Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálové premiéry: Leden 2024


ikona
Diego.Dorlan
AdiktsAmazon PrimeApple TV+Capote vs. The SwansDisney+Dobré ráno, Brno!EchoExpatsFeudHBOChicago FireMasters of AirMonsieur SpadeNetflixPremiérySmysl pro tumorTedTemný případThe Brothers SunZorro
Začátek seriálového roku 2024 je vskutku nabitý. Disney+ představí komiksovku Echo. Masters of the Universe: Revolution na Netflixu přinese návrat He-Mana a HBO si chystá novou řadou Temného případu. 

Hned na Nový rok přicestovala druhá řada The Tourist (BBC One, 1. ledna). Seriál v první řadě vyprávěl příběh muže, který se probudil v australské divočině s kompletní amnézií. Ten samý den se pak ovdovělá Mya musí zabývat tím, že její mrtvý manžel se objevil na záznamu z dětské kamery ve Fool Me Once (Netflix, 1. ledna). Bratři Sunovi (Netflix, 4. ledna) nám přináší příběh gangstera z Taipeie, který se musí vydat do L. A., aby chránil svou rodinu poté, co je jeho otec zavražděn.

 

V malém britském městečku Sanctuary (AMC+, 4. ledna), kde čarodějky žijí mezi ostatními občany, dojde k podivné nehodě, při níž zemře malý chlapec. Tento měsíc se také vrátí již potřetí populární cestopis James May: Our Man in… (Amazon Prime, 5. ledna). O tom, jak na celou rodinu může dopadnout vážná nemoc jednoho jejího člena, se budeme moci přesvědčit v české novince Smysl pro tumor (Česká televize, 7. ledna).

Vraždy ve viktoriánském Londýně budou vyšetřovat již počtvrté Miss Scarlet and the Duke (Alibi, 7. ledna). Se svým vysíláním se vrátí také Dobré ráno, Brno! (Česká televize, 8. ledna). V tomto seriálu můžeme znovu sledovat osudy lidí, jejichž náplní práce je zpříjemnit divákům začátek dne skrz ranní televizní pořad. Se čtvrtou řadou se také vrací jedna (ne)normální animovaná rodinka z Aljašky v The Great North (FOX, 8. ledna). Dalším lednovým animákem pak bude novinka Grimsburg (FOX, 8. ledna), ve které se úžasný detektiv snaží mimo šílených vražd vyřešit také záhady fungování své rodiny. Jak se na drogy dívají (a používají) studenti adiktologie a jaké následky jejich experimentování bude mít, se budeme moci přesvědčit v novém seriálu Adikts (iVysílání/Česká televize, 9. ledna) od režiséra filmu BANGER.

Neotřelý pohled na to, jak by měly fungovat sousedské vztahy, se vrátí s rodinou Phamů v sitcomu Run the Burbs (CBC, 10. ledna). Sitcom inspirovaný memoáry kanadského komika Son of a Critch (CBC, 10. ledna) se nás pokusí znovu rozesmát již třetí řadou. Do svých hlubokých útrob nás také vtáhne svou poslední řadou La Brea (NBC, 10. ledna) stejně jako vtáhl postavy mysteriózní závrt. Po premiéře v sólovce Hawkeye se nyní představí na vlastní pěst hluchá “hrdinka”  Echo (Disney+, 10. ledna). Nová kriminální série Wild Cards (CBC, 11. ledna) nám ukáže, jak může vypadat nepravděpodobné spojení a spolupráce zásadového policisty a podvodnice. Grantchester (ITV, 11. ledna) je navrátivší se kriminálka, kde zločiny vyšetřuje duchovní. Jako další animák se na naše obrazovky bleskově přiřítí Sonic Prime (Netflix, 11. ledna) ve třetí řadě.

Plyšák Ted (Peacock, 12. ledna) se poprvé podívá na malé obrazovky v seriálovém prequelu zasazeném do devadesátých let. Hutné kriminální drama Criminal Record (Apple TV+, 12. ledna) vykreslí spor dvou detektivů o jednom historickém případu. Australskou politiku přivede zpět ve třetí řadě drama Total Control (ABC, 14. ledna). Antologie Temný případ (HBO, 15. ledna) se po pěti letech vrátí s dalším ponurým vyšetřováním a dle prvních ohlasů se bude jednat o návrat v nejlepší formě. Detektiv Monsieur Spade (AMC, 15. ledna) si sice užívá důchodu,  ale bude muset oprášit své investigativní dovednosti poté, co je nalezeno šest brutálně zavražděných jeptišek. Belgravia: The Next Chapter (MGM+, 15. ledna) je dobové drama, které naváže na předchozí seriál Belgravia po dvaceti pěti letech a opět nás vtáhne do osudů rodiny Trenchardových.

Hrdinové Chicaga se v lednu vrátí do práce v seriálech Chicago Med, Chicago Fire a Chicago PD (všechny tři seriály - NBC, 18. ledna). Série Zákon a pořádek, Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti a Zákon a pořádek: Organizovaný zložin (všechny tři seriály - NBC, 19. ledna) nám přinesou další případy detektivů a prokurátorů z New Yorku. Rodina zdědí pohřebiště od svého odcizeného strýce v The Bequeathed (Netflix, 19. ledna). Nic není ovšem tak jednoduché jak se zdá a mysteriózní události začnou brzy po pohřbu stresovat rodinu. Testování a utužování rodinných vztahů mezi třemi generacemi žen bude pokračovat v The Way Home (Hallmark Channel, 22. ledna). He-Man, Skeletor a další populární postavy se představí generaci nových fanoušků v animáku Masters of the Universe: Revolution (Netflix, 24. ledna).

Sofía Vergara se představí jako Griselda (Netflix, 25. ledna) a ukáže nám životní příběh jedné nechvalně známé hlavy drogového kartelu. Legenda s černou škraboškou Zorro (Amazon Prime, 25. ledna) se vrátí, tentokrát v seriálové podobě a ve španělském znění. Na naše obrazovky také vletí Masters of the Air (Apple TV+, 26. ledna). Seriál z druhé světové války produkovali Steven Spielberg s Tomem Hanksem a představí nám osudy posádky bombardéru s přezdívkou “Létající pevnost”. Příběh skupiny vystěhovalců - v originále Expats (Amazon Prime, 26. ledna) nám ukáže, jak vypadají vztahy a přátelství, když všichni zúčastnění vědí, že nic z toho nebude trvat věčně. V krimi Hightown (Starz, 27. ledna) bude dále pokračovat odkrývání problémů, které trápí město Provincetown. Na úplný závěr měsíce si pak naplánovala po téměř sedmi letech návrat antologie Feud, tentokrát s podtitulem Capote vs. The Swans (FX, 31. ledna). Série nám připraví pohled do sporů a dramat mezi společenskou smetánkou New Yorku.

---

Autor: Jakub Kratochvíl
Foto: Disney+, FX, HBO, Netflix, Peacock, Apple TV+
Zdroj: Alibi, AMC+, Apple TV+, Amazon Prime, CBC, Česká televize, Disney+, Fox, FX, Hallmark Channel, HBO, ITV, MGM+, NBC, Netflix, Peacock, Starz

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace