Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2020 v kostce


ikona
Redakce
2020bojovníkcrowncurseddámský gambitgangs of londongeniální přítelkyněhis dark materialshuntersjeho temné esencekorunamandaloriannew popenový papežpán tygrůprokletáqueens gambitstar warstémathe boysthe eddythird daytiger kingtoo hot to handletoptřetí denumbrella academywarriorwestworld
Co nás loni nejvíce nadchlo vizuálem či hudbou? Co nás zklamalo, co udivilo a co udělalo dojem? 

A jsme u konce. V uplynulých týdnech jsme vám servírovali naše ohlédnutí za uplynulým rokem 2020, vzpomínali na ty nejlepší seriály, epizody, scény apod. A nyní uděláme v našich topkách onu pomyslnou tečku dalšími „menšími“ kategoriemi, které si však také zaslouží pozornost. Jaké seriály nás nejvíce zklamaly? Kdo měl nejvymakanější vizuál? Co považujeme za největších loňskou událost na televizním/streamovacím poli? To vše se dozvíte v následujících kapitolách, jež vám snad připomenou, že i loňský seriálový rok stál opravdu za to.

 

 

NEJVĚTŠÍ ZKLAMÁNÍ

Westworld

Měl to být po rozpačitě přijaté druhé řadě návrat na vrchol a zejména svěží vítr, který posune sci-fi hit od HBO zase trochu jiným směrem. Místo toho jsme se však dočkali téměř až pádu do béčkových vod, kdy byly zprvu velmi slibné linky mnohdy zakončeny tím nejjednodušším a místy skoro až pitomým způsobem. Ano, po režijní či herecké schránce se tu zase jel velký nadstandard, to ovšem někdy nestačí. Svět budoucnosti byl nevýrazný, akce odfláklá, mnohé postavy se vyčerpaly a do parádních twistů z první sezóny měly zdejší zvraty opravdu daleko. Čtvrtou sérii už asi nedám ani v případě kulervoucích trailerů. (Spooner)

Altered Carbon

Dva roky po výborné první řadě dorazilo pokračování, jež zklamalo snad v úplně všech ohledech. Místo drsného i charismatického Joela Kinnamana nastoupil Anthony Mackie bez výrazu, hi-tech detektivní zápletku zase nahradil zmatený guláš sci-fi konceptů, vytratila se nekompromisnost, zmenšil se i rozpočet. A nadhozená zajímavá témata o navazování na starou lásku nebo o zrazení vlastních ideálů zůstala převážně nevyužita. (Sam.Vimes)

Cursed

Kde vlastně začít? Cursed naslibovalo v trailerech nový pohled na artušovskou legendu. To sice dodrželo, ale výsledek bych raději vymazal z paměti. Kdyby to byl “jen” seriál, který pokazil co se dalo, tak bych to možná ještě nějak překousl, ale to, že tvůrci tam zapojili hodně slibných věcí, kterými se oháněli v každém díle, ale nikdy je nezúročilii, je opravdu neodpustitelné. Už ani nevím, kdy jsem více trpěl u obrazovky, než v případě tohoto seriálu. (Diego.Dorlan)

 

Osobní tipy:

Spooner – Hunters Doufal jsem v zábavný stylový pulp s výtečným Al Pacinem. Místo toho nám Jordan Peele naservíroval neskutečnou slátaninu, jež ve své poslední třetině už jen otravná, a ještě vás dokáže naštvat nechtěně směšným a úděsně pitomým koncem.

krauset – Jeho temné esence Jeho temné esence jsou seriálem, k němuž jsem kritičtější než zbytek redakce. První sérii jsem vyčítal jistou doslovnost a opakovanost v dialozích, ale svět představila úspěšně. Místo aby druhá řada využila toho, že diváci už jsou se zákonitostmi světa obeznámeni a že může vyprávět (krásným) vizuálem, rozhodla se nám asi šestnáctkrát připomenout, že fantomové útočí jen na dospělé. Oči zamířily nejednou v sloup.

Sam.Vimes – Penny Dreadful: Město andělů – Natalie Dormer si ukousla příliš velké herecké sousto v seriálu, který s minulou Penny Dreadful neměl prakticky nic společného a kde by se vystřihnutím fantasy prvků vlastně nic nestalo.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace