Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších seriálů zbytku roku


ikona
Spooner
1923andorcobra kaikorunapán prstenůprsteny mociseriálytulsa kingWednesdaywillow
Středozemě, předaleká galaxie a Buckinghamský palác. 

Září už je v podstatě tady a s ním se dostáváme nejen naplno do seriálového podzimu, ale také do závěrečné třetiny roku, jež nám nabídne samozřejmě hodně očekávaných a nadějných titulů, které mohou razantně zamotat našimi výročními žebříčky. A že bude sakra z čeho vybírat. Ten nejvíce vyhlížený kousek už si sice zčásti odškrtneme za pár dní, přesto se i ve zbytku abecedně seřazené topky najde solidní várka titulů, na něž jste možná zapomněli, ale rozhodně nám následující měsíce pořádně zpestří. A dojde u nich samozřejmě i na velké značky či silná tvůrčí jména. Ostatně, posuďte sami.


Pán prstenů: Prsteny moci

Seriál, bez něhož by tato topka snad ani nemohla vzniknout. Nejočekávanější, ale zároveň asi i nejobávanější seriál posledních let – Pán prstenů: Prsteny moci. Amazon utratil půl miliardy dolarů a po několikaleté přípravě se díky němu naplno vrátíme do světa J. R. R. Tolkiena a zjistíme, co se ve Středozemi dělo ve Druhém věku, co dělala hrdinná Galadriel, jak probíhal Sauronův vzestup či jak došlo k ukování Prstenů moci. Ani těsně před premiérou nevíme, zda se máme bát, nebo těšit. Jedno je ale jisté už teď. Tento víkend se do Středozemě vydáme úplně všichni.

Půlnoční klub

Podzim se nese na Netflixu ve znamení jedné hezké tradice – další minisérie z dílny hororového mistra Mikea Flanagana. I když tentokrát nějak nevím, co od jeho námětu čekat. Půlnoční klub je totiž adaptací young adult románu od Christophera Pikea, v němž budeme sledovat skupinku nevyléčitelně nemocných teenagerů v hospicu. Jenže poté, co jeden z nich za záhadných okolností zemře, začnou se dít hodně divné věci. Vzhledem k Flanaganově režii pak asi můžeme očekávat rozhodně něco víc, než jen spotřební horor pro puberťáky. Minimálně hutná atmosféra je zase zaručena.

Tulsa King

A Sheridan podruhé a možná ještě lákavější. Tulsa King totiž bude gangsterkou, v níž si zahraje drsňák ze všech největších – Sylvester Stallone. Ten ztvární mafiána, jenž je po 25 letech propuštěn z vězení a je svým kápem převelen do Oklahomy, aby se zde staral o jejich aktivity a vybudoval malé impérium. Prostě role pro akční legendu jak dělaná. Sly si pak už v teaseru svůj part hezky užívá a vypadá to, že by se mohl zase jednou dočkat herecké výzvy a pořádně výrazné role. Kdo jiný by mu to měl zvládnout naservírovat než právě Sheridan.

Wednesday

Tim Burton a Addamsova rodina. Nic k sobě snad nepasuje víc, než tahle kombinace. A letos se jí na Netflixu konečně dočkáme. Slavný tvůrce, který se ujal režie všech epizod, nám nabídne příběh oblíbeného sadistické členky neobyčejné rodinky, titulní Wednesday v podání Jenny Ortegy. Seriál pak bude sledovat její studentská léta na škole Nevermore, kde se bude snažit přijít na kloub svým zvláštním schopnostem, tamnímu vražednému řádění a také vyřešit 25 let starou záhadu okolo jejích rodičů. Netflix chce evidentně teen nástupce čarodějnické Sabriny, my snad ale dostaneme i poctivého Burtona.

Willow

Streamovací služba Disney+ neždíme pouze Star Wars či Marvel, ale hodlá oživit i jednu zapadlou fantasy klasiku. Willow bude sequelem stejnojmenného fláku z dílny George Lucase, jenž se bude odehrávat několik let po původním snímku. Jenže jak se z první upoutávky zdá, po příběhové stránce se toho moc nezmění. Zase dostaneme příběh hrdinného trpaslíka, známé proroctví a nezvyklou bandu hrdinů. Disney zde nešetřil rozpočtem, a tak první upoutávka mnohé překvapila svou epickou stránkou. Ano, i po Pánu prstenů a Rodu draka se budou mít fandové fantasy na co těšit.

Ale tím samozřejmě nadílka nadějných titulů nekončí. Čeká nás také šestá série Ricka a Mortyho, potřetí (a možná naposled) dorazí Ted Lasso a Sheridan samozřejmě doručí i ten pátý Yellowstone. Tvůrci Peaky Blinders pak vyrazí do války v novince Rogue Heroes, Guillermo Del Toro představí na Netflixu svůj Kabinet kuriozit, Emily Blunt navštíví Divoký západ v minisérii The English a Charlie Hunnam ze Zákonu gangu v novince Shantaram opět nasedne na motorku. A pokud budeme mít štěstí, tak nám Apple letos k Vánocům nadělí i dlouho očekávaného válečného nástupce Bratrstva neohrožených a Pacifiku Masters of the Air. Na to bych ale raději tolik nesázel. I tak je ale výběr velmi tučný a to jsem ještě určitě na něco zapomněl. Doplňte tedy i vy své favority.

---
Autor: Milan Rozšafný
Foto: Netflix, Amazon Prime, Disney+, Universal Pictures

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace