Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Hra o trůny: S04E10

příspěvky 21 - 40 Napsat příspěvek

Davies182

Tak až bude možnost hop s tím sem.
Malaz
Já jsem se teda spolehl na šedivou scénu (shame on me), zatím nevím zda mě to bude bavit a pár serií už mi takhle doma zabírá místo. Pokud jop tak si zbytek koupím.
13416
Tak až bude možnost hop s tím sem. [b]Malaz[/b] Já jsem se teda spolehl na šedivou scénu (shame on me), zatím nevím zda mě to bude bavit a pár serií už mi takhle doma zabírá místo. Pokud jop tak si zbytek koupím.
Davies182
0 0
reagovat

dashiva, Axis

:+ :+

Líp se ty prachy investovat nedaj, fakt mě nic nenapadá :)).

Opovažte se to dočíst dřív než já :D.

Začal jsem už psát před cca třemi lety. Momentálně mám fragmenty o cca +250 stránkách, komplet mám zatím 4 úvodní kapitoly, příběh a story vymyšlený. Je to zatim ukecaný, bez sáhodlouhejch popisů krajinek a věcí, hážu tam taky čtenáře v podstatě doprostřed děje a je mi jasný, že si to pak vydám spíš sám pro sebe a bude to brak braků :D, ale baví mě to a třeba jednou pošlu jeden ten vázanej výtisk třeba někam do Strak... a budu slavnější než Kulhánek :D.

Ne vážně: je mi jasný, že plno lidí si třeba myslí, jak free a cool to je, napsat vlastní román, ale je za tim neuvěřitelně práce. Podklady, zkušenosti, práce s jazykem... musí to dávat smysl, vyvarovat se plastickejch postav... je toho miliarda a deprimuje to, ta promyšlenost. Navíc se bojim, že toužim až moc kopírovat toho Stevena, a to nedělá dobrotu. Prostě to pak dám přečíst pár lidem, a uvidí se :)). Hlavně ale ten návrat do rozepsanýho rozkouskovanýho díla bude po třech letech, kdy to je v šuplíku, kurva těžkej :D

George R.R. Martin Tak nějak od začátku bylo IMO jasný, že čtenáři setřou, a dřív to vyleze v seriálu, ten děj, než na papíře... Mimochodem právě proto jsem taky skončil po dočtení Střetu králů - řekl jsem si, že kouakt se mi stačí, číst to nemusim. Když jsou lepší knihy :D 8).
13415
*:+* *:+* Líp se ty prachy investovat nedaj, fakt mě nic nenapadá *:))*. Opovažte se to dočíst dřív než já *:D*. Začal jsem už psát před cca třemi lety. Momentálně mám fragmenty o cca +250 stránkách, komplet mám zatím 4 úvodní kapitoly, příběh a story vymyšlený. Je to zatim ukecaný, bez sáhodlouhejch popisů krajinek a věcí, hážu tam taky čtenáře v podstatě doprostřed děje a je mi jasný, že si to pak vydám spíš sám pro sebe a bude to brak braků *:D*, ale baví mě to a třeba jednou pošlu jeden ten vázanej výtisk třeba někam do Strak... a budu slavnější než Kulhánek *:D*. Ne vážně: je mi jasný, že plno lidí si třeba myslí, jak free a cool to je, napsat vlastní román, ale je za tim neuvěřitelně práce. Podklady, zkušenosti, práce s jazykem... musí to dávat smysl, vyvarovat se plastickejch postav... je toho miliarda a deprimuje to, ta promyšlenost. Navíc se bojim, že toužim až moc kopírovat toho Stevena, a to nedělá dobrotu. Prostě to pak dám přečíst pár lidem, a uvidí se *:))*. Hlavně ale ten návrat do rozepsanýho rozkouskovanýho díla bude po třech letech, kdy to je v šuplíku, kurva těžkej *:D* [b]George R.R. Martin[/b] Tak nějak od začátku bylo IMO jasný, že čtenáři setřou, a dřív to vyleze v seriálu, ten děj, než na papíře... Mimochodem právě proto jsem taky skončil po dočtení Střetu králů - řekl jsem si, že kouakt se mi stačí, číst to nemusim. Když jsou lepší knihy *:D* *8)*.
dashiva, Axis
0 0
reagovat

Malazan

chalani, sold.
Síce sa mi nechcelo vycápať 250 evry za tých 10 knih, ale vidí sa mi, že ste ma ukecali :-)

@ Davies:
chceš skúsiť fantasy Eriksonovho typu?

Kedysi, keď som bol ešte nadšený z Kola (teda do 6. dielu), som sa aj ja pustil do rozsiahlej fantasy, s tým, že idem písať realistické fantasy, prakticky bez mágie, bez veľkého zla, proti ktorému musí povstať hrdina. Mal to byť príbeh plný morálneho relativizmu, príbeh o niekoľkých "záujmových spolkoch" intrigujúcich o moc, žiaden hlavný hrdina si nemal byť istý, že dožije konca knihy...

A potom som zistil dve veci
1/ že vlastne neviem poriadne po slovensky
2/ že Martin to už v podstate napísal za mňa, a lepšie :-)
kua, ešte aj tú mega Zeď som tam mal, akurát nebola z ľadu
13412
chalani, sold. Síce sa mi nechcelo vycápať 250 evry za tých 10 knih, ale vidí sa mi, že ste ma ukecali :-) @ Davies: chceš skúsiť fantasy Eriksonovho typu? Kedysi, keď som bol ešte nadšený z Kola (teda do 6. dielu), som sa aj ja pustil do rozsiahlej fantasy, s tým, že idem písať realistické fantasy, prakticky bez mágie, bez veľkého zla, proti ktorému musí povstať hrdina. Mal to byť príbeh plný morálneho relativizmu, príbeh o niekoľkých "záujmových spolkoch" intrigujúcich o moc, žiaden hlavný hrdina si nemal byť istý, že dožije konca knihy... A potom som zistil dve veci 1/ že vlastne neviem poriadne po slovensky 2/ že Martin to už v podstate napísal za mňa, a lepšie :-) kua, ešte aj tú mega Zeď som tam mal, akurát nebola z ľadu
Malazan
0 0
reagovat

šestá kniha

S tím, jaké má GRRM tempo o tom vydání šesté knihy v brzké době silně pochybuju; prostě mi přijde, že dělá hodně věcí okolo (třeba teď vyšel ten velký atlas) a nevím, jestli to stihne dopsat, přeci jen už není nejmladší. Aby to nedopadlo jako s Kolem času. K té Sanse - spoilerovat se asi vážně bude, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že její linka je jediná, která reálně existuje v psané podobě (ty kapitoly se Sansou měly být původně v páté knize a GRRM přišlo, že už je tam nenacpe, tak si je nechal do šestky, nicméně jsou už z větší části napsané). Navíc seriál v tomhle bodě hodně věcí okolo Sansy vypustil, takže žádný manévrovací prostor scénáristům nezbývá, jedině, že by vymysleli kompletní fillerovou náplň, ale to myslím nehrozí.
13410
S tím, jaké má GRRM tempo o tom vydání šesté knihy v brzké době silně pochybuju; prostě mi přijde, že dělá hodně věcí okolo (třeba teď vyšel ten velký atlas) a nevím, jestli to stihne dopsat, přeci jen už není nejmladší. Aby to nedopadlo jako s Kolem času. K té Sanse - spoilerovat se asi vážně bude, zvlášť s přihlédnutím k tomu, že její linka je jediná, která reálně existuje v psané podobě (ty kapitoly se Sansou měly být původně v páté knize a GRRM přišlo, že už je tam nenacpe, tak si je nechal do šestky, nicméně jsou už z větší části napsané). Navíc seriál v tomhle bodě hodně věcí okolo Sansy vypustil, takže žádný manévrovací prostor scénáristům nezbývá, jedině, že by vymysleli kompletní fillerovou náplň, ale to myslím nehrozí.
šestá kniha
0 0
reagovat
Viral, Axis

Nekde jsem cetl, ze urcite nebude v serialu driv nic, co by nebylo v knizce. Ja osobne si myslim, ze sestka do zacatku pristi serie vyjde. A kdyby nahodou ne, tak klidne muzou nechat linku Sansy sezonu odlezet. Dat ji tam jen parkrat s nejakou nepodstatnou vatou.
13409
Viral, Axis Nekde jsem cetl, ze urcite nebude v serialu driv nic, co by nebylo v knizce. Ja osobne si myslim, ze sestka do zacatku pristi serie vyjde. A kdyby nahodou ne, tak klidne muzou nechat linku Sansy sezonu odlezet. Dat ji tam jen parkrat s nejakou nepodstatnou vatou.
0 0
reagovat

Viral

Spoilerováním knih do seriálu by byl pro mě konec v dalším čtení Martinova díla. Snad bude rozumný a konečně nám šestku vydá do spárů.
Ex-SOLDIER, Davies182
Eriksona jsem ještě nečetl a díky Vám to změním.
13408
Spoilerováním knih do seriálu by byl pro mě konec v dalším čtení Martinova díla. Snad bude rozumný a konečně nám šestku vydá do spárů. [b]Ex-SOLDIER, Davies182[/b] Eriksona jsem ještě nečetl a díky Vám to změním.
Viral
0 0
reagovat
Poslední díl krásně završil prozatím asi nejlepší sérii, takže u mě velká spokojenost. Možná mohli trochu více vysvětlit příjezd Stannise, který si nečtenáři asi budou složitě domýšlet z těch několika náznaků, ale jinak se mi invence scénáristů (kostlivci, Brienne vs Hound) zamlouvá. V páté řadě jsem asi nejvíc zvědavý na Sansu, protože tam se bude muset spoilerovat šestá kniha, jelikož její linka je už zcela završena, co se vydaných knih týče.

OT - Sanderson
K těm dalším sériím, které by měly potencionál na seriál bych rád vydzvihnul dílo Brandona Sandersona, který mj. kromě dopsání Kola času (a že to dopsal více než důstojně) rozvíjí i svou vlastní tvorbu. Většina jeho knih spadá do společného univerza Cosmere (a myslím tím opravdu vesmír, knihy se odehrávají na různých planetách), které je svázáno společným příběhem a momentálně rozjetá série Cesta králů patří mezi tu absolutní špičku současné epické fantasy. Navíc má Cosmere obrovský potencionál do budoucna, co se provázanosti týče (zatím spíše v náznacích) a celkově se jedná o jednoduše dobré knihy. Pro začátek doporučuji trilogii Mistborn, která má jedno z nejoriginálnějších pojetí magie vůbec (on je Sanderson svými neotřelými magickými systémy obecně známý). OT out :)
13404
Poslední díl krásně završil prozatím asi nejlepší sérii, takže u mě velká spokojenost. Možná mohli trochu více vysvětlit příjezd Stannise, který si nečtenáři asi budou složitě domýšlet z těch několika náznaků, ale jinak se mi invence scénáristů (kostlivci, Brienne vs Hound) zamlouvá. V páté řadě jsem asi nejvíc zvědavý na Sansu, protože tam se bude muset spoilerovat šestá kniha, jelikož její linka je už zcela završena, co se vydaných knih týče. [b]OT - Sanderson[/b] K těm dalším sériím, které by měly potencionál na seriál bych rád vydzvihnul dílo Brandona Sandersona, který mj. kromě dopsání Kola času (a že to dopsal více než důstojně) rozvíjí i svou vlastní tvorbu. Většina jeho knih spadá do společného univerza Cosmere (a myslím tím opravdu vesmír, knihy se odehrávají na různých planetách), které je svázáno společným příběhem a momentálně rozjetá série Cesta králů patří mezi tu absolutní špičku současné epické fantasy. Navíc má Cosmere obrovský potencionál do budoucna, co se provázanosti týče (zatím spíše v náznacích) a celkově se jedná o jednoduše dobré knihy. Pro začátek doporučuji trilogii Mistborn, která má jedno z nejoriginálnějších pojetí magie vůbec (on je Sanderson svými neotřelými magickými systémy obecně známý). OT out *:)*
0 0
reagovat

dashiva

Len sa do toho pusti, je to proste náser, presne ako píše Davies182. Ja momentálne hltám 5. diel a ďaľšie nenechajú dlho na seba čakať. Nemám takú ikonku len tak pre nič za nič :D
13402
Len sa do toho pusti, je to proste náser, presne ako píše [b]Davies182[/b]. Ja momentálne hltám 5. diel a ďaľšie nenechajú dlho na seba čakať. Nemám takú ikonku len tak pre nič za nič *:D*
dashiva
0 0
reagovat

dashiva - Malaz OT

Za tohle dostanu seřváno do PMka od někoho :D.
Já se na Malaz chystal asi pět let - v knihovničce sem měl šest dílů s tim, že to bude überpecka, že jako tak nějak tušim, že to je bomba, ale zatim jsem si to šetřil. Pak sem vyfasoval na Vánoce sedmej díl, a najednou sem měl víc času (rozchod se starou :o), tak sem se na to v rámci léčení :D vrhnul. Osm dílů jsem četl non-stop celkem 13 měsíců a v životě na to nezapomenu. Vstával sem kvůli tomu o víkendu i v šest ráno. Momentálně se už dva roky chystám na ságu napodruhý s tim, že jsem ještě nečetl poslední dvojdíl, takže tentokrát to chci dát jako komplet. Ale mám tu asi 20 comicsů a tucet dalších knih, který chci zpacifikovat před tím - problém. Chci si totiž bezprostředně po Malazu namachrovaně zkusit něco napsat a nemyslet na to, co si pak přečtu.
V mezičase jsem zkusil i Martina, ale přišel mi až moc odpočinkovej a vadily mi debilní popisy jídel a voblečení :D, plus u tý literatury člověk nemusí tak zábavně přemejšlet, jako u temné Eriksonovy filosofie. Zvlášť Půlnoční vlny jsou na mozek občas pořádnej záhul. Má to výborný postavy, hlavně ale celkově ATMOSFÉRU. Geografie světa, podrobná HISTORIE, magie a božstva jsou tu zpracovaný takovým způsobem, že se Ti z toho zatočí hlava. Ten svět si žije svým životem, každá jedna bytost/rasa/Bůh Malazu má v ruce určitý karty a nebojí se s nima hrát vabank.
Kolo Času jsem nečetl. Četl jsem třeba boží konverzační Kroniky Fey, celkem dobrýho Abercrombieho, guilty-pleasureovskýho Brookse...
Bitky jsou epický, je to nehorázně čtivý a v podstatě každej díl uzavírá stostránková bitva jako kráva.
Knihy na sebe navazujou, je to jedna megastory. Maximálně to výjimečně skáče o pár měsíců (jednou o tři léta nazpět!), ale s oblíbenou postavou se třeba můžeš setkat i jednou za 500 stran. O to je to ale silnější.
Hele, to se nedá rozepsat. Fakt tu mám vedle sebe u compu hroozně moc bichlí v takový tý vobří knihovně od IKEY :D, ale Erikson v ní má čestný místo, je to zdaleka nejpromakanější, nejchytřejší a nejnapínavější fantasy, co je na trhu ;). Osobně tam mám nejradši ty moudra, inteligenci živoucích, věrohodných postav a prostě plno skoro až freudovskejch myšlenek :). A hlavně: zatim jsem nikde ani na netu nenarazil na nikoho, kdo by se do Malazu po druhym díle (a určitě třetim) bezhlavě nezamiloval. Ty první příčky žebříčků to fakt neokupuje jen tak. Můžu Ti to tady klidně hypovat do aleluja, ale až si přečteš Lovce kostí, tak si uvědomíš, že k žádný jiný knížce jsi nikdy neměl takovej vztah :).
13401
Za tohle dostanu seřváno do PMka od někoho *:D*. Já se na Malaz chystal asi pět let - v knihovničce sem měl šest dílů s tim, že to bude überpecka, že jako tak nějak tušim, že to je bomba, ale zatim jsem si to šetřil. Pak sem vyfasoval na Vánoce sedmej díl, a najednou sem měl víc času (rozchod se starou *:o*), tak sem se na to v rámci léčení *:D* vrhnul. Osm dílů jsem četl non-stop celkem 13 měsíců a v životě na to nezapomenu. Vstával sem kvůli tomu o víkendu i v šest ráno. Momentálně se už dva roky chystám na ságu napodruhý s tim, že jsem ještě nečetl poslední dvojdíl, takže tentokrát to chci dát jako komplet. Ale mám tu asi 20 comicsů a tucet dalších knih, který chci zpacifikovat před tím - problém. Chci si totiž bezprostředně po Malazu namachrovaně zkusit něco napsat a nemyslet na to, co si pak přečtu. V mezičase jsem zkusil i Martina, ale přišel mi až moc odpočinkovej a vadily mi debilní popisy jídel a voblečení *:D*, plus u tý literatury člověk nemusí tak zábavně přemejšlet, jako u temné Eriksonovy filosofie. Zvlášť Půlnoční vlny jsou na mozek občas pořádnej záhul. Má to výborný postavy, hlavně ale celkově [b]ATMOSFÉRU[/b]. Geografie světa, podrobná [b]HISTORIE[/b], magie a božstva jsou tu zpracovaný takovým způsobem, že se Ti z toho zatočí hlava. Ten svět si žije svým životem, každá jedna bytost/rasa/Bůh Malazu má v ruce určitý karty a nebojí se s nima hrát vabank. Kolo Času jsem nečetl. Četl jsem třeba boží konverzační Kroniky Fey, celkem dobrýho Abercrombieho, guilty-pleasureovskýho Brookse... Bitky jsou epický, je to nehorázně čtivý a v podstatě každej díl uzavírá stostránková bitva jako kráva. Knihy na sebe navazujou, je to jedna megastory. Maximálně to výjimečně skáče o pár měsíců (jednou o tři léta nazpět!), ale s oblíbenou postavou se třeba můžeš setkat i jednou za 500 stran. O to je to ale silnější. Hele, to se nedá rozepsat. Fakt tu mám vedle sebe u compu hroozně moc bichlí v takový tý vobří knihovně od IKEY *:D*, ale Erikson v ní má čestný místo, je to zdaleka nejpromakanější, nejchytřejší a nejnapínavější fantasy, co je na trhu *;)*. Osobně tam mám nejradši ty moudra, inteligenci živoucích, věrohodných postav a prostě plno skoro až freudovskejch myšlenek *:)*. A hlavně: zatim jsem nikde ani na netu nenarazil na nikoho, kdo by se do Malazu po druhym díle (a určitě třetim) bezhlavě nezamiloval. Ty první příčky žebříčků to fakt neokupuje jen tak. Můžu Ti to tady klidně hypovat do aleluja, ale až si přečteš Lovce kostí, tak si uvědomíš, že k žádný jiný knížce jsi nikdy neměl takovej vztah *:)*.
dashiva - Malaz OT
0 0
reagovat

dashiva

Problém Malazu je, že nemá jasně vyhraněný začátek vyprávění. Čtenář je jakoby vržen doprostřed děje. Proto můžou Měsíční zahrady leckoho odradit, protože se moc nezdržují s vysvětlováním, kdo je kdo, a čtenář se to dozvídá vlastně až v dalších dílech. Nicméně je dobré je číst, tak jak byly napsány, i když se třeba děj pátého dílu odehrává ještě před Měsíčními zahradami. Rozdíl oproti GoT je rozhodně mnohem větší role magie. Mágové jsou běžnou součástí světa stejně jako bohové. Skoro to někdy připomíná řecké báje a pověsti.
13399
Problém Malazu je, že nemá jasně vyhraněný začátek vyprávění. Čtenář je jakoby vržen doprostřed děje. Proto můžou Měsíční zahrady leckoho odradit, protože se moc nezdržují s vysvětlováním, kdo je kdo, a čtenář se to dozvídá vlastně až v dalších dílech. Nicméně je dobré je číst, tak jak byly napsány, i když se třeba děj pátého dílu odehrává ještě před Měsíčními zahradami. Rozdíl oproti GoT je rozhodně mnohem větší role magie. Mágové jsou běžnou součástí světa stejně jako bohové. Skoro to někdy připomíná řecké báje a pověsti.
dashiva
0 0
reagovat

Davies182

poďme ďalej rozvíjať ne-OT :-)
na ten Malazan sa totiž chystám už niekoľko rokov, ale dosť ma odradzuje ten rozsah. Teraz si ma ale znovu navnadil.
Ak to správne chápem, svetom (bestiář, epické bitky, mágia) je to skôr bližšie Kolu, ale atmosférou je to skôr bližšie ku GOT?
Tie knihy na seba nenadväzujú ako v typickej sérii? (v zmysle - nesledujeme jeden ucelený plot line, ale niekoľko nezávislých príbehov, ktoré spája jeden svet, hlavné postavy sa menia, atd).

btw:
Ďalších sérii GOT sa až tak báť nemusíš. Dejových línií je tam dostatok, navyše sa určite bude presúvať časť deja ďalších kníh už do 5. a 6. série.
Jediný problém by som snáď videl v tom, 4. a 5. kniha bežia paralelne a ani jedna z nich nemá žiaden silný zvrat cca v prostriedku. Žiaden silný bod, kde by sa dal uťať príbeh uprostred, tak ako sa dal uťať uprostred 3.kiny a rozdeliť ju na dve série.
13398
poďme ďalej rozvíjať ne-OT :-) na ten Malazan sa totiž chystám už niekoľko rokov, ale dosť ma odradzuje ten rozsah. Teraz si ma ale znovu navnadil. Ak to správne chápem, svetom (bestiář, epické bitky, mágia) je to skôr bližšie Kolu, ale atmosférou je to skôr bližšie ku GOT? Tie knihy na seba nenadväzujú ako v typickej sérii? (v zmysle - nesledujeme jeden ucelený plot line, ale niekoľko nezávislých príbehov, ktoré spája jeden svet, hlavné postavy sa menia, atd). btw: Ďalších sérii GOT sa až tak báť nemusíš. Dejových línií je tam dostatok, navyše sa určite bude presúvať časť deja ďalších kníh už do 5. a 6. série. Jediný problém by som snáď videl v tom, 4. a 5. kniha bežia paralelne a ani jedna z nich nemá žiaden silný zvrat cca v prostriedku. Žiaden silný bod, kde by sa dal uťať príbeh uprostred, tak ako sa dal uťať uprostred 3.kiny a rozdeliť ju na dve série.
Davies182
0 0
reagovat

SocialniPripad

:+
13397
*:+*
SocialniPripad
0 0
reagovat
Po téhle epizodě jsem se rozhodl přečíst si knížky. To co se teď stalo, mě tak nalákalo, že se mi vážně do toho světa nechce vracet zase za 10 měsíců. Neuvěřitelně silná epizoda, s ohromným množstvím děje, skvělých hereckých výkonů, boží hudbou a výraznou kamerou!:+
13396
Po téhle epizodě jsem se rozhodl přečíst si knížky. To co se teď stalo, mě tak nalákalo, že se mi vážně do toho světa nechce vracet zase za 10 měsíců. Neuvěřitelně silná epizoda, s ohromným množstvím děje, skvělých hereckých výkonů, boží hudbou a výraznou kamerou!*:+*
0 0
reagovat
Malaz podle mě ani natočit nejde. Je to tak složitý svět, že by to nečtenáři neměli šanci pobrat. Vždyť i čtenáři, co přečetli všech 10 dílů + knihy s vedlejšími dějovými liniemi v tom mají často docela guláš. Plus samozřejmě efekty. Přiznávám, že by to bylo asi jednodušší než točit Silmarillion, ale jen o fous. Takže skoro nemožné. :D
13395
Malaz podle mě ani natočit nejde. Je to tak složitý svět, že by to nečtenáři neměli šanci pobrat. Vždyť i čtenáři, co přečetli všech 10 dílů + knihy s vedlejšími dějovými liniemi v tom mají často docela guláš. Plus samozřejmě efekty. Přiznávám, že by to bylo asi jednodušší než točit Silmarillion, ale jen o fous. Takže skoro nemožné. *:D*
0 0
reagovat
Davies182
Sakra, že ma to pri sledovaní Banshee nenapadlo. Ten by mi na Karsu celkom sedel. Teda ak by ešte trochu potrénoval :D
13394
[b]Davies182[/b] Sakra, že ma to pri sledovaní Banshee nenapadlo. Ten by mi na Karsu celkom sedel. Teda ak by ešte trochu potrénoval *:D*
0 0
reagovat

stalker0

Karsa Orlong? Tenhle pán z Banshee by nebyl zrovna marnej!

Capustan holy shit... bitva na dvě sezóny :D :D
13393
Karsa Orlong? [link="http://www.sonsoundstudios.com/images/Geno%20Segers.jpg"]Tenhle pán z Banshee by nebyl zrovna marnej![/link] Capustan holy shit... bitva na dvě sezóny *:D* *:D*
stalker0
0 0
reagovat

Davies182

Abych citoval Teda: "Přesně tohle jsem nechtěl slyšet." :D Ale nakonec tomu asi dám šanci.
13392
Abych citoval Teda: "Přesně tohle jsem nechtěl slyšet." *:D* Ale nakonec tomu asi dám šanci.
Davies182
0 0
reagovat
Davies182
OT: A kto by Karsu hral? Už som pár krát nad prípadným kastingom Malazu rozmýšľal, ale zrovna pri ňom ma nenapadá žiadne meno (a na Dwayna Johnsona hovorím kategorické nie). Inak jednotka (a teda aj spomínaný Dřevnov) bola pôvodne písaná ako filmový scenár, nie? Tú si zfilmovanú ešte ako tak predstaviť viem. Ale veci ako Psí řetěz, Capustan, Korál, Y'Ghatan, ... No, tak o desať, dvadsať rokov, keď budú efekty 100× lepšie a lacnejšie, potom možno raz budeme chváliť HBO ako napr. v najnovšom diely pekne zvládli bitku medzi Segulehmi, T'lan Imass a K'Chain Che'Malle. Ale mometálne, ak to nemá mať rozpočet ako NASA, nech filmujú niečo iné :)
13391
[b]Davies182[/b] OT: A kto by Karsu hral? Už som pár krát nad prípadným kastingom Malazu rozmýšľal, ale zrovna pri ňom ma nenapadá žiadne meno (a na Dwayna Johnsona hovorím kategorické nie). Inak jednotka (a teda aj spomínaný Dřevnov) bola pôvodne písaná ako filmový scenár, nie? Tú si zfilmovanú ešte ako tak predstaviť viem. Ale veci ako Psí řetěz, Capustan, Korál, Y'Ghatan, ... No, tak o desať, dvadsať rokov, keď budú efekty 100× lepšie a lacnejšie, potom možno raz budeme chváliť HBO ako napr. v najnovšom diely pekne zvládli bitku medzi Segulehmi, T'lan Imass a K'Chain Che'Malle. Ale mometálne, ak to nemá mať rozpočet ako NASA, nech filmujú niečo iné *:)*
0 0
reagovat

Eressea.Ilfirin

Jo. Jdi do toho. I do dneška pořád zdaleka nejlepší věc, co jsem kdy přelouskal. Žeru i Zahrady, který ale prej dost lidí odradily od dalšího čtiva... Dům mrtvých je už ale 100% eriksonovskej nářez.
Vlastně mě furt udivuje, jak málo lidí v ČR to četlo.

A ne, OT to neni, páč Steven a George jsou dneska označováni za žijící největší z největších, co se fantasy týče. Pardon, ještě Ďuro :D ;).
13390
Jo. Jdi do toho. I do dneška pořád zdaleka nejlepší věc, co jsem kdy přelouskal. Žeru i Zahrady, který ale prej dost lidí odradily od dalšího čtiva... Dům mrtvých je už ale 100% eriksonovskej nářez. [link="http://www.legie.info/serie/120-malazska-kniha-padlych"]Vlastně mě furt udivuje, jak málo lidí v ČR to četlo.[/link] A ne, OT to neni, páč Steven a George jsou dneska označováni za žijící největší z největších, co se fantasy týče. Pardon, ještě Ďuro *:D* *;)*.
Eressea.Ilfirin
0 0
reagovat
Tím Malazem myslíte například toto: Měsíční zahrady? Konkrétně tuto knihu jsem koupil před dávnou dobou, a pořád jsem se k ní nedostal. Když jsem zjistil, že je součástí obrovského celku, tak jsem se rozhodl, že se na ní vykašlu, dokud nebudu v důchodu. :D
13389
Tím [b]Malaz[/b]em myslíte například toto: [link="http://data.bux.cz/book/013/087/0130873/large.jpg"]Měsíční zahrady[/link]? Konkrétně tuto knihu jsem koupil před dávnou dobou, a pořád jsem se k ní nedostal. Když jsem zjistil, že je součástí obrovského celku, tak jsem se rozhodl, že se na ní vykašlu, dokud nebudu v důchodu. *:D*
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se