Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové premiéry: Květen 2022


ikona
krauset
amazonappledisneyhackshbohulunetflixobi-wan kenobipremiérystaircasestar trekstar warsstranger things
Obi-Wan Kenobi. Stranger Things. The Essex Serpent. 

Už potřetí se vrátí animák Duncanville (1. května, Fox) o pozoruhodně průměrném patnáctiletém chlapci, kterého pronásledují špatná rozhodnutí. Příběh nejznámějšího švédského gangstera Clarka Olofssona, jehož zločiny inspirovaly termín stockholmský syndrom, zpracovává seriál Clark (5. května, Netflix). Minisérie Schodiště (5. května, HBO Max) nám představí Colina Firtha v roli podezřelého z vraždy své manželky, která byla nalezena mrtvá u paty schodů v jejich domě. V této true crime minisérii se vedle Firtha představí i Toni Colette nebo Sophie Turner.

Star Trek: Strange New Worlds (5. května, Paramount+) sleduje lety lodi USS Enterprise deset let před slavnou posádkou v čele s kapitánem Kirkem. Všechny milovníky konspiračních teorií obhájí seriál The Pentaverate (5. května, Netflix) o tajné společnosti pěti mužů, kteří machinacemi ovlivňují světové události už od velkého moru. Anna Fialová se představí coby Iveta Bartošové v trojdílném seriálu Iveta (6. května, VOYO), který sleduje cestu zpěvačky od dětského sboru až k popové slávě. Vedle Fialové dostanou prostor Eliška Křenková a Igor Chmela. Cynický polda Bosch se vrátí ve spin-offu Bosch: Legacy (6. května, Amazon FreeVee) jako soukromé očko i se svou dcerou. V novince Welcome to Eden (6. května, Netflix) jsou na tajemný ostrov pozvání různí influenceři k jednoduché propagaci nového nápoje, dokud se neukáže, že je všechno jinak. Zní to jako neslavný Fyre Festival a patrně největším oříškem bude vzbudit u diváků empatii právě k influencerům.

Candy (9. května, Hulu) je další true crime příběh s filmovou hvězdou v hlavní roli, v tomto případě jde o Jessicu Biel. Candy byla hospodyňka v 80. letech, která svou kamarádku z kostela zabila sekerou. Příběh pomsty ve světě zkrášlujících přípravků se odehraje v Savage Beauty (12. května, Netflix). Cenami ověnčené komedie o staré stand-up komičce a mladé scenáristce Hacks, v češtině Stále v kurzu, (12. května HBO Max) dostane šanci vyprávět své vtipy publiku už podruhé.  

V dramatické minisérii The Essex Serpent (13. května, Apple TV+) se představí Tom Hiddleston jako pastor žijící ve viktoriánském Essexu, kam přijíždí vdova v podání Claire Danes zkoumat příběh o mytickém hadu. Po filmu s Matthewem McConaugheyem se Lincoln Lawyer (13. května, Netflix), obhájce, který řídí svou advokátní kancelář ze zadního sedadla Lincolnu, dočkal i seriálu. V novince Conversations with Friends (15. května, Hulu) navážou dvě dublinské studentky blízký kontakt s jedním manželským párem. V této dramatické romanci bude figurovat i Jemima Kirke z Girls. Není to jen Žena filmového kritika, která svůj titul odvozuje od mužské polovičky. V půli května uvidíme minisérii The Time Traveller’s Wife (15. května, HBO Max) o tom, jak moc zatěžuje vztahy nově objevené cestování v čase. Zmíněnou ženu si zahrála Rose Leslie, Ygritte ze Hry o trůny. 

Další ztvárnění skutečného příběhu přinese Angelyne (19. kvězna, Peacock) o vnadné blondýně, která v roce 1984 způsobila senzaci na losangeleských billboardech. V hlavní roli Emmy Rossum. V minisérii z období studené války The Ipcress File (19. května, AMC) musí pašerák a špion vypátrat ztraceného jaderného fyzika. V jedné z rolí se objeví i můj oblíbenec Tom Hollander. V další sci-fi Night Sky (20. května, Amazone Prime) nalezne J. K. Simmons na svém dvorku tajemnou komnatu, která vede na zvláštní, neobydlenou planetu. Už třetí řadu si vysloužily animované povídky z žánrů fantastiky Love, Death & Robots (20. května, Netflix).

Dlouho očekávaný návrat Ewana McGregora do role Mistra Jedi nastane již tento měsíc v minisérii Obi-Wan Kenobi (27. května, Disney+), která se odehrává deset let po Pomstě Sithů. A jako padlý Jedi Darth Vader se vrátí i Hayden Christensen. Kenobimu bude tvrdě konkurovat čtvrtá řada Stranger Things (27. května, Netflix), která bude mít premiéru tentýž den. Na memoárech Steva Jonese, kytaristy Sex Pistols, je založen nový seriál o této legendární punkové kapele s názvem Pistol (31. května, FX/Hulu). A měsíc uzavře druhá řada seriálu Fantasy Island (31. května, FOX), v němž jsou návštěvníkům exotického ostrova plněny jejich sny. Ovšem jen málokdy způsobem, který si přáli. 

A který seriál bude podle vás tak návykový jako Clarkovo zajetí?

--- 

Autor: Tomáš Krause
Foto: Disney+, Netflix, Apple TV+, HBO, Amazon
Zdroje: Disney+, Netflix, Apple TV+, HBO, Amazon 

 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace