Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: televizní bůh Craig Ferguson


ikona
TedGeorge
craig fergusonlate night showtéma
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o nejsvéráznější hvězdě americké televize 

Dlouho jsem se považoval za předního Fergusonologa v Čechách. Pak jsem se s prosbou o pomoc obrátil na Scroochyho a dvě zprávy pohodlně stačili k tomu, abych poznal, že nejsem ani v top 10. Scroochy je Doktor Hraběta Fergusonologů v Čechách a jeho encyklopedické znalosti o problému jsou nezpochybnitelné. Už jenom tento úvod padá na jeho bedra. Co bylo původně psáno jako můj klasický volný proud myšlenek, dostalo nový tvar. Původně to bylo hodně metafyzické zamyšlení o mém "psaveckém stylu", ve kterém jsem se rozkecal o Fabii, co má najeto 150 000 km, Tatranském čaji smíchaném s Alpským rumem, Silvestru na chatě s alkohol testerem a použití sprostých slov v mém článku.

D) Ted vyzobává a doporučuje interview
Obrečel jsem teď asi bambilion  videí, které se sem už prostě nevejdou. Zrušil jsem další dvě sekce v rozhovorech a vyloženě vyhmátnu ty, které byste taky měli vidět. Neskutečně meta rozhovor o ničem se Zachem Galifianakisem. Z Hannibala znáte Hugha Dancyho, z Homelandu Claire Danes. Jsou svoji a oba už u Craiga byli. Ale jejich vystoupení ničím zajímavá nejsou. Snad až na to, že Craig se od Claire dozvěděl, že její tchán je velmi úzce zaměřený filozof. Ano, neodolal a pozval si ho: Jonathan Dancy. Teď bych na vás měl otázku. Kolik knížek od Johna Irvinga jste přečetli? Každý aspoň jednu, že? Irving také zavítal do programu a jeho neskutečně suché vystoupení mi zvedá náladu aspoň jednou ročně. Zavítáme zase trochu do současnosti a najdeme tam producenta Hry o trůny, Davida Benniofa. Zajímá vás, jak důležité jsou kozy na konkurzu? Pak klikejte . Je tomu tak týden, co se na obrazovce zjevila hipstery nenáviděná Shailene Woodley. A působí jako fajn holka od vedle. Quentin Tarantino je sice pošuk, ale to, s jakým nadšením vypráví o filmu, je nakažlivé. A zakončím to Russelem Crowem. Ten dokáže být pěkně nepříjemný a interview s ním nebývá jednoduché. S Craigem ho ale pojí společná historie a vznikla z toho příjemná konverzace Josh Radnor přišel do show s tím, že bude už snad po sté propagovat HIMYM. Místo toho se mluvilo o knížkách, autobiografiích a lodích. Znáte Tinu Fey? Blbá otázka. Překvapivě otevřené interview, ve kterém prozradí nejeden ze svých fetišů .

E) Island je v severním Atlantiku, jeho hlavní město je Reykjavík, kolikrát byl KarelR v MZ live?
Neskutečně jsme se u těch rozhovorů zasekli. Už to pomalu ukončíme. Je na čase. Ale ještě než půjdete, dáme si trapnou pauzu, lekci z hraní na harmoniku nebo snad zkusíte vyhrát velkou peněžní cenu?

Ted se s tímhle článkem nemůže rozloučit

Fakt jenom v rychlosti. Jo, já vím, že už chcete na pivo a na klobásu. Ale zapomněli jsme na mé oblíbené momenty, které se vážně nikam jinam nevešly. Začnu (já vím, že končím a tohle slovo je vyloženě nevhodné) okamžiky, kdy se ani věčně nad věcí působící Craig neudržel a hystericky se rozesmál. Tady je máte pěkně pohromadě a vyzývám vás, abyste se nesmáli. Pořád vám to nestačí? Čtete ten článek dva dny a chcete načnout třetí? V tom případě klikejte na tuto kompilaci. Jenom malé varování, má 8 hodin a 41 minut. Že jsem se úplně zapomněl věnovat Geoffovi a Secretariatovi? Ono se to dost dobře nedá popsat. Tady se koukněte na Geoffovu imitaci Morgana Freemana před Morganem Freemanem a tady na výběr toho nejlepšího ze Secretariatovy stáje.

Ted dostává důrazné varování, aby se na to už vy.....

Jako blesk z čistého nebe přilétla zpráva, že Craig v prosinci skončí v Late Late Show. On sám k tomu řekl jenom to, že deset let je velmi dlouhá doba a je na čase jít dál. Nemáme vinit studio, nemáme vinit produkci, je to jeho rozhodnutí. Možná že měl pravdu. Poslední dobou jsem nabýval pocitu, že ta show už není výjimečná. Je pouze skvělá. A končit se má v tom nejlepším, že? Těžko říct, co bude s Craigem dál. Možná další pořad v TV. Možná se bude naplno věnovat psaní a dočkáme se další knihy. Rád se nechám překvapit.

No, je toho hodně, že? Nalijme si čistého vína. Tenhle článek není pro Fergusonology. Asi popadesáté tu musím zdůraznit, že jsem toho vynechal opravdu hodně. Vás stejně nejvíc zajímala ta doporučená videa, že? Těch máte požehnaně, a pokud opravdu budete koukat na každé, tak máte o prázdninách co dělat. Dovolte mi na závěr naladit trochu vážnější notu. Pro mě osobně je Craig prostě bůh. Ano, to jste z předchozích odstavců asi už poznali, ale mělo by to zaznít natvrdo. Je úplně jedno, jestli mu stékají slzy u povídání o jeho mrtvém tátovi, nebo šije do senzacechtivé společnosti. Když se mu podíváte do očí a zaposloucháte se do jeho vytrácejícího se skotského akcentu, tak mu věříte. A víte, že na rozdíl od Standy to fakt myslí upřímně.

Každý máme v životě nějaký ten problém. Někdo má problémy se zařazením do společnosti. Někdo bojuje se závislostmi. Někdo má dennodenně depresi a ničí ho, že vlastně ani neví proč. A kdo ty problémy neřeší, tak se může klidně ocitnout mezi tím mostem a řekou. Craig je člověk, který většinou výše zmíněných věcí prošel a vyhrabal se z toho. Vždycky může být hůř, a když budete otevření a budete brát vážné životní situace s lehkostí a humorem, tak tím nikomu neublížíte. Tak na sebe buďte hodní, všímejte si, co se děje kolem vás a jednou za čas si nějakého toho Fergusona pusťte. Ten den bude hnedka lepší.

A tady máte slibované slovo závěrem od Scroochyho. Nevím jak vy, ale já mu jeho osobní zkušenost s Late Late Show docela závidím.

S Craigem jsem se začal blíže seznamovat někdy v roce 2010, když jsem začal překládat talk show rozhovory pro VideaČesky, kde mimojiné najdete řadu videí a rozhovorů z Late Late Show s českými titulky. Do té doby jsem znal snad jen Kimmela a Lettermana, takže objevené Craigovy rozhovory byly jako závan svěžího větru.

Po čase jsem začal sledovat kompletní epizody Late Late Show a Craiga si zamiloval. Také jsem si poslechl audio verzi jeho autobiografie American Purpose (sám ji namluvil a opravdu ji doporučuji!) Viděl jsem snad všechny epizody zhruba od října 2010 do května 2013, kdy jsem přestal stíhat, takže od té doby kouknu jen sem tam na nějaký zajímavý rozhovor nebo povedený klip. Proč je Craig mým oblíbencem, tu do detailu vysvětlil Ted, takže jen řeknu, že jeho upřímnost, bezprostřednost a názory, s kterými se většinou ztotožňuji, jsou těmi hlavními důvody.

Loni jsem si pak splnil svůj sen a naživo se zúčastnil natáčení jedné z epizod (hostem byla Zooey Deschanel – má oblíbená herečka!) Dokonce jsem se pak ve vysílané verzi našel ve dvou záběrech. Více jsem se o všem rozepsal v článku na mnou vedené fanouškovské stránce na Facebooku Craig Ferguson CZ. Byl to neskutečný zážitek.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace