Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších seriálů zbytku roku


ikona
Spooner
1923andorcobra kaikorunapán prstenůprsteny mociseriálytulsa kingWednesdaywillow
Středozemě, předaleká galaxie a Buckinghamský palác. 

Září už je v podstatě tady a s ním se dostáváme nejen naplno do seriálového podzimu, ale také do závěrečné třetiny roku, jež nám nabídne samozřejmě hodně očekávaných a nadějných titulů, které mohou razantně zamotat našimi výročními žebříčky. A že bude sakra z čeho vybírat. Ten nejvíce vyhlížený kousek už si sice zčásti odškrtneme za pár dní, přesto se i ve zbytku abecedně seřazené topky najde solidní várka titulů, na něž jste možná zapomněli, ale rozhodně nám následující měsíce pořádně zpestří. A dojde u nich samozřejmě i na velké značky či silná tvůrčí jména. Ostatně, posuďte sami.


1923

A začneme hned jménem, které v tomto článku rozhodně neslyšíte naposledy – Taylorem Sheridanem. Ten už si totiž na Paramount+ vybudoval seriálové impérium a letošní podzim hodlá opět naplno ždímat svět seriálu Yellowstone. A kromě regulérní páté řady dostaneme i další prequel. Jenže zatímco luxusní westernová minisérie 1883 nás vzala na Divoký západ, 1923 najde další generaci Duttonových v neveselých ekonomických časech Spojených států a kdo ví, možná se tentokrát Sheridan otře i o klasické gangsterky. I když o projektu zatím nevíme mnoho (a já si pořád nejsem jistý, zda Paramount+ avizovanou prosincovou premiéru stihne), kromě Sheridana na sebe novinka láká i luxusním obsazením. V hlavních rolích se totiž objeví Harrison Ford a Helen Mirren. Potřebujete vědět víc?

Andor

Ještě nedávno jsem měl prequel Star Wars: Rogue One za malinko zbytečný a příběh Cassiana Andora mě nechával chladným. Jenže čím víc tvůrci rozkrývají své karty, tím víc se na tento návrat do předaleké galaxie těším. V podání tvůrce Tonyho Gilroye bychom totiž mohli dostat poměrně vážnější a dospělejší podívanou, v níž dojde na první střety odboje s Impériem a zřejmě se dočkáme i poctivého politikaření a řady podrazů. Trailery vypadají skvěle, obsazení se také povedlo a scenáristé mají už dopředu celý příběh promyšlený na uzavřené dvě řady. Jo, tohle by mohlo dopadnout lépe než Boba Fett. A možná i lépe než Obi-Wan Kenobi.

Cobra Kai – 5. série

A teď pro změnu jedna sázka na jistotu. Cobra Kai už dávno překročila stín Karate Kida a servíruje dokonalý mix nostalgie, hravého scénáře, parádních postav a čím dál lepších bitek. Čtvrtá řada pak skončila na samotném vrcholu, z finálního turnaje jsem byl téměř v extázi a od páté série očekávám ty samé pocity. Obzvláště když se do hry připojí další staří známí a nesourodá dvojka Johnny a Daniel musí spojit síly proti Silverovi. Tohle bude zase bingewatching, jak má být.

Idol

Sam Levinson už nám letos vyrazil dech výtečnou druhou sérií Euforie, o svém obrovském talentu a vizuálním cítění nás však bude chtít na konci roku přesvědčit ještě jednou. Novinka nám nabídne příběh popové zpěvačky, která se zaplete s tajemným mužem, z něho se vyklube lídr nebezpečné sekty. Upoutávky jsou pak správně videoklipové, provokativní, intenzivní a samozřejmě i žhavé a sexy! Že by se dcera Johnnyho Deppa Lily-Rose Depp konečně dočkala pořádného hereckého průlomu?

Koruna – 5. série

Netflix už nám sice letos naservíroval Stranger Things, svůj další velký trumf si však drží v záloze. Oceňovaná pecka o britské královské rodině vstupuje do své další fáze a opět se starším hereckým obsazením. Coby královna Alžběta II. se tedy nově představí Imelda Staunton (Dolores Umbridge z Harryho Pottera), princem Philipem bude Jonathan Pryce a princeznu Dianu ztvární Elizabeth Debicki. Tentokrát nás pak čekají 90. léta a vzhledem k tomu, že si v těchto dnech svět připomíná 25 let od smrti Diany, dojde i na rozebírání hodně kontroverzních témat. Nic víc než tu nejvyšší seriálovou kvalitu tady nečekáme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace