Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Top 10 minisérií a antologií uplynulé dekády


ikona
Redakce
acsamerican crime storyčernobyldobrá znamenífargogood omenshaunting of the hill housechernobylmladý papežmostsherlocktemný případtoptrue detectivewatchmenyoung pope
Jaké nejlepší minisérie a seriálové antologie byly k vidění za posledních deset let? 

Nejlepší seriály za posledních deset let jsme už vyhlásili a teď přišel čas na slibovanou druhou část žebříčku, nejlepší minisérie. Jak už jsme avizovali minule, rozhodli jsme se sem zařadit i jednotlivé série antologií (např. True Detective, což jsou v podstatě tři samostatné minisérie) a dává nám větší smysl sem zařadit i třeba Sherlocka s jeho řadami po třech epizodách o filmové stopáži. Není to zrovna exaktní věda, ale když si uvědomíte, kolik hlasujících členů Akademie by asi tak dokázalo vysvětlit rozdíl mezi Oscarem za zvuk a za střih zvuku, je to vlastně na profesionální úrovni ;)

TOP 10 SERIÁLŮ UPLYNULÉ DEKÁDY

 

American Crime Story - 1. řada

Jasný důkaz toho, proč je Ryan Murphy na televizním rybníčku tak vyhledávanou a oceňovanou osobností. První sérii ACS o nechvalně známém případu O. J. Simpsona totiž i po letech považuji za jeden z nejsilnějších počinů dekády. Perfektně vystavěný scénář dokázal do naprostých detailů vykreslit celou nechvalně známou kauzu od vyšetřování až po nervy drásající soudní spor, jenž vám nedá vydechnout. A to všechno v naprosto nečernobílém stylu a se zpracováním tolika témat, že je napoprvé všechny nespočítáte. A bezchybné výkony celého (ale jakože fakt celého!) obsazení v čele s nepřekonatelnou Sarah Paulson celou tuto výjimečnou podívanou jenom podtrhují. První příběh ze série American Crime Story je opravdu silným a vtahujícím zážitkem s dokonale vypiplaným scénářem a parádní retro atmosférou. Škoda, že další řada věnující se vraždě Versaceho ve vysoko nastavené laťce nepokračovala. (Spooner)

Fargo - 1. řada

Fargo bratří Coenů patří k nejlepším filmům devadesátých let a série na něm založená byla důstojným navázáním. Původně neměli bratři s minisérií nic společného, ale když viděli pilot a uvědomili si, že se tvůrci Noahu Hawleymu povedlo napodobit atmosféru filmu a přitom stvořit něco svébytného, přidali se jako výkonní producenti. Fargo se vrací do zasněžené Minnesoty, kde ne každý je bílý jako padlý sníh. Nájemný vrah Malvo (Billy Bob Thornton) poradí při náhodném setkání v nemocnici Nygaardovi (Martin Freeman), aby se postavil muži, který ho šikanuje už od školy, což vyústí ve vraždu panovačné manželky a řadu nešťastných příhod. Minisérie tónově rozkročená mezi krimi dramatem a černou komedií a fantasticky zvládající obojí. (krauset) 

 

Good Omens

Dobrá znamení jsou pro fanoušky Terryho Pratchetta a Neila Gaimana splněným snem. Jedná se o výborně zpracovanou adaptaci s perfektně obsazenými hlavními rolemi. David Tenant a Michael Sheen si role užívají na maximum a podivné přátelství táhnoucí se nějakých šest tisíc let jim věříte po jejich první společné scéně. Neilu Gaimanovi se povedlo převést jednu z milovaných knih těchto autorů do série, která si zachovává jak duši, tak humor a nemusí dělat příliš mnoho kompromisů, aby to vše fungovalo na výbornou. Dobrá znamení se tak mohou zařadit mezi seriály, které by měl každý vidět bez ohledu na to, jestli je člověk fanouškem předlohy. Protože i kdyby nebyl, tak po zhlédnutí této minisérie pravděpodobně bude. (Diego.Dorlan)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace