Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: televizní bůh Craig Ferguson


ikona
TedGeorge
craig fergusonlate night showtéma
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o nejsvéráznější hvězdě americké televize 

Dlouho jsem se považoval za předního Fergusonologa v Čechách. Pak jsem se s prosbou o pomoc obrátil na Scroochyho a dvě zprávy pohodlně stačili k tomu, abych poznal, že nejsem ani v top 10. Scroochy je Doktor Hraběta Fergusonologů v Čechách a jeho encyklopedické znalosti o problému jsou nezpochybnitelné. Už jenom tento úvod padá na jeho bedra. Co bylo původně psáno jako můj klasický volný proud myšlenek, dostalo nový tvar. Původně to bylo hodně metafyzické zamyšlení o mém "psaveckém stylu", ve kterém jsem se rozkecal o Fabii, co má najeto 150 000 km, Tatranském čaji smíchaném s Alpským rumem, Silvestru na chatě s alkohol testerem a použití sprostých slov v mém článku.

Monolog

Tak trochu jsem se u monologu zasekl. Na minutku dostane slovo Scroochy, který dodá aspoň pojednání o monologu trochu té erudovanosti. Když už jinak v článku chybí ...

Na první pohled se monology neliší od těch v jiných late night show. První zdání však klame. Monolog je primárně složen z vtipů, narážek a popíchnutí směřovaných na celebrity či aktuální události. Late Late Show sice zaměstnává scénáristy, ti však Craigovi jen připraví jakousi osnovu témat, o kterých může mluvit, spolu s příslušnými vtipy (z jejichž trapnosti si Craig sám rád utahuje).

Formát monologu je tedy relativně klasický, ale na rozdíl od konkurence Craig mnohem více improvizuje a často se natolik odkloní od plánovaných vtipů, že se sám diví, jak se tam dostal. Často je očividné, že ani neprošel celou osnovu a místo toho půlku monologu proklábosí s Geoffem nebo ho jeho myšlenkové pochody zavedou někam, kde se zdrží tak dlouho, že je najednou čas na reklamní přestávku. Pokud chcete vidět, jak celý takový monolog probíhá, mrkněte na přeloženou epizodu se Sigourney Weaver, monolog začíná kolem 03:30 v 1. části.

Monolog je mimochodem první segment, který se natáčí, ve finální epizodě mu však předchází cold open (který se ve skutečnosti natáčí až po monologu). Mnohdy to jde poznat, jelikož Craig v cold open třeba naráží na něco, co se z pohledu diváka stane až při monologu.

Tweety a e-maily

Tři minutky improvizovaný otvírák, osm minut monolog a dál? Dál je třeba věnovat se poště. Původně bylo čtení pošty jenom vítanou možností jak zaplácnout čas, ale později se z toho pro mnohé stala nejoblíbenější část show. Často až k prasknutí narvaná hláškami a legendárními momenty, které si blíže rozebereme až dále. Podkategorií jsou Tweety a e-maily s hosty. Nade všechny ční geniální Robin Williams, který měl vyloženě dobrý den. Dál ještě zmíním poštičku s Kennethem Branaghem a Jasonem Segelem.

Interview

Tady se zhluboka nadechněte. To nejlepší, co může Late Late Show nabídnout, jsou (nejenom podle mě) interview. Když jsem u forbíny vzdychal, že bych nejraději nalinkoval alespoň 50 videí, tak tady si musím vzdychnout ještě desetkrát tolik. Ani 500 linků na Craigovy rozhovory by nepostihlo to nejlepší. A čím že je tento segment tak výjimečný? Vzpomeňme na tomto místě na všechny ty Kimmely, Fallony, Conany a další. "Díky moc, že sis na nás udělala čas. Tento pátek otevírá v kině film Ančovičky na kočičce. Jak se ti spolupracovalo s Tomem Hanksem? Nemáš nějakou historku z natáčení?"
Craig: "Wow, to jsou nádherné šaty. Můžu se podívat blíž? Upřímně, ty šaty by bez takového těla nestály za nic. Když už jsme u flirtování, jak se díváš na vlezlé muže a co je pro tebe ideální flirtování? Vážně? To mi připomíná, když jsem tenkrát byl v Paříži a tancoval jsem v Moulin Rouge..."
Craig na to jde od lesa a na rozdíl od většiny souputníků se na interview nijak zvlášť nepřipravuje. Jakési pohrdání klasickou talk show rutinou poté značí roztrhání poznámek, na kterých stejně asi nic není. Kdo by přece potřeboval návod na konverzaci s nádhernou ženou?
Ano, pochopili jste správně. Právě Craigovo flirtování s herečkami je něco, co se prostě musí vidět.

A) Ženy se červenají, muži se baví
Craig: Jak se máš, zlato? Dlouho jsme se neviděli. Nedávno jsem viděl první epizodu Game of Thrones a viděl jsem tvůj zadek!
Lena (Headey): Vidíš, to nebyl můj zadek.
Craig: To nebyl tvůj zadek?
Lena: Ne, ten patřil dublérce, která za to dostala velmi slušný honorář.
Craig: Chceš říct, že jsem byl podveden?
Lena: Ukážu ti ho později.
(Konverzace chvíli pokračuje, ale návrat k zadečku Leny je nevyhnutelný)
Craig: Ty jsi taky hodně sexy.
Lena: Díky, ale to říkáš jenom kvůli tomu, že si myslíš, že si viděl můj zadek.
Craig: No, je zajímavý, že to říkáš. To, že jsem tvůj zadek neviděl, ale myslel jsem si to, je vzrušující. Chtěl bych ho vidět víc než předtím.
Lena: Byl bys velmi zklamaný ...
(Následuje několikavteřinová pauza)
Craig: Kdybys viděla můj, byla bys zklamaná víc.

Na YouTube existuje nespočet kanálů zaměřených na Craigovo flirtování s herečkami. Tohle je vážně cesta do záhuby, protože já neznám míru. Tak jenom ty základy, no. A základem jsou dvě interview s neskutečnou Kate Mara, za které musel doma dostat hrozně vyhubováno, vyzobávat můžete tady nebo tady. ... Mila Kunis znamená rusky "Malá kočička" a Craig to dobře věděl.
Dále nezapomeňme na naprosto božskou Saffron Burrows a druhé kolo také není špatné.  Marion Cotillard nemá vůbec ráda interview, ale u Craiga hned několikrát roztála. Když už jsme u Francouzek, tak nesmíme zapomenout na bondovskou Berenice Marlohe. Tohle je fakt extrémní případ, po kterém budete potřebovat sakra studenou sprchu. U nás ne příliš známá Daniela Ruah si zaflirtovala s Craigem hned třikrát a pokaždé to stálo za to.
Evangeline Lilly + Craig Ferguson = VSL . Kongeniální konverzace s Aliciou Witt o líbání a tak. Morenna Bacarin je známá hlavně díky Homelandu. A je to fajn ženská, kterou by chtěl sbalit každý.
(Pozn: Redakčne zkráceno, ty seš blázen Tede)

B) Domov volá
Ano, Craig má americké občanství, ale to vůbec neznamená, že by zanevřel na skotskou vlast. A právě návštěvy ze Skotska většinou znamenají ty nejlepší konverzace. Chcete příklad místo slibů? Máte to mít.

Ewan McGregor není gay, ale Craiga miluje. A to jako faktGerard Butler je u Craiga taky štamgast a nejspíš se to jen tak nezmění. Billy Connoly. Pojem. Skvělý host. a zbytek si najdete na YouTube. Nesmím zapomenout na zpěvačku skupiny Garbage, Shirley Manson. Ta se párkrát taky předvedla v docela dobré formě.

C) Dobří holubi se vracejí
Zaběhnout si ke Craigovi na dávku Late Late šílenství se stalo návykovým pro mnoho lidí. Zde vám nabídnu neúplný seznam přátel Late Late Show, bez kterých si ten program člověk jenom těžko dokáže představit. Ať už je s Craigem pojí dávné přátelství, nebo prostě jenom oceňují normální nenacvičenou konverzaci, v očích jim vidíte, jak rádi jsou zrovna tu, a ne třeba u Kimmela...

A když jsem mluvil o dávných přátelích, tak začnu u Stephena Frye a legendární interview bez obecenstva a budu pokračovat Hughem Lauriem, který se u Craiga zastavuje poměrně pravidelně. Nedávno se předvedl takhle. Relativně novým přírůstkem mezi Craigovy oblíbence je Aaron Eckhart . A málem sem zapomněl na nejčastějšího hosta v Late Late Show vůbec, Kristen Bell. Nemá cenu sem linkovat všechna vystoupení téhle sympatické slečny, s YouTube konec konců umíte zacházet všichni. Takže jenom vzorek.

Už pár stránek nazpět byla zmiňovaná Betty White. Tady máte krátký výběr z toho nejzajímavějšíhoSandru Bullock většinou moc nemusím, ale Ferguson z ní dostává už několik let to nejlepší, No a dodatečně dodávám Stevea Carella. S Craigem je to prostě komediální zlato .

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace