Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Co všechno odhalily trailery na Rod draka?


ikona
Jokolo
game of throneshbohbomaxhouse of the dragonhra o trůnyrod draka
Zelení a Černí si budou dávat po dračích hubách. Kdo z toho vzejde vítězně? 

Náramně se to HBO povedlo. Díky vypuštění dvou trailerů na druhý Rod draka, z nichž každý se soustředí na jinou stranu barikády, se nádherně daří prodat ústřední konflikt. Nic není černobílé, každá ze stran má své důvody k válce a neomylnou víru v to, že na jejich straně je pravda, neboť pravda je vždy první obětí každé války. Díky tomu se tak dá podporovat i nenávidět kterákoliv postava, neboť nejednoznačnost a hluboce rozpracovaná motivace dělá dobré charaktery, zejména v Západozemí. A nejlepší je, když se ty charaktery mydlí na dracích. Na druhou sérii se v naší redakci neochvějně těšíme, připomeňte si proto dva skvělé trailery, podrobnou analýzu toho předcházejícího a podívejme se na to, kolik nám toho ukázky předvedly. 

Článek může obsahovat spoilery z druhé řady Rodu draka! Tak bacha. 

 

ZELENÍ  

Dvě ústřední postavy první série, jejichž vztah je klíčový pro směřování celého kontinentu, samozřejmě musí začínat každou ukázku. U Černých šlo o Rhaenyru, u Zelených musí jít o její bývalou BFF a nevlastní maminku Alicent. I ona k divákům teskně promlouvá o tom, proč je nutné jíti do války a jak je její motivace ospravedlnitelná. Kdyby tak ten Viserys mluvil jen trošku jasněji...

A tak se Královo přístaviště musí připravit na válku. Přičemž to hlavní nebezpečí bude samozřejmě přicházet ze vzduchu. A v rámci nebezpečně vypadajících škorpiónů, jež nám připomínají bolestnou dračí smrt ze Hry o trůny, se opět připomíná i jedno z dvojčat Cargyllových. Jde o Arryka, jenž v nelehkém rozhodnutí opustil svého bratra a přísahal věrnost Aegonovi II. 

I ten Otto Hightower má zase pravdu. Válka nikdy není racionální, a tak do ní zcela jistě začnou promlouvat emotivní rozhodnutí či pomsty plynoucí například z toho, že vám drak omylem sežral syna, stane se... Pokračuje však verbování spojenců, jak vidno na Daemonovi, jeho vymakaných zádech a stanech, jež se pod ním třepotají ve větru. 

A války se samozřejmě nebojují jen na bitevních polích. Malíčka tu nemáme, přesto najdeme v Rodu draka spoustu hráčů, jež umí plavat i ve vodách šepotů, podvodů a podplácení. Zde jde dost možná o již avizované postavy Blood a Cheese. Ty by se dost možná mohly objevit už v první epizodě, čekejme tedy horentní výkřiky na internetu a další zapamatováníhodnou scénu z ranku Rudé svatby.

 

O tom, že král Aegon II. pak hodlá oplácet jakékoliv zločiny, které by mířily směrem k jeho královské rodině (a že tam mířit budou) nás nenechá na pochybách ani následující prostřih. Ten ukazuje korunu, již nosil jeho otec, ovšem nikoliv ve zlaté podobě, jak ji známe z královského trůnu, ale přetavenou ve válečnou přilbici. Panovník tak nehodlá jen nečinně sedět, zatímco jeho země trpí, ale sám se vrhne do několika důležitých bitev. A jeho drak samozřejmě bude u toho. Nejde však jen o boj pro dobro Říše. Mladý král si jistě bude chtít dokázat, že na to má a není vládcem jen proto, že má pindíka. Navíc jeho promluva o tom, že je třeba vyrazit do války, vykazuje jisté Joffrey vibes.

 

A mluvíme-li o bitvách, nemůžeme opomenout ty nejdůležitější, jež se budou odehrávat v okolí Harrenova. Konkrétně Boží oko je místo, které si zapište do deníčků. Právě na tuto bojůvku jistě odkazují další záběry, které naznačují, že strýček a synoveček si půjdou po krku ve velkém stylu. Nejlepší jsou totiž takoví soupeři, kteří toho mají mnoho společného. Silné paže, obrovská bojeschopnost, krvelační draci a nekonečné ambice. Z traileru se pak zdá, že Daemon a Aemond se setkají tváří v tvář na Harrenově, na což je dost brzy. A Ewan Mitchell jako Aemond je prostě největší castingová trefa.

 

 

 

Opět další záběr, který toho možná vyzrazuje až příliš. Víme, že Královo přístaviště bude společně se Zelenými truchlit, jak vidno i z Černého traileru. Víc bych asi nevyzrazoval, aby se chtiví fandové přece jen dočkali nějakého překvapení. 

 

O tom, že se bude válčit napříč téměř celým kontinentem, pak svědčí i následující záběry. Pro Baratheony totiž nastala ta nemilá událost, že jim téměř na zápraží zahynul mladý princ. Chtě nechtě jsou tak zataženi do války o to, který z draků usedne na trůn. Nic bližšího o následujících záběrech říci nejde, kromě toho, že je to někdo z rodu Baratheonů. Evidentně jde o mladou ženu proti nějakým mladým jinochům.

 

A přichází oblíbenec všech, zhrzený Criston Cole! Jeho naštvání po pokaženém romantickém vztahu s mladou Rhaenyrou trvá i roky poté, co ho odmítla. Terapie tehdy ještě neexistovala, proto si vyšinutý Criston musí svou frustraci vybíjet bojem. Bude stínat hlavy, vrhat se do bitev a v nadcházející válce půjde o velmi důležitou figurku, která svými činy ještě mnohé překvapí. Velmi pravděpodobně ho navíc uvidíme v největší bitvě, která nás v této řadě čeká, v níž se setká i Rhaenys, Baela, král Aegon a ambiciózní Aemond. Uvidíme, jestli si to tvůrci ještě nějak převrátí, aby diváka čtenáře překvapili.

 

 

Velké bitvy, obří draci, krev, zrady, spálená těla, incest. To vše všichni bezuzdně milujeme a evidentně nás to čeká vrchovatou měrou. Navíc se zdá, že tvůrci se zatím od předlohy příliš neodklání. Každopádně víme, že 16. června se dočkáme parádní podívané.

Těšíte se? A je něco, co jsme v traileru přehlédli? 

---

Autor: Marek Mičke
Foto: HBO

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace