Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2020 v kostce


ikona
Redakce
2020bojovníkcrowncurseddámský gambitgangs of londongeniální přítelkyněhis dark materialshuntersjeho temné esencekorunamandaloriannew popenový papežpán tygrůprokletáqueens gambitstar warstémathe boysthe eddythird daytiger kingtoo hot to handletoptřetí denumbrella academywarriorwestworld
Co nás loni nejvíce nadchlo vizuálem či hudbou? Co nás zklamalo, co udivilo a co udělalo dojem? 

A jsme u konce. V uplynulých týdnech jsme vám servírovali naše ohlédnutí za uplynulým rokem 2020, vzpomínali na ty nejlepší seriály, epizody, scény apod. A nyní uděláme v našich topkách onu pomyslnou tečku dalšími „menšími“ kategoriemi, které si však také zaslouží pozornost. Jaké seriály nás nejvíce zklamaly? Kdo měl nejvymakanější vizuál? Co považujeme za největších loňskou událost na televizním/streamovacím poli? To vše se dozvíte v následujících kapitolách, jež vám snad připomenou, že i loňský seriálový rok stál opravdu za to.

 

 

NEJLEPŠÍ  VIZUÁL

Jeho temné esence

Každá správná fantasy by měla mít výrazný a na první pohled svůj jasný vizuální styl. Jeho temné esence splňují tento atribut na jedničku. Tvůrci nám zde nabízí místy téměř až filmovou podívanou, která výtečně pracuje s jednotlivými světy, prvky z knih a navrch přidávají ještě špičkové triky v čele s parádními daemony. Takhle to vypadá, když se dokáže na výpravě, vizuálu a efektech opravdu vytěžit každý dolar. Už teď jsem zvědav, jak se BBC a HBO vyřádí na největší výzvě v podobě závěrečné třetí knihy. (Spooner)

Dámský gambit

Vizuál šachového megahitu možná na první pohled není nijak výjimečný, jenže právě i tato složka má velký podíl na tom, že na nás roztomilá Anya Taylor-Joy koukala na internetu opravdu z každého rohu. Výborná práce s retro kulisami dotvářela už tak výtečnou dobovou atmosféru, stejně jako nenápadné ale funkční efekty či čím dál výraznější a osobitější módní styl hlavní hrdinky, jenž jí dodával její specifické kouzlo. Možná na první pohled nenápadná, ale hodně důležitá součást jednoho z největších překvápek loňského roku. (Spooner)

Nový papež

Paolo Sorrentino vybudoval z pulpových kvádrů chrám, který loni čněl v seriálové krajině nejvýše. Kompoziční odkazy na slavná díla křesťanského umění, dandyovský šatník, stylizované výjevy. Nový papež, to jsou dějiny křesťanské obrazotvornosti, ale neosvícené svícemi, nýbrž neony. (krauset) 

Osobní tipy:

Spooner –  Koruna  Po výpravné a vizuální opět čirá nádhera, v níž dokážou tvůrci dokonale „zkopírovat“ všechny dobové detaily od slavných událostí až po poslední drobnost na šatech princezny Diany. A to vše stále ve velkém, takřka filmovém, měřítku s výtečnými kamerovými záběry. 

krauset –  Třetí den  Dilema mezi We Are Who We Are a Třetím dnem nakonec skončilo hlasem pro Třetí den, zejména kvůli těm nádherně nasnímaným pohledům na přílivy zaplavující cestu k ostrovu. 

 

Sam.Vimes – Westworld Za luxusní kameru, stylový sci-fi design i využití reálných futuristicky vypadajících lokací.

Diego.Dorlan – The Mandalorian – Mandalorian již v první sérii ukázal, že po vizuální stránce se může snadno vyrovnat filmové produkci. Druhá série tuto skutečnost pouze potvrzuje. Ať už se jedná o lokace, kostýmy nebo choreografii, tak koukat na Mandaloriana je super zážitek, který nabídne malokterý seriál.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace