Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nové seriály ze starých světů. Jaké novinky od HBO nás čekají?


ikona
Jokolo
discoverygame of thronesharry potterhbo maxhra o trůnymaxtemný případthe big bang theorytrue detective
Málo originálních projektů a sázka na již známé světy, které jsou většinou diváckou jistotou. I tak by se daly shrnout novinky, se kterými před pár dny přišlo HBO Max.  

V rámci rebrandingu a propojení se světem Discovery Plus přichází nová služba s břitkým názvem Max. V tu se dosavadní značka přemění v květnu tohoto roku, ale pouze na americkém trhu. Tuzemská streamovací scéna se dočká této změny až na jaře příštího roku a zdá se, že to bude za stejnou cenu, jako doposud, což je bezesporu dobrá zpráva. O radostnosti dalších zpráv, které se týkají obsahu a nových projektů, se však dá polemizovat. Bylo totiž oznámeno či potvrzeno spoustu nových projektů a dalších informací. Důvodné obavy pro jedné a nadějné sny pro druhé se tak naplnily a my vám přinášíme krátké shrnutí, co vše by s novou službou mělo přijít. A není toho málo.

Harry Potter

Tou největší novinkou je bezesporu potvrzení rebootu Harryho Pottera. Nyní je tak zbytečné si pokládat otázky, proč nedostaneme nové seriály z nesmírně bohatého světa (pánové Náměsíčník, Červíček, Tichošlápek a Dvanácterák zase ostrouhají), je totiž na čase přijmout fakt, že dostaneme známý příběh v novém hávu. Nedostali jsme jméno žádných tvůrců či někoho z obsazení, víme jen to, že v průběhu deseti let dostaneme sedm seriálových sérií, z nichž každá se bude věnovat jedné knize z kouzelnického světa. To vše pod dohledem výkonné producentky a pro progresivistické skupiny nenáviděné matky série, J. K. Rowlingové. Výhodou může být to, že větší prostor tak pravděpodobně dostanou odložené linky z knihy, na něž se ve filmech nedostalo (snad dojde i na SPOŽÚS). Je nicméně otázkou, jak moc se tvůrci v originalitě odvážou. V oznamovacím teaseru, který působí šitý horkou jehlou, si museli vypomoci dobře známou melodií a obrazem Bradavic tak, jak je pamatujeme z originální filmové série. Čeká nás tak stejný příběh se stejnou výpravou, dokonce i hudebními motivy? Těžko si představit větší rejžování. Zvědavost přetrvává, je ale někdo z tohoto projektu vyloženě nadšený?

 

Hra o trůny

nedávném článku jsme se rozepsali o tom, které projekty z Martinova pera nás v budoucnu možná čekají. A jen o pár dní později dorazilo první oficiální odklepnutí dalšího seriálu. Bude jím prequelová série odehrávající se mezi Rodem draka a Hrou o trůny s úderným názvem A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Bude se zabývat příběhy, které nacházejí svou předlohu v Martinových románech. Sledujeme v nich putování sera Duncana Vysokého, pozdějšího velitele Královské gardy, a jeho pážete Egga, pozdějšího targaryenského krále Aegona V. Don Quijote a Sancho Panza v Západozemí, které má stále v živé paměti vymření posledních draků a čelí slábnutí targaryenské dynastie. Scénář sepíše sám George R. R. Martin společně s Irou Parker, tedy stejné tvůrčí duo, které stojí za Rodem draka a jež zapříčiní další odložení vydání Vichrů zimy.

 

Temný případ

Hlavní tvůrce odešel, touha po atmosférických kriminálkách s nadupanými detektivy však zůstává. Nic Pizzolatto, z jehož hlavy dosavadní tři příběhy vzešly, po třetí sérii s HBO rozvázal spolupráci a na jeho místo režiséra a scenáristy pro čtvrtou sérii s podtitulem Night Country zasedla mexická režisérka Issa López, která má za sebou zatím jen nevalně hodnocený horor Vuelven (2017). Minulí tvůrci se na příští řadě podílí pouze jako producenti. Zatím tak těžko říct, co lze od pokračování čekat. Režisérka jistě bude sázet na hutnou atmosféru, po zarostlé Louisianě první řady, ošuntělé aglomeraci řady druhé a zaměnitelné řady třetí se totiž podíváme do aljašského městečka Ennis, kde bez jediné stopy zmizí skupinka šesti vědců, zatímco na promrzlé obyvatele se snáší polární noc. Případu se bude snažit přijít na kloub ostřílená detektivka Liz Danver s tváří Jodie Foster a její parťačka Evangeline Navarro, již si zahraje Kali Reis. Ošlehané detektivky se samozřejmě nemohou vystát a každá z nich si jistě nese z minulosti nějakou tu bolístku. Opatrné těšení je na místě.

 

The Penguin

Matt Reeves se do svého batmanovského světa opřel ve velkém a rok po svém zachmuřeném netopýrovi nám přináší opuchlého Tučňáka. Colin Farrell pod tunou makeupu se ve vlastním spin-offu dere na vrchol potravního řetězce zločineckého světa Gothamu, jak je vidno v solidním traileru. Více než na superhrdinské propriety tak show bude pravděpodobně sázet na intriky, politické machinace a bezuzdné šílenství maniaka toužícího po moci. Reeves produkuje, píše a nejspíš i částečně režíruje, ohledně návratu dalších známých, přičemž prim by tu hrál samozřejmě samotný Batman, se ale nic neví. Dá se ale předpokládat, že drobné cameo by fandy potěšilo.

 

The Regime

Jediný zajímavý originální projekt, který se neopírá o dřívější úspěchy. Je jím minisérie The Regime, v níž budeme sledovat Kate Winslet jakožto kancléřku smyšlené evropské monarchie. HBO, nyní jen Max, si evidentně libuje v politických machinacích a soubojích mocnářských elit. Může nás tak čekat kombinace KorunyDomku z karet a Boje o moc? V nejlepším případě tomu tak může být, pomoci by tomu svou režií měl ostřílený Stephen Frears.

 

V zajetí démonů

Velice úspěšný hororový svět přinesl před deseti lety James Wan, když na plátna kin přinesl V zajetí démonů. K této látce se s největší pravděpodobností znovu vrátí jako producent v oznámeném seriálu, který přinese další příběhy z oblíbeného děsivého světa. O obsazení nebo tom, kam se příběh bude ubírat, však zatím není nic známo.

 

Teorie velkého třesku

Chuck Lorre, tvůrce sitcomu s aspergerovským nádechem, se k úspěšné látce vrací jako výkonný producent. HBO totiž oznámilo, že nás čeká další projekt ze světa The Big Bang Theory. Nevíme však nic o tom, zda bude navazovat na originál, nebo na Malého Sheldona. Streamovací hlavouni ale evidentně umí počítat, protože původní sitcom jim údajně stále poskytuje obrovská čísla sledovanosti. I tahle kráva je tedy stále dojná.

 

Novinek to není málo, originality ale ano. Z těch méně důležitých oznámení pak pro některé může být důležité to, že Rick a Morty se pravděpodobně dočkají dabingového přeobsazení a čeká nás také animovaná prequelová série ze světa Gremlins, zaměřená na Gizma, což na světě nezajímá asi nikoho. Na který z oznámených projektů se nejvíc těšíte?

---

Autor: Marek Mičke
Foto: HBO Max
Zdroj: HBO Max
 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace