Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Charmed: Pilot

příspěvky 1 - 8 Napsat příspěvek

S01E04 - 6/10

Ano, je to pořád to samé a věci jako časté feministické kecy jsou tu pořád přítomny, ale už ne v tak velké míře. Konečně se tady něco děje, epizoda má slušné tempo a i většina postav mě tu bavila a nikdo mi nelezl na nervy. Zatím nejlepší díl nových Charmed. I tak to má pořád daleko k tomu abych se na každý nový díl těšil, ale v rámci toho co jsme zatím viděli můžu pochválit. Konec docela navnadí na pokračování, a kdyby se úroveň postupně zlepšovala tímhle tempem, snad by z toho nakonec i mohla být příjemná nenáročná oddychovka. Takže přeju hodně zdaru, ale myslím že 22 epizod nám bude stačit, neumím si představit že tento reboot by byl sledovatelný natažený třeba do pěti sezón...
23634
Ano, je to pořád to samé a věci jako časté feministické kecy jsou tu pořád přítomny, ale už ne v tak velké míře. Konečně se tady něco děje, epizoda má slušné tempo a i většina postav mě tu bavila a nikdo mi nelezl na nervy. Zatím nejlepší díl nových Charmed. I tak to má pořád daleko k tomu abych se na každý nový díl těšil, ale v rámci toho co jsme zatím viděli můžu pochválit. Konec docela navnadí na pokračování, a kdyby se úroveň postupně zlepšovala tímhle tempem, snad by z toho nakonec i mohla být příjemná nenáročná oddychovka. Takže přeju hodně zdaru, ale myslím že 22 epizod nám bude stačit, neumím si představit že tento reboot by byl sledovatelný natažený třeba do pěti sezón...
S01E04 - 6/10
0 0
reagovat

S01E03 - 5/10

Třetí díl "nových" Čarodějek má pořád ty samé klady i neduhy jako ty předchozí. Začněme rekapitulací neduhů : místy dost pochybné a nelogické chování postav, laciný vizuál, všudypřítomná genderová "korektnost" (bojují feministky a lesbičky za rovnost a toleranci, nebo o to abychom je za to stavěli na piedestal ??) a hlavně neschopnost tvůrců zaujmout i diváka který není "cílovkou". Ano, slečny mají vlastní životy, ale z 90% se pořád řeší jen starosti stejné jako v každém seriálu pro mladé/o mladých, a věci jako že to jsou čarodějky, jsou tu démoni, nějaké velké zlo v pozadí, magie atd.... Říct že tohle všechno je tu na vedlejší koleji je ještě slabé slovo.
Abych jen nekritizoval, některé postavy se tu rozpovídají o své minulosti a v tomhle směru se alespoň začínají rýsovat nějaké motivace a mohly by být divákovi o něco bližší. Je hezké i to že se tu rýsuje i nějaké velké zlo do budoucna, že to skoro nikdo neřeší je zase věc druhá. Co se humoru týče, ten většinou moc nevychází, ale Rupert Evans jako Harry začíná docela spolehlivě bavit.
Průběžně sleduju i původní Charmed a můžu říct že tam všechno funguje líp, včetně chemie hlavních postav, což je asi hlavní. I přes to všechno ale nemůžu poslat novou verzi přímo do odpadu, je to prostě takový ryzí průměr. Seriál má vděčné téma magie, jako předlohu úspěšnou starší verzi ze které si libovolně může brát a nemusí, takže potenciál minimálně bavit má pořád obrovský. Jen by to chtělo už pořádně správně uchopit a místo prachobyčejné soap opery sem tam v magických kulisách se do toho konečně opřít a něco z toho potenciálu taky konečně využít.
23612
Třetí díl "nových" Čarodějek má pořád ty samé klady i neduhy jako ty předchozí. Začněme rekapitulací neduhů : místy dost pochybné a nelogické chování postav, laciný vizuál, všudypřítomná genderová "korektnost" (bojují feministky a lesbičky za rovnost a toleranci, nebo o to abychom je za to stavěli na piedestal ??) a hlavně neschopnost tvůrců zaujmout i diváka který není "cílovkou". Ano, slečny mají vlastní životy, ale z 90% se pořád řeší jen starosti stejné jako v každém seriálu pro mladé/o mladých, a věci jako že to jsou čarodějky, jsou tu démoni, nějaké velké zlo v pozadí, magie atd.... Říct že tohle všechno je tu na vedlejší koleji je ještě slabé slovo. Abych jen nekritizoval, některé postavy se tu rozpovídají o své minulosti a v tomhle směru se alespoň začínají rýsovat nějaké motivace a mohly by být divákovi o něco bližší. Je hezké i to že se tu rýsuje i nějaké velké zlo do budoucna, že to skoro nikdo neřeší je zase věc druhá. Co se humoru týče, ten většinou moc nevychází, ale Rupert Evans jako Harry začíná docela spolehlivě bavit. Průběžně sleduju i původní Charmed a můžu říct že tam všechno funguje líp, včetně chemie hlavních postav, což je asi hlavní. I přes to všechno ale nemůžu poslat novou verzi přímo do odpadu, je to prostě takový ryzí průměr. Seriál má vděčné téma magie, jako předlohu úspěšnou starší verzi ze které si libovolně může brát a nemusí, takže potenciál minimálně bavit má pořád obrovský. Jen by to chtělo už pořádně správně uchopit a místo prachobyčejné soap opery sem tam v magických kulisách se do toho konečně opřít a něco z toho potenciálu taky konečně využít.
S01E03 - 5/10
0 0
reagovat

S01E02 - 5/10

Tak jsem si troufnul i na druhý díl, a je to o něco málo lepší. Postavy se sice chovají pořád místy hloupě, mužské charaktery jsou přinejlepším křoví, efekty pořád dost podprůměr což souvisí i s tím že akce je tu opravdu minimum, a celá zápletka je předvídatelná až běda, ale už z toho aspoň tak evidentně nekřičí ta feministická propaganda (alespoň tedy v porovnání s pilotem).
Subjektivně jsem potěšen i tím že Sarah Jeffery alias Maggie to sluší (a ukazuje) čím dál víc, a snad se nám tu začíná rýsovat nějaká dlouhodobější zápletka. K něčemu co bych mohl s čistým svědomím pochválit má tenhle reboot pořád dost daleko, nicméně musím kvitovat lehké zlepšení oproti prvnímu dílu.
Ale stejně, přes týden jsem si zopakoval prvních pár epizod původních Čarodějek, a pořád je to ve srovnání s novou verzí nebe a dudy. Ano, dnes už by ani původní verze nefungovala kdyby byla natočena přesně takhle dnes, ale ve své době ano. Reboot navzdory snaze být současný a moderní celý koncept ani jeho vyznění nikterak neposunul a mezi dnešní seriálovou konkurencí se lehce ztratí, ale jelikož si teď budu opakovat originální Charmed, tak když už v tom budu, jednou týdně obětovat 40 minut na jeden díl nové verze mě nezabije. Pokud z toho nebude tak křičet ta proklamovaná hyperkorektnost, pořád ještě to může být celkem koukatelné, pořád je to ale jen takový bonus k starým Čarodějkám, konkurovat jim v žádném případě nemůže.
23554
Tak jsem si troufnul i na druhý díl, a je to o něco málo lepší. Postavy se sice chovají pořád místy hloupě, mužské charaktery jsou přinejlepším křoví, efekty pořád dost podprůměr což souvisí i s tím že akce je tu opravdu minimum, a celá zápletka je předvídatelná až běda, ale už z toho aspoň tak evidentně nekřičí ta feministická propaganda (alespoň tedy v porovnání s pilotem). Subjektivně jsem potěšen i tím že Sarah Jeffery alias Maggie to sluší (a ukazuje) čím dál víc, a snad se nám tu začíná rýsovat nějaká dlouhodobější zápletka. K něčemu co bych mohl s čistým svědomím pochválit má tenhle reboot pořád dost daleko, nicméně musím kvitovat lehké zlepšení oproti prvnímu dílu. Ale stejně, přes týden jsem si zopakoval prvních pár epizod původních Čarodějek, a pořád je to ve srovnání s novou verzí nebe a dudy. Ano, dnes už by ani původní verze nefungovala kdyby byla natočena přesně takhle dnes, ale ve své době ano. Reboot navzdory snaze být současný a moderní celý koncept ani jeho vyznění nikterak neposunul a mezi dnešní seriálovou konkurencí se lehce ztratí, ale jelikož si teď budu opakovat originální Charmed, tak když už v tom budu, jednou týdně obětovat 40 minut na jeden díl nové verze mě nezabije. Pokud z toho nebude tak křičet ta proklamovaná hyperkorektnost, pořád ještě to může být celkem koukatelné, pořád je to ale jen takový bonus k starým Čarodějkám, konkurovat jim v žádném případě nemůže.
S01E02 - 5/10
0 0
reagovat
Pilot jsem sice přežil, ale byl to boj. Nic tak strašného jsem už dlouho neviděl. Tři ošklivé a nesympatické hlavní hrdinky, které ještě k tomu neumí vůbec hrát. Nepokrytá politická zaujatost je taky šílená. Vypatlané lesbické feministky posedlé nenávistí k bílím heterosexuálním mužům a osobně si myslím, že ke všem heterosexuálům sráží tento odpad ještě do většího úpadku a zlepšení jistě nejde očekávat.
Děj nedává moc smysl, nemá to žádnou atmosféru, akce v podstatě žádná, humor taky a triky nejenže laciné ale dokonce dost divné. Hlavní démon vypadá jako nepovedená verze nočního krále z GoT.
Vsadí se, že si to své pomatené diváky posedlé MeToo najde. Pro normální lidi se ovšem jedná o jedno velké utrpení, které původní Čarodějky dokonale zabíjejí. :-

PS: Už se vážně nediví, proč Trump chce zabránit migraci z jižní Ameriky do USA a podobné seriálu podle mě jemu a republikánům naženou další hordy naštvaných voličů. :D ;)
23548
Pilot jsem sice přežil, ale byl to boj. Nic tak strašného jsem už dlouho neviděl. Tři ošklivé a nesympatické hlavní hrdinky, které ještě k tomu neumí vůbec hrát. Nepokrytá politická zaujatost je taky šílená. Vypatlané lesbické feministky posedlé nenávistí k bílím heterosexuálním mužům a osobně si myslím, že ke všem heterosexuálům sráží tento odpad ještě do většího úpadku a zlepšení jistě nejde očekávat. Děj nedává moc smysl, nemá to žádnou atmosféru, akce v podstatě žádná, humor taky a triky nejenže laciné ale dokonce dost divné. Hlavní démon vypadá jako nepovedená verze nočního krále z GoT. Vsadí se, že si to své pomatené diváky posedlé [link="https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/486762-carodejnice-v-new-yorku-proklely-soudce-kavanaugha-zasahnout-chce-exorcista.html"]MeToo[/link] najde. Pro normální lidi se ovšem jedná o jedno velké utrpení, které původní Čarodějky dokonale zabíjejí. *:-* PS: Už se vážně nediví, proč Trump chce zabránit migraci z jižní Ameriky do USA a podobné seriálu podle mě jemu a republikánům naženou další hordy naštvaných voličů. *:D* *;)*
0 0
reagovat

4/10

Tak... dal jsem si celou pilotní epizodu a v hodně ohledech to nedopadlo zdaleka tak strašně jak jsem čekal, přesto musím dát podprůměrné hodnocení. Proč?
Začněme s klady. Řemeslně je to natočené celkem zručně, neurážející průměr, na seriál tohoto typu dostačující, nemám problém. Ze tří hlavních hrdinek je mi vysloveně nesympatická jen jedna, navíc Maggie v podání Sarah Jeffery je celkem pěkná a hezky se na ní kouká (trošku mi i připomíná Rose McGowan původních Charmed) což je vždycky plus. Světlonoš Harry taky nebyl úplně špatný, sice trochu křečovitý humor, ale Ruperta Evanse vidím zase v něčem docela rád, takže nic proti. Samotný průběh děje neurazil, nenadchnul, na dnešní dobu ale takovýhle pilot nenabídne nic co bychom už dávno neviděli a ještě ke všemu lépe.
No a teď ty zápory. Řeknu to asi takhle - chtít po bílém heterosexuálním muži aby sledoval nové Charmed se rovná tomu chtít po radikální feministce aby se dívala na nějaký steroidový akčňák kde žena dělá ozdobu jen proto aby ukazovala přednosti a nechala se zachraňovat. Ten radikální feminismus z toho jen křičí, a je to nesnesitelně otravné. Záměrně nepíšu 'korektnost', protože jakýkoli chlap který by tohle bral moc vážně bude asi dost uražený, jelikož každá mužská postava v pilotu je vylíčena buď jako slaboch, hovado, komická figurka nebo křoví. I původní Čarodějky byly o silných ženách, ale seriál nám nezapomněl představit i nějaké silné a hodnotné mužské charaktery. Na tohle tvůrci chtějí aby se dívala i ta mužská část publika, nebo je nová verze naschvál zaměřena jen na úzkou cílovou skupinu feministek a lesbiček? Staré čarodějky byly, přiznejme si, lehce béčková GP zábava, na kterou se ale mohl dívat každý koho tato tématika zaujme. V základu je nová verze ta samá béčková zábava, jen velice omezeně zaměřená.
Což mě vede k dalšímu bodu - efekty jsou přinejlepším průměrné, což bych přešel, ale vzhledem k tomu že je to v podstatě to samé co před 20ti lety původní Charmed, člověk by očekával zlepšení alespoň co se technické stránky věci týče. Takhle se musím ptát - jaký smysl mělo dělat tento reboot? Jediné co oproti originálu nabízí 'navíc', to ho strašně omezuje v tom aby se na něj mohl dívat průměrný divák kterému letmý popis děje přijde jako 'fajn oddychovka'. Pokud nejste opravdu hardcore fanda originálu který musí vidět vše co se seriálem nějak souvisí nebo feministka či lesbička (nejlépe obojí) nevidím důvod proč seriál po pilotu doporučovat někam dál. Jak říkám, celkově je to docela koukatelné, ale to omezené cílení vyloženě jen na určitou skupinu divaček v kombinaci s tím že co se týče příběhu i efektů tak jsme se za 20 let opravdu nikam neposunuli, stahuje pilot pod průměr, protože proti staré verzi nemá ani tu jedinou přidanou hodnotu.
Možná zkusím další díl, abych to neodpískal předčasně, a budu naivně doufat že seriál sleví z toho extrémního feminismu a radši zkusí alespoň nějak pro dnešní dobu upgradovat děj, ale moc bych tomu nevěřil... když nic jiného alespoň se 40 minut budu koukat na Sarah Jeffery ;) (vězte, že říct tuto zdánlivě nevinnou větu v seriálu, znamená to že jsem hnusné a chlípné prase, a ke konci se dozvíte že ještě navíc démon - bez přehánění :D ).
Ve výsledku tedy můžu jen dopručit shlédnout radši (znovu) originál pokud vás podobná tématika zajímá - lepší a sympatičtější postavy, můžou to sledovat OBĚ (!) pohlaví, příběh i efekty na stejné úrovni jako reboot (tady si to můžete aspoň omluvit dobou vzniku), přidaná hodnota nostalgie, a výhoda v tom že si můžete dát všech osm sérií naráz když vás to chytne.
23544
Tak... dal jsem si celou pilotní epizodu a v hodně ohledech to nedopadlo zdaleka tak strašně jak jsem čekal, přesto musím dát podprůměrné hodnocení. Proč? Začněme s klady. Řemeslně je to natočené celkem zručně, neurážející průměr, na seriál tohoto typu dostačující, nemám problém. Ze tří hlavních hrdinek je mi vysloveně nesympatická jen jedna, navíc Maggie v podání Sarah Jeffery je celkem pěkná a hezky se na ní kouká (trošku mi i připomíná Rose McGowan původních Charmed) což je vždycky plus. Světlonoš Harry taky nebyl úplně špatný, sice trochu křečovitý humor, ale Ruperta Evanse vidím zase v něčem docela rád, takže nic proti. Samotný průběh děje neurazil, nenadchnul, na dnešní dobu ale takovýhle pilot nenabídne nic co bychom už dávno neviděli a ještě ke všemu lépe. No a teď ty zápory. Řeknu to asi takhle - chtít po bílém heterosexuálním muži aby sledoval nové Charmed se rovná tomu chtít po radikální feministce aby se dívala na nějaký steroidový akčňák kde žena dělá ozdobu jen proto aby ukazovala přednosti a nechala se zachraňovat. Ten radikální feminismus z toho jen křičí, a je to nesnesitelně otravné. Záměrně nepíšu 'korektnost', protože jakýkoli chlap který by tohle bral moc vážně bude asi dost uražený, jelikož každá mužská postava v pilotu je vylíčena buď jako slaboch, hovado, komická figurka nebo křoví. I původní Čarodějky byly o silných ženách, ale seriál nám nezapomněl představit i nějaké silné a hodnotné mužské charaktery. Na tohle tvůrci chtějí aby se dívala i ta mužská část publika, nebo je nová verze naschvál zaměřena jen na úzkou cílovou skupinu feministek a lesbiček? Staré čarodějky byly, přiznejme si, lehce béčková GP zábava, na kterou se ale mohl dívat každý koho tato tématika zaujme. V základu je nová verze ta samá béčková zábava, jen velice omezeně zaměřená. Což mě vede k dalšímu bodu - efekty jsou přinejlepším průměrné, což bych přešel, ale vzhledem k tomu že je to v podstatě to samé co před 20ti lety původní Charmed, člověk by očekával zlepšení alespoň co se technické stránky věci týče. Takhle se musím ptát - jaký smysl mělo dělat tento reboot? Jediné co oproti originálu nabízí 'navíc', to ho strašně omezuje v tom aby se na něj mohl dívat průměrný divák kterému letmý popis děje přijde jako 'fajn oddychovka'. Pokud nejste opravdu hardcore fanda originálu který musí vidět vše co se seriálem nějak souvisí nebo feministka či lesbička (nejlépe obojí) nevidím důvod proč seriál po pilotu doporučovat někam dál. Jak říkám, celkově je to docela koukatelné, ale to omezené cílení vyloženě jen na určitou skupinu divaček v kombinaci s tím že co se týče příběhu i efektů tak jsme se za 20 let opravdu nikam neposunuli, stahuje pilot pod průměr, protože proti staré verzi nemá ani tu jedinou přidanou hodnotu. Možná zkusím další díl, abych to neodpískal předčasně, a budu naivně doufat že seriál sleví z toho extrémního feminismu a radši zkusí alespoň nějak pro dnešní dobu upgradovat děj, ale moc bych tomu nevěřil... když nic jiného alespoň se 40 minut budu koukat na Sarah Jeffery *;)* (vězte, že říct tuto zdánlivě nevinnou větu v seriálu, znamená to že jsem hnusné a chlípné prase, a ke konci se dozvíte že ještě navíc démon - bez přehánění *:D* ). Ve výsledku tedy můžu jen dopručit shlédnout radši (znovu) originál pokud vás podobná tématika zajímá - lepší a sympatičtější postavy, můžou to sledovat OBĚ (!) pohlaví, příběh i efekty na stejné úrovni jako reboot (tady si to můžete aspoň omluvit dobou vzniku), přidaná hodnota nostalgie, a výhoda v tom že si můžete dát všech osm sérií naráz když vás to chytne.
4/10
0 0
reagovat
Tak po osmi minutách a nesmní to přes práh. Twl, je to první MeToo seriál a vypadá to, že to čarodějnictví tam bude jen jako taková "vedlejší zápletka"
23541
Tak po osmi minutách a nesmní to přes práh. Twl, je to první MeToo seriál a vypadá to, že to čarodějnictví tam bude jen jako taková "vedlejší zápletka"
0 0
reagovat
No a já se bál, že jsem tu jediná konzerva, které vadí, kam ten levičácký Hollywood směřuje 8)

Možná na to mrknu, titulky už jsem někde viděl. Ale protože mi nesedí ty herečky - protivný vzhled a chování a ani neumí moc hrát, tak bych se nedivil, kdybych to po prvních deseti minutách vypnul a smazal ...
23535
No a já se bál, že jsem tu jediná konzerva, které vadí, kam ten levičácký Hollywood směřuje *8)* Možná na to mrknu, titulky už jsem někde viděl. Ale protože mi nesedí ty herečky - protivný vzhled a chování a ani neumí moc hrát, tak bych se nedivil, kdybych to po prvních deseti minutách vypnul a smazal ...
0 0
reagovat

Dle očekávání?

Tak bohužel to asi dopadlo zhruba tak jak jsem očekával... ale stejně ten první díl asi prubnu. Když nic jiného tak z té úcty k původním Charmed. Ale stejně mi něco říká že oproti tomu jak dopadne nová Buffy, tohle bude ještě veledílo...
23534
Tak bohužel to asi dopadlo zhruba tak jak jsem očekával... ale stejně ten první díl asi prubnu. Když nic jiného tak z té úcty k původním Charmed. Ale stejně mi něco říká že oproti tomu jak dopadne nová Buffy, tohle bude ještě veledílo...
Dle očekávání?
0 0
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se