Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Vše, co víme o seriálu Pán prstenů: Prsteny moci


ikona
krauset
AMAZONLOTRONPRIMEPÁN PRSTENŮprsteny mocirings of powerTHE LORD OF THE RINGSTOLKIEN
Sebrali jsme pro vás snad všechny dostupné informace o Prstenech moci do jednoho monstrózního článku. Přečtěte si o castingu, režisérech, Amazonu a o elfech, lidech, trpaslících a Sauronovi ve Druhém věku Středozemě.  

Aragornovi je ve filmech vyčítáno, že se až příliš dlouho skrýval ve stínech. I Amazon se se svým Pánem prstenů pohyboval ve stínech příliš dlouho. A přestože již mnoho měsíců kolovaly informace o obsazení Galadriel, Elronda a Isildura (a my o nich psali zde) nebo o návratu geniálního Howarda Shorea do pozice skladatele hudby Středozemě, až nyní dostáváme skutečně oficiální potvrzení od samotného Amazonu. Marketingová kampaň založená na mlčení a tajnůstkářství, kdy jsme dlouhé roky nezahlédli ani náčrtek, ani list s jediným návrhem, konečně vystoupila na světlo. Amazon činí z roku 2022 rok Pána prstenů a nehodlá s tím čekat do 2. září, kdy bude mít jeho seriálový arcikam premiéru. Před pár týdny zveřejnil oznamovací teaser, v němž odtajnil, že seriál ponese název Prsteny moci, jako titul, „který by mohl stát v knihovně vedle Tolkienových knih a názvem mezi ně zapadl.“ A nyní nás zahltil více než dvěma desítkami charakterových plakátů. A co víc, po celém dnu spekulací, kdo je kdo, máme potvrzené identity hlavních postav. Tak tedy vpřed, čtenáři, odhalení čekají!

Gil-galad, to byl elfů král,
harfeník o něm smutně hrál:
poslední svobodnou měl zem
za Horami a před Mořem.

Meč dlouhý, kopí břitké měl,
zář přilby zdáli's uviděl;
nesčetné hvězdy ve svém třpytu
se zrcadlily v jeho štítu.

Dávno ho do dáli kůň nes
a nikdo neví, kde dlí dnes;
do tmy zapadla hvězda jeho:
do tmy Mordoru stínového.

Část písně Gil-galadův pád, jak ji přeložil hobit Bilbo Pytlík

Tento článek začal lahodnými zprávami, návratem Howarda Shorea, Johna Howea a Wety, pokračoval výčtem slibného herecké obsazení a rozborem nápaditých kostýmů a designu, ale „Meteor Man“ nechť nám slouží za předěl mezi dobrem a zlem. Protože lidé za kamerou už zdaleka tolik nadějí nevzbuzují. Showrunneři Patrick McKay a John D. Payne za sebou skutečně nemají nic, co by je předurčovalo k řízení nejnákladnějšího seriálu v dějinách, ale o scénář takové obavy nemám, jelikož jednou ze scenáristek je i Gennifer Hutchison, mezi jejíž počiny patří Breaking Bad a Better Call Saul, tedy to nejlepší, co seriálové drama nabízí. Je to režie, kde má víra vadne.


První dvě epizody, které mají údajně sloužit jako tříhodinový samostatný prolog pojednávající o Prvním věku a dějinách elfů, má na starosti J. A. Bayona, režisér temného fantasy filmu Volání netvora a pokračování Jurského světa. Jenže prostřední čtyři epizody režíruje Wayne Yip, který má za sebou práci na seriálu Doctor Who a jenž řídil třetí a čtvrtou epizodu Kola času (po nichž náš redaktor Spooner nad seriálem zlomil hůl, což není příliš povzbudivé). Ale pokud chcete klesat na mysli, nechte si to až na třetí jméno. Režisérka Charlotte Brändström, která dodá velké finále první řady, točila pátou a šestou epizodu první sezóny Zaklínače. Ano, to je ta, kde se podniká hon na draka. Nevím, ale nic v jejich CV na mě nekřičí: hle! mám na to zrežírovat vysokou fantasy tohoto formátu a dostát Tolkienově imaginaci a vážnosti jeho tvoření. 


Žádný chystaný projekt ve mně nevyvolává tolik protichůdných emoci v tak zanedbatelném časovém úseku. S Prsteny moci se pro mě pojí očekávání i zdrženlivost, obavy i zaujetí. Je na vás, zda se zaměříte na rukodělné intro a promyšlený design kostýmu a předmětů, nebo na rutinní režiséry a prapodivné nápady v čele se zmiňovaným „Meteor Manem“. Jde seriál vstříc meteorickému vzestupu a následně pádu, nebo se z něj stane jen neškodný roj padající do prachu? O tom se naplno přesvědčíme až 2. září, kdy budou mít Prsteny moci premiéru. Zda právoplatně ovládnou seriálový podzim, by nám snad mohl napovědět už trailer, který chystá Amazon podle všeho při americkém Super Bowlu v noci z neděle na pondělí 14. února. Vyhlížejte tedy TVZone netrpělivě za úsvitu osmého dne. 
 
Fotky zmíněných herců spolu s jejich rolí v Prstenech moci naleznete na Instagramu TVZone. 

Nezapomeňte zamířit do naší galerie a podívat se na všechny plakáty ve vysokém rozlišení a na dříve zveřejněné mapy. Na profilu seriálu najdete též odkazy na všechny tematické články, které jsme o Prstenech moci napsali. 

Podělte se s námi v diskusi o vlastní spekulace a odpozorování Tolkienových detailů z dostupných plakátů.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace