Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších seriálů konce roku


ikona
Spooner
amazonboj o moccowboy bebopdexterhawkeyekolo časumayor of kingstownmidnight massnadacenetflixthe witcherwheel of timey: last manzaklínač
Návraty Geralta či Dextera, ale také příchod sci-fi klasiky a dvojitá dávka Jeremyho Rennera. 

Nezkušený divák by mohl říct, že vzhledem k tomu, že nám do konce roku zbývají poslední čtyři měsíce, už nás příliš mnoho seriálových zážitků už nečeká. Jenže opak je pravdou. Už je totiž takovým milým zvykem, že na podzim se televizní producenti probouzí z letního spánku a sypou do nás salvu očekávaných či nadějných titulů, které mají velký potenciál zatřást našimi výročními žebříčky. A letos by se možná dalo říct, že si kabelovky a streamy opravdu nechali to nejlepší na konec.

Po menším období klidu bez hitů se nám tedy seriálová sezóna rozbíhá naplno a bude v ní opravdu z čeho vybírat. Podívejte se tedy společně s námi na desítku nejočekávanějších, abecedně seřazených, kousků, jimž byste měli poslední měsíce tohoto roku věnovat pozornost. A které nás snad ve většině případů ničím nezklamou.

Boj o moc – 3. řada

Sedm cen Emmy a dva Zlaté glóby za minulou druhou řadu, včetně ocenění pro nejlepší dramatický seriál, a samozřejmě i naše desítkové hodnocení. Mám opravdu pokračovat dál? Je to právě Boj o moc, který po konci Hry o trůny převzal na HBO žezlo jejich nejoceňovanějšího počinu současnosti. A naprosto po právu. Pletichy, spory a vyhrocené vztahy uvnitř jednoho opravdu mocného rodinného klanu totiž rozhodně patří k těm nejlépe napsaným věcem, jež můžete v současné televizní tvorbě sledovat. Vypiplané dialogy, výtečná práce s postavami, lahůdkové obsazení, jedno příběhové překvapení za druhým… jo, tohle všechno Boj o moc ve svých prvních dvou řadách nabízí měrou vrchovatou a my jen doufáme, že třetí série bude v nadstandardních kvalitách pokračovat.

Cowboy Bebop

Jestli to bude mít nějaký seriál u skalních fanoušků z této nabídky zatraceně těžké, tak právě Cowboy Bebop. Japonská předloha už se totiž počítá mezi největší klasiky anime žánru, na niž si diváci nenechají sáhnout, a příběh vesmírných lovců odměn, kteří v mixu sci-fi, noiru a westernu zažívají nejrůznější trable, už dokázal inspirovat např. Firefly. Jenže Netflix se toho nebojí, hraný Cowboy Bebop má být epickou a zábavnou sci-fi jízdou, na níž streamovací gigant snad zase jednou nešetřil, a tvůrci slibují samozřejmě důstojnou hranou adaptaci pro všechny fanoušky. První fotky sice některé z nich pořád nepřesvědčily, sympaťák John Cho v hlavní roli Spikea ale snad nezklame. Zvědavost je tedy docela vysoká.

Dexter: New Blood

Návrat, u něhož pořád někteří neví, co si mají myslet. Kdysi oblíbený sériový vrah se zálibou v zabíjení těch zlých se totiž nerozloučil s fanoušky zrovna v nejlepší formě a do důstojného konce měla jeho osmá řada opravdu daleko. Původní showrunner televizního hitu Clyde Phillips, jenž má na kontě výtečné první čtyři sezóny, se ovšem nyní pokouší Dexterovu pošramocenou reputaci napravit. Minisérie s podtitulem New Blood nám tak ukáže jeho život na zapadlém maloměstě. Jenže i zde se začne ozývat minulost v čele s jeho temným pasažérem. Tvůrci slibují konečně pořádné zakončení oblíbené postavy, po němž všichni toužili, obavy po nepovedených posledních sériích ale samozřejmě pořád jsou.

Hawkeye

I na podzim bude ve své seriálové misi pokračovat Marvel a na Disney+ nám po WandaVision, Falconovi s Winter Soldierem a Lokim nabídne i sólovku oblíbeného lučištníka Hawkeye s tváří Jeremyho Rennera. Ten se sice promění i v mentora, když bude předávat své know-how a pomyslnou pochodeň nové hrdince Kate Bishop s tváří Hailee Steinfeld, i tak ale bude mít jeho luk zase plno práce. Měla by se totiž propírat i jeho etapa Ronina a po filmové Black Widow už víme, že dorazí i Florence Pugh coby Widow Yelena Belova, která asi nebude na Clinta zrovna nejmilejší. Očekává se zkrátka řádně napínavá a svižná marvelovka, v níž dostane oblíbený charakter konečně pořádný prostor.

Mayor of Kingstown

Filmová reputace Taylora Sheridana sice letos dostala pár šrámů, ta seriálová je ovšem díky megahitu Yellowstone pořád na vrcholu. A tak za pár měsíců přijde s další drsnou seriálovou rodinkou, ke které byste se přiblížit rozhodně nechtěli. Mayor of Kingstown bude vyprávět příběh dvou bratrů s tvářemi Jeremyho Rennera (ano, letošní podzim si ho opravdu užijeme) a Kylea Chandlera, kteří vlastní věznici a v titulním městečku platí za velmi mocnou rodinu. Seriál pak bude sledovat jejich snahy přinést řád a spravedlnost do města, jemuž oba tyto atributy bolestně chybí. Upoutávka slibuje další pořádně drsnou a chlapáckou podívanou s poctivým sheridanovským feelingem a známými hereckými jmény i ve vedlejších rolích. Snad tedy i tato spolupráce Sheridana s Rennerem vyjde stejně jako Wind River na jedničku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (3)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace