Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Rozbor traileru na Rod draka


ikona
Jokolo
game of throneshbohbo maxhouse of the dragonhra o trůnyrod draka
Ukázka dštící oheň a cákající krev. 

Všichni už jsme se zhruba oklepali z ukázkové nálože, kterou do nás studia nabušila v posledních dnech. Dočkali jsme se skvěle vypadající a na herní propriety zdařile odkazující první ukázky na Fallout od Jonathana Nolana, herní fandové pak navíc své radostné žně ještě znásobili prvním teaserem na druhou sérii Halo a v neposlední řadě se nám Amazon připomněl rovněž prvním teaserem na čtvrtou sérii pecky The Boys. Pokud jste však fanoušci ohně, krve a incestu, vaše srdčíka musela nejvíc zaplesat při máchání mohutných křídel v ukázce na druhou sérii perfektního Rodu draka, z jehož první řady jsme v naší redakci hýkali nadšením. HBO nás nelechtá jen pár záběry, ale hustí do nás plnohodnotnou ukázku, jež toho odhaluje nečekaně hodně a mnohé z ní lze vyčíst. Zároveň však dovede pomotat hlavu i čtenářům předlohy, tak se koukněme na to, co jsme to vlastně viděli. Upozorňuji, že článek bude obsahovat nástin děje druhé řady, tedy se můžou objevit potenciální spoilery. Před každým spoilerem pak navíc ještě budete varováni. 

 

 

 

Teaser je otevřen působivým záběrem, který hned zpočátku dává vzpomenout na velmi emotivní moment ze závěru první řady. V tom jsme sledovali drobné hašteření strýčka a synovce Aemonda a Luceryse, z něhož Luke vyšel po kouskách jako poražený. Rhaenyra tu stojí v zátoce u Bouřlivého konce, kde mladý Lucerys i se svým drakem Arraxem zahynul pod tíhou čelistí divoké dračice Vhagar, o níž ještě bude řeč. Zdá se tedy, že Rhaenyra se do Bouřlivého konce vydá pravděpodobně kvůli hledání ostatků svého syna, případně aby si vše vyřídila s Baratheony. Její zkřivená ušpiněná tvář dává vědět, že je plna hořkosti a nenávisti vůči rodu Hightowerů, jejichž hlasy v pozadí proklamují, že po smrti krále Viseryse se objevily drobné chybky. Například to, že někdo omylem sežral mladého prince. 

 

Následně vidíme mladého krále Aegona II., jehož choutky s koncem minulé série mířily dočista jiným směrem než ke královskému trůnu, teď se však s korunou svého otce na hlavě zdá, že svou úlohu přijal. Má dokonce i svou oblíbenou mramorovou kuličku, jež zapříčinila jedno nemilé úmrtí. A bez zajímavosti není ani to, že se mu po boku houpe dýka jeho otce, která má mít pro budoucnost plnou Bílých chodců své opodstatnění.

 

 

A pak se nám vrací Daemon! Stejně tak milovaná i nenáviděná postava plná rozporů, což máme nejradši, se vrací ve full metal módu. Jeho doménou je totiž i přes osahávání neteří boj a velení. V první řadě jsme viděli jeho nasazení u Kamenoschodů, to ale stále nebylo nic oproti tomu, co by nám dle předlohy měl předvést v řadě druhé. Vidíme ho na svém drakovi jménem Caraxes, zároveň se však zjeví i jako neomylný kat s Čarostromem v pozadí. To nám prozrazuje mnohé, neboť tyto stromy se většinou nacházejí na Severu. Jeden však je i jižněji, je proto možné, že se podíváme na Ostrov tváří na dohled od Harrenova, který je pro nadcházející válku obrovsky důležitý a odehraje se zde mnoho událostí, jež se zapíšou do dějin Západozemí. Od Daemona čekejme v této řadě velké věci. Svou heterosexuální orientací jsem si pak celkem jistý, ale směle mohu říct, že v brnění vypadá neskutečně sexy.

 

 

Válka se rozjíždí na plné obrátky. V dalších záběrech totiž sledujeme to, jak se celé Západozemí sbírá k mohutným bitvám, jež budou rozhodovat, kdo z vládců má větší právo na vládnutí. Na jedné straně se ze Starého města valí zelenočerné erby s hořícím majákem, tedy vojáci rodu Hightowerů, kteří jdou umírat za mladého krále Aegona II., na straně druhé se pak srocují i rody, jež chtějí na trůn dosadit truchlící Rhaenyru s rudým drakem na černém poli. K tomu se připojují i další slavné rody, jmenovitě vidíme rod Rosbyů a Stokeworthů, kteří se zpočátku připojili ke královně Rhaenyře. Zkušení fandové Železného trůnu ale ví, že nic není černobílé.

 

 

V pozadí pak opět hýří velkohubými proklamacemi o válkách a umírání Alicent s tatínkem Paulem Bulvou alias Otto Hightowerem. O pletichy a významné pohledy do krbu či na odhalené nohy tak jistě nebude nouze. Do toho pozorujeme ostříhaného sera Cristona, který se stále nepřenesl přes pubertální lásku k Rhaenyře a vysněnou touhu, že se do něj po prvním koitu zamiluje. Shodil proto vlasy a namísto terapie se jal zabíjet lidi pro Zelené, jak vidíme v dalším ze záběrů. Není jasné, koho zrovna zabíjí, během války ale přidá na svou pažbu mnoho zářezů a stane se ještě krvelačnějším, než jsme u něj zvyklí, takže jeho obětí nejspíš bude přibývat.

 

 

 

Následně nás čeká poměrně zajímavý záběr, navíc lehce spoileroidní, takže čtěte jen na vlastní nebezpečí. Vidíme v něm mladého dredatého chlapce, kterak zasněně hledí na jednoho z draků, kterým je pravděpodobně Seasmoke. Tedy stříbrný drak, který zůstal po domněle zesnulém Laenorovi, jenž v knížkách zahynul, v seriálu však stále přežívá. Velmi zajímavou a extrémně důležitou linkou pro vývoj války je pak rozhodnutí klanu Černých, které nás čeká v této sérii, a tím je osedlání volně žijících draků, kteří nemají jezdce. A těmito jezdci nemůže být nikdo jiný než někdo s krví dračích jezdců. Dredatý chlapec je tak pravděpodobně Addam Hull, knižní postava, jež má být bastardem Laenora, někteří spekulují i o tom, že otcem je samotný Corlys Velaryon. A tento Addam se má chopit draka bez jezdce, aby pomohl Rhaenyře v boji proti Zeleným. A nebude sám. Čekají nás velké věci a velkolepé dračí souboje. 

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace