Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejočekávanějších seriálů konce roku


ikona
Spooner
amazonboj o moccowboy bebopdexterhawkeyekolo časumayor of kingstownmidnight massnadacenetflixthe witcherwheel of timey: last manzaklínač
Návraty Geralta či Dextera, ale také příchod sci-fi klasiky a dvojitá dávka Jeremyho Rennera. 

Nezkušený divák by mohl říct, že vzhledem k tomu, že nám do konce roku zbývají poslední čtyři měsíce, už nás příliš mnoho seriálových zážitků už nečeká. Jenže opak je pravdou. Už je totiž takovým milým zvykem, že na podzim se televizní producenti probouzí z letního spánku a sypou do nás salvu očekávaných či nadějných titulů, které mají velký potenciál zatřást našimi výročními žebříčky. A letos by se možná dalo říct, že si kabelovky a streamy opravdu nechali to nejlepší na konec.

Po menším období klidu bez hitů se nám tedy seriálová sezóna rozbíhá naplno a bude v ní opravdu z čeho vybírat. Podívejte se tedy společně s námi na desítku nejočekávanějších, abecedně seřazených, kousků, jimž byste měli poslední měsíce tohoto roku věnovat pozornost. A které nás snad ve většině případů ničím nezklamou.

Midnight Mass

A teď by pro změnu měli zpozornět fanoušci hororu. Mike Flanagan, tvůrce výtečné hororové antologie The Haunting of Hill House a jejího následníka Bly Manor, se totiž vrací na Netflix s další pořádně hutnou a děsivou minisérií. A nejspíš se i tentokrát máme na co těšit. Midnight Mass bude pojednávat o malé komunitě na uzavřeném ostrově, na němž se po příjezdu mladého kněze začnou dít jak zázračné, tak bohužel i poněkud děsivé události. A první upoutávka naznačila, že nás čeká nejspíš zase pořádně psycho podívaná, ve které se podíváme postavám hodně pod kůži. Očekávání jsou po Flanaganových předchozích zářezech opravdu vysoká.

Nadace

Ještě větší očekávání ovšem vzbuzuje adaptace jedné z největších knižních sci-fi klasik všech dob, legendární Nadace Isaaca Asimova. Pro mnohé čtenáře nepřeveditelné dílo o zániku civilizace a snaze zachovat její odkaz si vzal na starost Apple a proměnil ho v zatím svůj nejepičtější a nejambicióznější seriál vůbec, který vypadá v upoutávkách opravdu nádherně a měl by být nejen jednou z událostí podzimu, ale celého roku. Jméno showrunnera Davida S. Goyera sice vyvolává menší otázky a příznivci knih se už nyní musí vyrovnat s řadou změn, i přesto se očekává sci-fi megahit, jenž potěší jak čtenáře, tak nepolíbené diváky.

Wheel of Time

Ještě před tím, než nám Amazon za rok naservíruje seriálového Pána prstenů, nabídnou nám další velkorysou adaptaci slavné fantasy ságy. Tou je knižní série Wheel of Time aka Kolo času od Roberta Jordana. Novinka pojednává o mocné a magií disponující Moiraine Damodred, která se vydává s pěticí mladých hrdinů na nebezpečnou cestu. Během ní chce zjistit, kdo z nich je vyvoleným, jenž může svou silou zachránit lidstvo. Nedávná ukázka sice očekávání poměrně zchladila, i přesto ale doufáme v poctivou žánrovku, jež nebude vypadat tak lacině jako v traileru. A která dokáže prodat jak Rosamund Pike v hlavní roli, tak české kulisy. Natáčelo se totiž právě u nás.

Y: The Last Man

Na podzim pak konečně dojde i na dlouho odkládanou komiksovku, jež se na televizní obrazovky chystá už několik let. Už za pár týdnů to ale opravdu klapne. Adaptace slavného komiksu od Briana K. Vaughana, který u nás můžete sehnat pod názvem Y: Poslední z mužů, vypráví o post-apokalyptickém světě, kde zahynuli všichni muži. Tedy s výjimkou Yoricka Browna, jenž se nyní společně se svým opičákem snaží přežít. První ukázka pak vypadala lépe, než jsem po všech těch odkladech očekával a atmosféru post-apokalyptického světa či chaos po nečekané události se traileru dařilo budovat víc než solidně. Snad se podobné péče dočkáme i ve výsledném seriálu, který má díky komiksové předloze opravdu velký potenciál.

Zaklínač – 2. řada

A to nejočekávanější na konec? Pouhá jedna řada stačila Zaklínači z pera Andrzeje Sapkowského, aby se stal jednou z největších značek v nabité knihovně Netflixu. První série se stala opravdovou fantasy událostí, Netflix se tak úspěšně vydal ve stopách Hry o trůny a diváci si Geralta s tváří nabroušeného Henryho Cavilla zamilovali. Druhá štace se bude logicky zaměřovat zejména na vztah a jeho rostoucí pouto se Ciri, podíváme se do legendárního Kaer Morhen a čeká nás příchod Geraltova mentora Vesemira. A samozřejmě se opět dočkáme i Yennefer a Marigolda. Obří úspěch má Netflix prakticky zaručený už teď. Tak jen doufáme, že tentokrát byl streamovací gigant s rozpočtem malinko štědřejší než minule a nabídne nám i opravdu epickou podívanou.

A co se do našeho výčtu nevešlo? Věnovat pozornost bychom měli také další ambiciózní novince od Appleu Invasion, v níž budeme sledovat mimozemskou invazi z pohledu několika postav z různých kontinentů. Dorazí ale také konečně třetí řada American Crime Story pojednávající o skandálu Billa Clintona s Monikou Lewinskou, nová série netflixovské pecky Sexuální výchova, čtvrtý Yellowstone, Elle Fanning se podruhé představí jako Kateřina Veliká a Apple nám nabídne druhou řadu hvězdné The Morning Show. Ano, opravdu bude z čeho vybírat.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (3)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace