Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Seriálový rok 2021 v kostce – 1. část


ikona
Diego.Dorlan
ArcaneBoj o mocCobra KaiMare z EasttownuseriálytopWandaVisionWhat if
Co loni stálo za to vidět? Kdo nejlépe hrál či jaká scéna se nám nejvíce líbila? První část roku v 2021 v kostce. 

Přinášíme vám naše redakční ohlédnutí a zhodnocení roku 2021. V tomto článku se podíváme na nejlepší herecké výkony u mužů i žen. Ohlédneme se za nejlepšími epizodami a také postavami, které nás loni bavily. Na závěr jsme pak vybrali nejlepší scény roku. Každá kapitola představuje jednu kategorii a po pěti příčkách ještě uvádíme naše osobní tipy v dané kategorii.

TOP 7: Nejlepší seriály roku 2021

Seriálový rok 2021 v kostce – 2. část 

NEJLEPŠÍ NOVÉ POSTAVY

5. Kaz (Světlo a stíny)

Young adult fantasy Světlo a stíny má v zásobě až překvapivě mnoho sympatických postav, mezi taháky ovšem bez debat patří „vraní“ trojice z kriminálního podsvětí, jež má za úkol zajmout titulní hrdinku. A zatímco pistolník Jesper má kolty či hlášky a neohrožená Inej má nože, jejich lídr Kaz vlastní jen hůl a v boji není na první pohled tolik platný. Má ovšem zase fištrón a parádní charisma a čím víc času divák s touto trojicí stráví, tím víc začne právě jejímu hlavnímu mozku fandit a dostávat se mu pod kůži. Snad i ve druhé řadě dostane jeho pořád dosti tajemný charakter co nejvíc prostoru. (Spooner)

4. John Walker (The Falcon and the Winter Soldier)

Pomiňme skutečný svět a reakce reálných fanoušků, převzít štafetu po Stevu Rogersovi je zatraceně nevděčný úděl i uvnitř fikčního světa Marvelu. Ujmout se ho musel John Walker, špičkový voják, který chtěl především sloužit vlasti. A jak se tvůrcům Falcona moc nepovedlo zpracování třeba postavy teroristky Karli (mimo jiné), tak u Walkera to vyšlo. A výborně funguje celý jeho oblouk, od obléknutí vlajky, přes postupné uvědomování si, že se ocitl mimo svou ligu, zoufalý povzdech „vždyť ani neměly superschopnosti“, když dostane nakládačku i od Wakanďanek, až po nevyhnutelné užití séra supervojáka se všemi jeho vedlejšími účinky. (Sam.Vimes)

3. Jinx (Arcane)

Postava Jinx jsou v podstě dvě postavy v jedné, což pro všechny fanoušky Arcane není žádná novinka. Než jsme dostali Jinx, pravou ruku Silca, tak jsme viděli v seriálu Powder, sestru Vi. Její transformace napříč seriálem a vnitřní boj, který divák může vidět v téměř každé scéně, zvláště v těch dialogových, byly rozhodně jedny z nejzajímavějších a nejemotivnějších momentů celého seriálu. Navíc to máme celé podávané s neuvěřitelnou dávkou stylu. Co víc si může člověk přát, když si vybaví zajímavou a zábavnou postavu. (Diego.Dorlan)

2. Mare (Mare z Easttownu)

Mare je jednou z těch detektivních postav, kterou osud vůbec nešetřil a rozhodl se jí nadělit téměř ty největší útrapy života, co jen mohl. Její syn spáchal sebevraždu, prošla si rozvodem, má komplikovaný vztah s matkou, město ji stále vidí jako bývalou středoškolskou hvězdu a zároveň ji mnozí proklínají za to, že nenašla dlouho ztracenou dívku… Mare má toho zkrátka na bedrech hodně a je to na ní vidět v takřka každém utrápeném pohledu. A bude hůř. I když je však pořád na čím dál hlubším dně, Mare se stejně kousne a jako pitbul chce vyřešit hlavní komplikovaný případ. Výtečně prokreslená a do poslední starosti uvěřitelná vyšetřovatelka, které divák prostě musí držet palce, i když si svou náturou ty životní peripetie způsobuje často i sama. (Spooner)

1. Kate Bishop (Hawkeye)

Z postavy Kate Bishop jsem byl před začátkem seriálu lehce nervózní. Obával jsem se, že seriál o Hawkeyeovi se bude soustředit až příliš na tuto nově příchozí a udělá z ní nezaslouženě až přehnaně kompetentní superhrdinku. Nic takového se naštěstí nestalo a my jsme mohli sledovat její první kroky do většího a neúprosnějšího světa. Talentovaná, uhláškovaná a až přehnaně sebevědomá Kate byla perfektním parťákem pro zatrpklého a otráveného Clinta. A vidět, jak se Kate vyrovnává s útrapami superhrdinského života po boku Hawkeye, dalo dohromady skvělou podívanou. A už se těším, až Kate znovu uvidíme. (Diego.Dorlan)

Osobní tipy:

Spooner – Jesper (Světlo a stíny) – A zábavná fantasy Světlo a stíny podruhé. Jesper je totiž synonymem divácky vděčné figurky a sympaťáka každým coulem. Pistolník s westernovou image, který nikdy nemine cíl a vše dokáže okomentovat vděčnou hláškou. Co víc si od vedlejšího partu přát.

Sam.Vimes – Jayce Talis (Arcane) Idealistický génius se postupně mění, když jej snaha o lepší život pro všechny směřuje z laboratoře do politiky. Mění, a ne k lepšímu.

krauset – Lukas Matsson (Boj o moc) – Alexander Skarsgård se objevil v narozeninové epizodě třetí řady Boje o moc a okamžitě dal svým znuděným opáčením, že stojí jen o „privacy, pussy, pasta“, najevo, že bude v téhle přetahované ten, kdo táhne, a ne ten, o koho přetahování probíhá. Následovalo močení na pomalu se načítající aplikaci, dovádění na Twitteru a nabídka, která stála za změnu rozvodového vyrovnání. 

Diego.Dorlan  Vi (Arcane) – Vi je jednou z hlavních postav v Arcane a byť vedle některých jiných postav není tak výrazná, jedná se o velmi dobře realizovanou postavu, která má obrovské srdce, které divák opravdu cítí. Mnoho ostatních spíše pocítí její pěst. Za mě rozhodně jedna z nejlepších nových postav loňského roku.

Ojik – otec Paul (Půlnoční mše) – Suplující farář je sice od příjezdu do svého nového působiště divákovi ukazován jako krajně podezřelý patron, přesto si v podání vysoce charismatického Hamishe Linklatera získá i vaše srdce coby vstřícný farář od vedle. Když jej konečně začnete nenávidět a těšíte se na zadostiučinění, přijde závěrečná epizoda a všechna očekávání i přesvědčení jsou tatam. Krásná, komplikovaná, mnohovrstevnatě napsaná a skvěle zahraná postava.

tomasmy – Moiraine (Kolo času– Klasická fantasy mentorka v úžasném podání Rosamunde Pike. Moudrá, silná kouzelnice s úžasným vypravěčským talentem, která si poradí v každé situaci. Prostě něco jako Gandalf, akorát v sukních. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace