Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2020 v kostce


ikona
Redakce
2020bojovníkcrowncurseddámský gambitgangs of londongeniální přítelkyněhis dark materialshuntersjeho temné esencekorunamandaloriannew popenový papežpán tygrůprokletáqueens gambitstar warstémathe boysthe eddythird daytiger kingtoo hot to handletoptřetí denumbrella academywarriorwestworld
Co nás loni nejvíce nadchlo vizuálem či hudbou? Co nás zklamalo, co udivilo a co udělalo dojem? 

A jsme u konce. V uplynulých týdnech jsme vám servírovali naše ohlédnutí za uplynulým rokem 2020, vzpomínali na ty nejlepší seriály, epizody, scény apod. A nyní uděláme v našich topkách onu pomyslnou tečku dalšími „menšími“ kategoriemi, které si však také zaslouží pozornost. Jaké seriály nás nejvíce zklamaly? Kdo měl nejvymakanější vizuál? Co považujeme za největších loňskou událost na televizním/streamovacím poli? To vše se dozvíte v následujících kapitolách, jež vám snad připomenou, že i loňský seriálový rok stál opravdu za to.

 

 

NEJVĚTŠÍ BIZARNOST

Akční scény Cursed

Xena vrací úder. Ne, pardon, teď jsem princeznu bojovnici bolestivě urazil, i když jsem si právě na ni při sledování akčních scén v Prokleté nejednou vzpomněl. Jenže zmiňovaná fantasy srágora od Netflixu je ještě mnohem topornější a úsměvnější. Seriál totiž jasně ukazuje, že ne každý by měl mít povoleno držet meč, a že Katherine Langford si nezaslouží držet ani plastovou atrapu z dětské oslavy, natož Excalibur. Prokletá je v akčních scénách naprosto směšnou záležitostí s nezvládnutou choreografií a často skoro až amatérskými herci. Na nich je často vidět, jak přesně padají ve chvíli, kdy prostě musí, nebo se jen zmateně plouží prostorem (úvodní útok na vesnici asi nikdy z hlavy nevymažu). A když se autoři snaží dát akci trochu stylový a komiksový nádech, je to vlastně ještě směšnější. (Spooner)

Účastníci reality show Too Hot to Handle

Že sleduji něco pamětihodného, mi došlo ve chvíli, kdy jeden ze soutěžících, po dlouhém zamyšlení, které obnášelo všemožné krčení čela, zcela vážně pronesl větu: „Začínají nedigitální hodiny jedničkou, nebo dvanáctkou“? Silnou konkurentku měl ovšem v účastnici, která chtěla znát číslo na 911. Trvalá studnice moudrosti. (krauset) 

 

Všechno v Pánovi tygrů

Tady nebylo možné vybrat jen jednu věc. Jak by taky mohlo, v dokumentu, kde vyprávění drogového dealera o staré vraždě vládního agenta v podstatě zapadne jako jedna z těch všednějších věcí. Manželství Joe Exotica, manželství Carol Baskin (a její svatební fotky!), prošlé maso jako benefit pro zaměstnance i přísada do pizzy, mizerné country na playback, buranská posedlost střelnými zbraněmi, návod jak někoho dát sežrat tygrům… Kdo neuvidí, neuvěří. (Sam.Vimes)

Osobní tipy:

Spooner – Konec Hunters Asi už jste pochopili, že seriál o podivném týmu lovců nácků za moc nestál. Závěrečný twist, v němž je odhaleno, že je jedna z hlavních židovských postav ve skutečnosti přeoperovaným zlým náckem, jenž ovšem časem konvertoval k judaismu a rozhodl se páchat dobro, je opravdu tím největším loňským bizárem, u něhož jsem nevěděl, zda se smát či brečet. Sorry za spoiler, ale fakt na to nekoukejte.

krauset – Grogu baštící vajíčka (Mandalorian) –  Můj příklad je bizár v dobrém. Použití nečekaného momentu k vyvolání hnusu i komična. Snaha trefit dva tóny jednou akcí je něco, o co se Mandalorian příliš nesnaží, o to patrnější a svěžejší bylo, když se mu to povedlo s Grogovým pojídáním oplodněných vajíček, na nichž závisí budoucnost druhu. Lepší než Luke. 

 

Sam.Vimes – Proražení Deepovy velryby loďkou (The Boys) – Zdejší obdoba Aquamana je vděčným otloukánkem a když už to jednou vypadá, že si bude moct užít skutečně heroickou chvilku… nedopadne to. Ale zábava pro diváka zaručena.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace