Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Kdo natočí seriálovou Dunu?

příspěvky 1 - 3 Napsat příspěvek
reaguje na: HotShot
Nedávno jsem zrovna Spasitele dočetl a myslim si, že si film netroufnou. Není tam prakticky žádná akce, což samozřejmě nijak nevadí a kniha je to skvělá, ale to převedení na velký plátno by v tomhle případě moc nedávalo smysl, protože by na to nikdo nepřišel. 
Tady bych byl naopak hodně rád za ten seriál, ale tam by se těžko sehnalo stejný obsazení.
255527
Nedávno jsem zrovna Spasitele dočetl a myslim si, že si film netroufnou. Není tam prakticky žádná akce, což samozřejmě nijak nevadí a kniha je to skvělá, ale to převedení na velký plátno by v tomhle případě moc nedávalo smysl, protože by na to nikdo nepřišel.  Tady bych byl naopak hodně rád za ten seriál, ale tam by se těžko sehnalo stejný obsazení.
255526
1 0
reagovat
reaguje na: spoock
Na jednu stranu bych byl samozřejmě taky rád, kdyby jsme toho viděli víc ze světa Duny. Na druhou stranu ve chvíli, kdy u toho nebude Villeneuve (což na 90% nebude), a studio už by těžilo hlavně ze značky a mohlo by to skončit v rukou prakticky kohokoliv bych to radši nechal jen u toho prvního knižního dílu.

Ta druhá kniha je oproti té první výrazně míň akční a naopak víc filozofická, což dělá to převedení na plátno problematičtější (zvlášť bez Villeneuva) a imho bych se bál, že by měly tendence přidat si tam nějaké vlastní dějové výmysly, aby to udělali pro diváky zajímavější, což je cesta do pekel. Navíc vzhledem k tomu, že jde o přímé pokračování se stejnými postavami, tak by to pak mohlo zanechat hořkou pachuť na celém projektu.

Za sebe by mi nevadilo, kdyby to Denis uchopil kreativně a zpracování celého Spasitele by vměstnal ve formě nějaké 30 sekundové vize na konec druhého filmu (něco jako u Green Knighta), která by byla koláží hlavního tématu druhé knihy (vlastně by jen nahradil ty původní vize, se kterými se na konci knihy Paul pere právě touhle konkrétní). Mohlo by to sloužit jako dobrá tečka, která nijak nemění vyznění prvního knižního dílu a přitom vlastně i ukáže to, co je vlastně epilog příběhu z první knihy.
255526
Na jednu stranu bych byl samozřejmě taky rád, kdyby jsme toho viděli víc ze světa Duny. Na druhou stranu ve chvíli, kdy u toho nebude Villeneuve (což na 90% nebude), a studio už by těžilo hlavně ze značky a mohlo by to skončit v rukou prakticky kohokoliv bych to radši nechal jen u toho prvního knižního dílu. Ta druhá kniha je oproti té první výrazně míň akční a naopak víc filozofická, což dělá to převedení na plátno problematičtější (zvlášť bez Villeneuva) a imho bych se bál, že by měly tendence přidat si tam nějaké vlastní dějové výmysly, aby to udělali pro diváky zajímavější, což je cesta do pekel. Navíc vzhledem k tomu, že jde o přímé pokračování se stejnými postavami, tak by to pak mohlo zanechat hořkou pachuť na celém projektu. Za sebe by mi nevadilo, kdyby to Denis uchopil kreativně a zpracování celého Spasitele by vměstnal ve formě nějaké 30 sekundové vize na konec druhého filmu ([spoiler]něco jako u Green Knighta[/spoiler]), která by byla koláží hlavního tématu druhé knihy ([spoiler]vlastně by jen nahradil ty původní vize, se kterými se na konci knihy Paul pere právě touhle konkrétní[/spoiler]). Mohlo by to sloužit jako dobrá tečka, která nijak nemění vyznění prvního knižního dílu a přitom vlastně i ukáže to, co je vlastně epilog příběhu z první knihy.
255525
0 0
reagují: Jokolo
reagovat
Doufám, že filmová Duna bude trilogie, popř. Spasitele udělají jako minisérii.
255525
Doufám, že filmová Duna bude trilogie, popř. Spasitele udělají jako minisérii.
0 0
reagují: HotShot
reagovat
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se