou si k sobě ještě muset znovu najít cestu, nejen doslova. A pak se budou potýkat s bojem proti mrtvým i živým, jak už to ve světě kráčejících mrtvol je zvykem. Minisérie o šesti epizodách by měla dorazit někdy během příštího roku.


Vlajková série zatím skončí posledními osmi epizodami tento podzim. Pracuje se ale i na dalších spin-offech, jednak Isle of the Dead s Maggie a Neganem. Dále pak v Evropě zasazený, zatím nepojmenovaný seriál s Darylem, kde původně měla být i postava Carol, ale její představitelka Melissa McBride projekt ještě během příprav opustila. Oficiálně z logistických důvodů, ale podle všeho prostě po víc než dekádě s Walking Dead už potřebuje pauzu, což je pochopitelné. Oba spin-offy by měly mít premiéru taktéž příští rok. Pro úplnost ještě dodám, že brzy si premiéru odbyde epizodní antologie Tales of The Walking Dead a někdy během letošního nebo příštího roku dostaneme ještě osmou řadu Fear the Walking Dead. Zásoby zombies na AMC jsou zkrátka stejně nevyčerpatelné jako ve světě Živých mrtvých.

Danny DeVito a Arnold Schwarzenegger se sejdou u dabingu animáku Little Demon, který se točí okolo jedné matky a její dospívající dcery. Obě by chtěly žít relativně normální život, což ovšem narušuje otec, samotný Satan, který by měl pro dceru úplně jiné plány. Právě ďábla mluví Dany DeVito, dceru jeho skutečná dcera Lucy DeVito a matku Aubrey Plaza (která je ve skutečnosti o rok mladší než její seriálová dcera… ale co je v dabingu dekáda sem nebo tam). Schwarzeneggerova, pravděpodobně spíš menší, role zatím není známa.


Nathan Fillion a jeho kolegové z kriminálky The Rookie aktuálně natáčejí pátou řadu, zároveň se ale chystá i spin-off The Rookie: Feds o FBI. Oba seriály by měly být propojeny vícero crossoverovými událostmi. A crossover plánuje i Paramount+, poněkud překvapivě se protnou hraný Star Trek: Strange New Worlds a animovaný Star Trek: Lower Decks. Fantasy prequel Rod draka nás zavede 200 let před události Hry o trůny, do vrcholného období rodu Targaryenů. Dál už to s nimi jde jen z kopce. V době začátku seriálu prý mají k dispozici 17 draků a víc jich už mít nikdy nebudou. Jedna z nových seriálových lokací, kterou jsme neviděli ve Hře o trůny, je ostrov zvaný Driftmark. Nachází se poblíž Dračího kamene (Dragonstone), jde o sídlo rodu Velaryonů a prý na něm strávíme celkem dost času. George R.R. Martin ve vskutku šokujícím oznámení přiznal, že Vichry zimy mají trochu zpoždění.


Panel k Rings of Power potvrdil, že trpasličí ženy v jejich seriálu mají vousy (jak se sluší a patří) a princezna Disa je jen výjimkou. Podstatně důležitější je zpráva, že autor hudby k Pánu prstenů Howard Shore složil pro seriál pouze hlavní motiv. O zbytek soundtracku se postaral Bear McCreary (Battlestar Galactica, Black Sails). Zároveň Amazon zveřejnil dvě z McCrearyho kompozic, a to skladby Galadriel a Sauron. K příležitosti Comic-Conu vyšla i sada 22 plakátů.

Kabelovka FX potvrdila pátou řadu pro motorkářské drama Mayans M.C., spin-off Sons of Anarchy. Paramount+ objednal třetí řadu pro animovaný Star Trek: Lower Decks. U Marvelu a Disneyho potvrdili třetí řadu pro antologii příběhů z paralelních vesmírů What If…? Amazon schválil třetí řadu pro fantasy Wheel of Time.

---

Autor: Ondřej Kubín
Foto: HBO, AMC, ABC
Zdroj: Deadline Hollywood

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace